Hammastarkastus

Hammastarkastus ja henkilökohtainen hoitosuunnitelma

Kun käyt säännöllisesti ennaltaehkäisevässä hammastarkastuksessa, hammashoitosi pysyy mahdollisimman edullisena.

Hampaiden reikiintyminen tai suun limakalvon muutokset voivat olla aluksi täysin oireettomia. Kun ongelmat havaitaan heti alkuvaiheessa, on hoitokin yleensä nopeampaa, kivuttomampaa sekä kokonaisuutena edullisempaa kuin vasta myöhemmin, oireiden pahentuessa. Mm. säännöllisellä hammaskiven poistolla voit estää ientulehduksen. 

Tiesitkö, että suun terveys vaikuttaa myös yleiseen terveyteesi ja hyvinvointiisi? Suun sairauksilla ja hampaiden kunnolla on todettu olevan yhteys mm. sydän- ja verisuonisairauksiin, siksi ennaltaehkäisevä säännöllinen hammastarkastus ja hammashoito ovat oleellinen osa oman terveytesi ylläpitoa.

Jätä huolehtiminen hammaslääkärisi tehtäväksi

Useimmat meistä havahtuvat hammaslääkärin tai suuhygienistin tarpeeseen vasta kun oireita ilmenee, vaikka tiedämme, että säännöllinen tarkastus noin kerran vuodessa olisi paikallaan. Älä murehdi, jos edellisestä käynnistäsi on pitkä aika. Tule tarkastuskäynnille nyt ja jätä huolehtiminen omalle hammaslääkärillesi. Hän arvioi tarkastuksen yhteydessä juuri sinulle sopivan tarkastusvälin. Saat halutessasi jatkossa kutsun määräaikaistarkastukseen, joten sinulla on yksi asia vähemmän muistettavana. 

Mitä hammastarkastuksessa tapahtuu?

Hampaiden ja suun perustarkastuksessa voit käydä hammaslääkärisi kanssa läpi omat toiveesi ja tarpeesi, mahdolliset pelkosi ja kysymykset, jotka sinua askarruttavat. Tarkastuksessa tutkitaan hampaiden lisäksi suun limakalvot ja purenta, hampaiden kuluneisuus sekä esteettisyys. Tarpeen vaatiessa otetaan koko leuan alueen röntgenkuvat ja tarkistuskuvat, joista nähdään mahdolliset vanhojen paikkojen alla olevat reiät tai oireettomat juurenpään tulehdukset.

Yksilöllinen hoitosuunnitelmasi

Saat hampaiden perustarkastuksesta aina kattavan yhteenvedon ja jos jatkohoidon tarvetta on, saat siitä yksilöidyn kirjallisen hoitosuunnitelman ja selkeän kustannusarvion. Yksilöllinen hoitosuunnitelma ja oma, tuttu hammastiimisi takaavat sinulle parasta mahdollista hammashoitoa toiveitasi kuunnellen. Myös hammaslääkäripelkoon on keinoja, jotta hammashoito voidaan suorittaa mahdollisimman kivuttomasti ja helposti.