Yhteiskuntavastuumme

Työllisyys ja työntekijät

Nykyisessä taloustilanteessa työllisyyden merkitys nousee yhä suuremmaksi yhteiskunnassamme. Attendossa olemme onnistuneet tuottamaan laadukkaita ja kustannustehokkaita palveluja suomalaisille kunnille ja kaupungeille ja pystyneet laajentamaan toimintaamme. Suhtaudumme rooliimme ja panokseemme suomalaisessa yhteiskunnassa vakavasti ja näemme tehtävänämme tarjota sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille joustavan ja kehittymisen kannustimia tarjoavan työynpäristön.

 • Olemme useiden vuosien ajan kuuluneet suurimpiin uusien työntekijöiden työllistäjiin Suomessa 
 • Olemme järjestäytynyt, vakaa työnantaja. Kuulumme Terveyspalvelualan Liittoon, Terveydenhuollon Palveluntuottajiin, Sosiaalialan Työnantajiin ja Hoiva-alan Palveluntuottajiin.
 • Olemme Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys
 • Olemme sitoutuneet noudattamaan Terveyspalvelualan Liiton vastuullisen liiketoiminnan periaatteita
 • Panostamme merkittävästi henkilöstömme kouluttamiseen. Tartu Ruoriin-johtajakoulutusohjelmamme on jo vuosia kouluttanut kyvykkäitä esimiehiä. Aloitimme ensimmäisenä yrityksenä Suomessa lähihoitajien ammatillisen täydennyskoulutusohjelman vuonna 2012.

 

Yhteiskunnalliset innovaatiot - Kuntaturva ja Mummola

Yritys voi toimia merkityksellisten yhteiskunnallisetn innovaatioiden kehittäjänä. Me olemme pystyneet palvelemaan suomalaisia ihmisiä lukuisilla eri tavoilla sosiaali- ja terveydenhuollon kentässä. Olemme myös pystyneet luomaan uutta suomalaiseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Nämä innovaatiot ovat parantaneet kymmenien tuhansien suomalaisten elämää.

Attendon Kuntaturva

Kuntaturva on Attendon kehittämä sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä, jossa Attendo sitoutuu huolehtimaan kaikkien kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluista kokonaisvaltaisesti. Kuntaturvalle määritetään yhdessä kunta-asiakkaan kanssa kiinteä hinta ja laatumittarit, joilla palvelujen toteuttamista seurataan. Rääkkylän, Puolangan ja Tohmajärven asukkaat ovat päässeet omakohtaisesti kokemaan, miten Attendon Kuntaturva on mullistanut heidän sosiaali- ja terveydenhuoltonsa toimivuuden.

Kuntaturva tarkoittaa kuntalaiselle muun muassa seuraavia asioita:

 • Kuntalaiset pääsevät lääkäriin nopeasti.
 • Kuntalaisten maksama kustannus sosiaali- ja terveyspalveluista pienenee.
 • Kuntalaisten yleinen terveydentila paranee, kun perusterveydenhuolto toimii.
 • Kuntalaisten muut palvelut paranevat, kun kotikunta pystyy investoimaan sosiaali- ja terveydenhuollossa säästämiään varoja muihin tarpeisiin.
 • Kuntalaisten työllisyys paranee, kun panostamme perusterveydenhuoltoon ja yhteistyöhön paikallisten yrittäjien kanssa.

Attendon Mummolat

Attendon kehittämä uudenaikainen hoivakotikonsepti Mummola on luonut suomalaisille ikäihmisille paikan, jossa on iän karttuessa hyvä olla. Mummoloista löytyy sopiva koti niin kevyttä palveluasumista kuin ympärivuorokautista tukea kaipaaville. Yksilöllinen hoiva moniammatillisen henkilökunnan tukemana suo turvallisen vanhuuden. Elämä on yksinkertaisempaa ilman huolta, kun Mummola tarjoaa turvalliset tilat ja omannäköisen ympäristön.  

 • Ympäri Suomea sijaitsevat Mummolat ovat 60-paikkaisia tai 30- tai 15-paikkaisia hoivakoteja, jotka on jaoteltu pienempiin ryhmäkoteihin
 • Ryhmäkodin sydän on tilava ja helppokulkuinen olohuone-keittiö. Siellä nautitaan oman keittiöhenkilökunnan loihtimat ateriat, joita toteutetaan asukkaiden toiveiden ja ravintosuositusten mukaan.
 • Yhteisissä tiloissa riittää kaiteita ja levähdyspaikkoja ja värimaailma on harmoninen
 • Oman kookkaan huoneen jokainen kalustaa mieleiseksi. Kaikissa yksityisissä tiloissa on invalidimitoitettu wc- ja suihkutila.
 • Uusiin Mummoloihin on rakennettu sauna, jonne pääsevät myös vuodepotilaat.
 • Rakennuksissa on asukkaiden erityistarpeiden lisäksi toteutettu korkeatasoiset talotekniset ratkaisut.
 • Mummoloissa pidetään asukkaista huolta elämänkaaren loppuun asti.

Konkreettiset hankkeet

Menestyvän yrityksen tulee myös olla mukana laittamassa hyvää kiertämään. Sen tulee myös pohtia, miten sen oman alan toimintaa, yhteistyötä ja tulevaisuutta voidaan parantaa entisestään. Suomen suurimpana alan yrityksenä tunnemme velvollisuudeksemme toimia eturintamassa myös näillä alueille. Sen vuoksi olemme toteuttaneet ja toteuttamassa useita erilaisia hankkeita, joiden uskomme tuovan hyvää tähän yhteiskuntaan.

 • Olemme mukana useissa eri hyväntekeväisyyshankkeissa. Yksi näistä on oma Attendo10-juoksutapahtumamme, jossa lääkärit juoksevat rahaa hyvään tarkoitukseen.
 • Toteutamme 2013-14 Attendon Yhteiskuntaohjelma-hankkeen. Ohjelman puitteissa haluamme herättää alan vaikuttajissa keskustelua ja mielipiteenvaihtoa sosiaali- ja terveydenhuoltoalan merkittävistä puheenaiheista ja tehdä omia konkreettisia ehdotuksiamme käymiemme keskustelujen perusteella.
 • Ympäristöohjelmamme on erityisenä tavoitteena parantaa kaikilla toimialoillamme energian säästämiseen, jätteenlajittelun tehostamiseen ja kestävän kehityksen tukemiseen liittyvää toimintaamme