Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Hyvää asiakaskokemusta rakennetaan yhdessä 19.8.2022

Attendo Laurintuvan johtaja Tiina Ihantila lähti mukaan ASKO-valmentajien koulutukseen kesäkuussa ja ymmärsi, miten ohjelma toimii ja mikä on johtajan rooli ASKO-palapelissä.

Attendo Laurintuvassa Laukaan Leppävedellä syksy tuo arkisen työn lisäksi mukanaan uudistuneen yhteistyön ASKO-valmentajan ja Attendo-kodin johtajan välillä.  Uutta potkua ASKO-ohjelmaan toi 8. kesäkuuta pidetty ASKO-valmentajien koulutuspäivä, johon Tiina ja Laurintuvan ASKO-valmentaja Niina Akgün osallistuivat yhdessä.  

Ajatus mukaan lähtemisestä tuli Tiinalta itseltään. Hän oli aloittanut Attendo Laurintuvan johtajana joulukuussa eikä mielestään tuntenut ASKOa riittävän hyvin pystyäkseen tukemaan valmentajaansa.

– Oli hämärän peitossa, mitä ASKO minulta vaatii ja mitä se valmentajalta vaatii. Kysyin sitten, että mitä jos lähtisin mukaan sinne, Tiina kertoo. 

Niina yllättyi Tiinan ehdotuksesta iloisesti. Suuren vaihtuvuuden vuoksi esihenkilön tukea ASKO-työhön oli aiemmin ollut saatavilla vähemmän.

Johtaja on työntekijöitä varten 

Tiinan johtamisajattelussa Attendo-kodin johtajan tärkein tehtävä on olla huolehtia siitä, että työntekijät voivat tehdä arvokasta hoivatyötään mahdollisimman hyvin. Se pätee myös ASKO-ohjelmaan. 

– Ei työntekijälle voi vain nakata rukkasta ja sanoa, että sovita se käteesi, miten parhaiten saat. Johtajana olen antanut tämän vastuualueen hänelle, ja jos tulee ongelmia, autan. Yhdessä me tätä tehdään. 

Johtajan on kuitenkin tunnettava ASKO-valmentajan työtä pystyäkseen hoitamaan roolinsa. Esimerkiksi ASKO-keskusteluja ei voi järjestää, jos johtaja ei niistä tiedä eikä voi ottaa niitä työvuorosuunnittelussa huomioon. Tiina uskoo, että parhaiten asiat toimivat silloin, kun vuoropuhelu on avointa. 

– Olen alusta asti sanonut, että olen täällä teitä varten ja että tärkein työtehtäväni on mahdollistaa teidän työnne. En voi mahdollistaa sitä, jos te ette kerro minulle asioita. Kaikkea ei voi toteuttaa, mutta keskustellaan ja etsitään yhdessä keinoja, joilla saadaan asiat toimimaan.  

Selkänoja ja organisoija  

Koulutuksessa Tiina kuunteli ja haastatteli ASKO-valmentajia ja alkoi ymmärtää, mistä heidän työssään konkreettisesti on kyse.  

– Minulle aukesi se, mitä kaikkea ASKO-valmentaja tekee. Se ei ole mikään lyhyt juttu, vaan hän tarvitsee aikaa, että hän pystyy suunnittelemaan ja järjestämään sen huolella, Tiina kertoo. 

Tiina näkeekin, että johtajan vastuulla on varmistaa valmentajalle riittävä aika keskustelujen valmisteluun ja järjestämiseen. Lisäksi johtaja toimii ASKO-valmentajalle tärkeänä selkänojana, tukena ja sparraajana, jonka puoleen voi kääntyä tiukoissa paikoissa. 

Tiina uskoo, että jo se, että päättää lähteä mukaan koulutukseen, antaa valmentajalle rohkaisevan viestin. 

– Tunteen, ettei ole yksin, vaan että on joku, joka auttaa ja ymmärtää, mistä hän puhuu. Hänen ei tarvitse selittää minulle, mistä on kyse. 

attendo-johtaja-tiina-ihantila.png

ASKO-valmentaja on voimavara 

Koulutuspäivänä Tiina ja Niina ehtivät suunnitella yhdessä Laurintuvan ASKO-ohjelmaa. Matka valoi molempiin uskoa, että syksyllä se saadaan hyvin liikkeelle. 

Tiina kertoo oivaltaneensa, miten suuri voimavara ASKO-valmentaja työparina on johtajalle, sillä pöydällä olevien aiheiden lisäksi ASKO-karttakeskusteluissa voidaan käydä läpi myös muita, Laurintuvalle ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita.   

– ASKO-valmentaja on oiva henkilö käymään näitä keskusteluja, sillä hän tuntee työkaverinsa parhaiten. Vaikka olen omasta mielestäni ihan lähestyttävä ihminen, on aivan eri asia, kun keskustelun vetää yksi heistä eikä esihenkilö, Tiina toteaa. 

Yhdessä voidaan suunnitella keskustelujen runko, käydä läpi kinkkisiä tilanteita ja miettiä, miten asioita kannattaisi käsitellä niin, että koko työyhteisö otetaan huomioon. 

– Voin olla avuksi esimerkiksi sanomalla, että olen huomannut että tämän henkilön kanssa kannattaa ehkä lähestyä asiaa näin. 

ASKO-keskustelut tueksi muutoksiin 

Viime vuosina Attendo Laurintuvassa on ollut paljon muutoksia ja vaihtuvia johtajia, mikä Tiinan mukaan on heijastunut työntekijöiden jaksamiseen ja sitoutumiseen. Hän haluaakin tuoda työyhteisöön pysyvyyttä, niin että jokainen voisi tehdä rauhassa työtään ja luottaa siihen, että johtaja pysyy heidän tukenaan. 

Muutosta on jo tapahtunut. Keväällä tarkastuskäynnillä olleet kunnan viranomaiset kertoivat Tiinan saaneen henkilöstöltään kiitoksia.  

Tiinalla on visio siitä, millaisen hoivakodin Laurintuvan porukka voi rakentaa. Se syntyy pala kerrallaan, ja siinä myös ASKO-ohjelmalla on tehtävänsä. 

– Kun hoitajat saavat tukea työhönsä, heille toivottavasti tulee tunne, että heistä välitetään. Että heidän työtaakkaansa koitetaan kaikin tavoin keventää, jotta he jaksaisivat tehdä rauhallisesti ja huolellisesti perushoitotyötä, Tiina sanoo. 

Tiina Ihantila

  • Aloitti joulukuussa 2021 johtajana ympärivuorokautista hoivaa ikääntyneille tarjoavassa Attendo Laurintuvassa Laukaan Leppävedellä. 
  • Pitkä yrittäjän tausta, lähihoitajan ja geronomin koulutukset.  
  • Työkavereina lähihoitajia, sairaanhoitajia, hoitoapulaisia, hoiva-avustajia, keittäjä, siivooja ja pian myös geronomi. 
  • Alan työvoimapulasta: ”Minun on omassa johtamisessani ja toimintatavassani huomioitava, mitä kaikkea voin tehdä saadakseni työntekijät sitoutumaan tänne.” 

Lue myös:
Muutosblogi: Inhimilliset kohtaamiset ovat kaiken a&o 
Hektisestä sairaalamaailmasta ikäihmisten hoivakodin johtajaksi
Tukea kohtaamisiin ASKO-valmennuksista ja kinestetiikasta