• Attendo Askelkoti - slideshow - Askelkodit-885x590px
  • Attendo Askelkoti - slideshow - Askelkodit10
  • Attendo Askelkoti - slideshow - Askelkodit8
  • Attendo Askelkoti - slideshow - Askelkodit7
  • Attendo Askelkoti - slideshow - Askelkodit6
  • Attendo Askelkoti - slideshow - Askelkodit4
  • Attendo Askelkoti - slideshow - Askelkodit3
  • Attendo Askelkoti - slideshow - Askelkodit2
  • Attendo Askelkoti - slideshow - 20161027_101659
  • Attendo Askelkoti - slideshow - 20161027_101641

Attendo Askelkoti

Palvelukoti Askelkodit on Turun Paattisilla sijaitseva 18 -paikkainen kodinomainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat eritasoista apua ja kuntoutusta arjessaan. Palvelukoti tarjoaa tehostettua sekä tuettua palveluasumista kahdessa erillisessä yksikössä.

Palvelukodin päällikkö

Tiina Rastas

Puhelin: p. 040 088 5958

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin puhelinnumerot

Mäntylä puh. 044 7800 810

Havukka puh. 044 7800 811

Puhelin: Ohjaajat 24/7 p. 044 780 0810
Sähköposti: tiina.rastas@attendo.fi

Osoite

Kannistontie 17, 21330 Turku, Suomi

Lisätietoja

Palvelukoti Askelkodit on 18 -paikkainen yksilöllinen ja kodinomainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Koti sijaitsee Paattisilla luonnonkauniissa maalaismaisemassa, osoitteessa Kannistontie 17, 21330 Paattinen Turku. Viihtyisä ympäristö tukee kuntoutumista, lisää asumisen viihtyisyyttä sekä antaa mahdollisuuden monipuoliseen ulkoiluun.

Askelkodit - kuntouttavaa asumista

Askelkodeissa asukkaille tarjotaan kodinomainen ja turvallinen vaihtoehto kuntoutumiseen. Kodin 18 asukaspaikkaa on jaettu kahteen erilliseen yksikköön, jotka toimivat kahdessa omakotitalossa: Havukassa ja Mäntylässä. Tehostetun palveluasumisen paikkoja Mäntylässä on 11 ja palveluasumisen paikkoja Havukassa on 7. Askelkodeilla kuntoutujien on mahdollista siirtyä kuntoutumisen edetessä asumaan myös palvelukodin vähemmän tuettuun osaan. Myös paluu takaisin tehostetun asumisen puolelle on aina mahdollista asukkaan voinnin mukaan. Mäntylän ohjaajat ovat paikalla kolmessa vuorossa ja Havukassa virka-aikoina. Tarvittaessa Mäntylän ohjaajat auttavat ja tukevat myös Havukan asukkaita. Askelkodissa asukkailla on käytössään omat kotoisat huoneet sekä kodin viihtyisät yhteiskäyttöön tarkoitetut tilat.

Kuntouttava työote

Askelkodeilla toiminnan tavoitteena on asukkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Askelkotien ammattitaitoinen henkilökunta työskentelee yhdessä asukkaan kanssa tämän elämänhallinnan kohentumiseksi. Kodilla noudatetaan kuntouttavaa työotetta, joka näkyy kaikissa arjen toimissa. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka tarpeet ja toiveet huomioidaan niin kuntoutuksessa kuin tavallisessa arjessakin. Kodin arki sisältää tärkeiden elämäntaitojen vahvistamista sekä jokapäiväisten arjen asioiden opettelua.

Yksilöllistä arkea

Henkilökohtainen kuntoutumissuunnitelma rakennetaan asukkaan omille voimavaroille, kyvyille sekä uuden oppimisen mahdollistamiselle ja kannustamiselle. Kuntoutussuunnitelma ohjaa asukkaan eloa palvelukodilla. Askelkodeilla on käytössä omaohjaaja järjestelmä, jossa oma-ohjaaja toimii kuntoutujan lähimpänä tukena ja apuna.  Ohjaajan opastuksella kodissa harjoitellaan muun muassa ruoanlaittoa, siivousta, sosiaalisen kanssakäymisen sekä itsestä huolehtimisen taitoja.

Monipuolista tekemistä

Palvelukoti Askelkotien arkea rytmittävät monipuoliset virikkeet ja harrasteet, joiden suunnittelussa huomioidaan asukkaiden toiveet. Asukkaita kannustetaan ja ohjataan osallistumaan kodin ulkopuolisiin aktiviteetteihin, kuten vaikka yhdistys- tai kerhotoimintoihin. Työtoiminta sekä erilaiset ryhmät ja harrastukset kuuluvat kuntoutumiseen. Kodilta tehdään yhdessä retkiä sekä vierailuja erilaisiin kiinnostaviin kohteisiin ja kodilla käy vastavuoroisesti myös vieraita.