• Attendo Aittakari - slideshow - DSC_0247
  • Attendo Aittakari - slideshow - DSC_0254
  • Attendo Aittakari - slideshow - DSC_0253
  • Attendo Aittakari - slideshow - DSC_0249
  • Attendo Aittakari - slideshow - DSC_0248
  • Attendo Aittakari - slideshow - DSC_0246

Attendo RaumanAalto

Kuntoutusyksikkö RaumanAalto on alkuvuodesta 2017 ovensa avannut 16 -paikkainen nuorten 18-30 -vuotiaiden mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti Rauman keskustan tuntumassa, oppilaitosten, liikuntamahdollisuuksien ja ulkoilumaastojen läheisyydessä. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää.

Vastaava ohjaaja

Timo Laaksonen

Timo Laaksonen

Puhelin: 044 7800 482

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Puhelin: Ohjaajat p. 044 780 0483
Puhelin: 044 780 0482
Puhelin: Ohjaajat p. 044 780 0483

Osoite

Sahanpolku 3, Rauma, Suomi

Lisätietoja

 RaumanAalto - oma koti

Koti on vastavalmistunut ja suunniteltu nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse. Kodin keittiössä valmistetaan ruoka itse. Toiveet ja erityisruokavaliot huomioidaan ruoanvalmistuksessa. Piha-alueella ja siellä olevat oleskeluryhmät ovat omiaan oleskeluun ja rentoutumiseen.

Kuntoutujan tukiverkosto

RaumanAallon henkilökuntat on ammattitaitoista, kokenutta ja innostunutta. Kaikilla kodin ohjaajilla on terveydenhuolto- tai sosiaalialan koulutus. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympärivuorokauden. Läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita kotiin vierailulle.

Toimintaa kodissa ja sen ulkopuolella

Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi.

Voimavaralähtöistä kuntoutusta

Tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. RaumanAallossa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma -arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Dialektinen käyttäytymisterapia

Kuntoutusyksikössä sovelletaan myös Dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT). DKT -valmennuksessa opetellaan koulutetun henkilökunnan johdolla ahdingonsieto-, tunteensäätely-, tietoisuus- ja vuorovaikutustaitoja. Erityisesti DKT:ssä painotetaan muutoksen ja hyväksynnän yhdistämistä ja tasapainottamista. DKT:n tavoitteena on motivoida nuori omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseensa ja löytämään aktiivisesti ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.