Attendo Kuntaturva

Kärsämäki · Puolanka · Rääkkylä · Tohmajärvi · Pyhtää · Sulkava · Sysmä
Kuntaturva on Attendon kehittämä sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä, jossa Attendo sitoutuu huolehtimaan kaikkien kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluista kokonaisvaltaisesti. Kuntaturvalle määritetään yhdessä kunta-asiakkaan kanssa kiinteä hinta ja laatumittarit, joilla palvelujen toteuttamista seurataan.

Hae

Voit soittaa meille numeroon: 030 634 2000

Yksiköt

Koko Suomi

Mikä on Attendo Kuntaturva?

Attendon Kuntaturva on mullistanut jo viiden suomalaisen kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut. Uusimman innovaatiomme myötä Kärsämäen, Rääkkylän, Puolangan, Pyhtään ja Tohmajärven asukkaat ovat saaneet muun muassa kokea, kuinka pienenkin kunnan asukkaat voivat päästä omaan terveyskeskukseen lääkärille samana päivänä, ja kuinka aiemmin ympäri maakuntaa sijoitetut vanhukset ovat saaneet palata hoiva-asukkaiksi kotikuntaansa lähelle omaisiaan. Samalla kunnanjohto on pystynyt katkaisemaan sote-kustannusten hallitsemattoman nousun ja päässyt konkreettisesti vaikuttamaan johtamansa kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen. Sysmän ja Sulkavan kunnat ottivat Attendon kuntaturvan käyttöön 1.1.2017.

Kunnilla on Kuntaturvaa koskevien keskustelujen käynnistämiseen kolme merkittävää syytä:

Kustannukset:

Kuntalaiset ja kunnanjohto haluavat tietää, mitä heidän sosiaali- ja terveydenhuoltonsa maksaa tulevina vuosina. Koska Kuntaturvan hinta on koko sopimuskauden osalta sovittu kiinteäksi, taloudellinen riski toiminnan onnistumisesta on Attendolla, ei kunnalla.

Palvelujen saatavuus ja laatu:

Kuntalaiset ja kunnanjohto ansaitsevat laadukkaat ja kehittyvät lähipalvelut sosiaali- ja terveydenhuollossa. Lähipalvelut pystytään kohdentamaan ketterästi eniten huomiota vaativiin ongelmakohtiin, kuten siihen, että kunnan terveysasema ja ennaltaehkäisevät palvelut toimivat.

Vuorovaikutus ja yhteistyö palveluntuottajan kanssa:

Kuntalaiset ja kunnanjohto vaikuttavat konkreettisesti omien sosiaali- ja terveyspalvelujensa tuottamistapoihin ja palvelujen saatavuuteen.

Kuntamaisema Oy:n Kuntaturvaselvitys

Tilasimme tutkimusyhtiö Kuntamaisema Oy:ltä yhdessä Puolangan, Rääkkylän ja Tohmajärven kanssa selvityksen Kuntaturvan vaikutuksista mm. kokonaiskustannuksiin ja jonotusaikoihin. Voit lukea ja ladata selvityksen tästä.