• Attendo Espoonhelmi - slideshow - mikevanhelmi_talo

Attendo Espoonhelmi

hoivakoti

Hoivakoti Attendon Helmi on 54 paikkainen ikääntyneiden hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluiden hoivakoti Espoossa.

Palvelukodin johtaja

Sanna Virtanen

Puhelin: 044 7800 756

Tavoitettavissa arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Helmi 1-kerros: 044 7800 726 Helmi 2-kerros: 044 7800 727 Helmi 3-kerros: 044 7800 728 Kuntoutuskoti: 044 7800 833 faksi 09 412 7220

Puhelin: 044 780 0726

Osoite

Pyyntitie 5, 02230

Lisätietoja

Palvelukoti Attendon Helmi on välittävä ja lämminhenkinen koti 54:lle ikäihmiselle. Lokakuussa 2010 Espoon Tiistilään avattu tilava ja viihtyisä palvelukoti tarjoaa yksilöllistä ja kuntouttavaa asumis-, hoiva- ja kuntoutuspalvelua liikkeelle houkuttelevassa ja innostavassa ympäristössä.

Palvelukoti Attendon Helmi - 4 kerrosta hyvää oloa

Attendon Helmessä on yhteensä neljä Helmi -kerrosta, jotka on jaettu avun- ja palveluntarpeen mukaisiin kokonaisuuksiinsa. Näissä eritasoisen hoivan Helmi-kerroksissa on asumispalvelupaikkoja ympäri vuorokauden valvottuihin koteihin, tehostettuun asumispalveluun, lyhytaikais- ja lomapaikkoihin sekä muisti- ja kuntoutuspaikkoihin. Asukkaiden on myös mahdollista siirtyä kerrosten välillä, oman tarpeen ja tilanteen edellyttämän palvelutarpeen mukaisesti. Lisäksi Attendon Helmessä on myös kuntoutuskoti, joka on tarkoitettu kuntoutusjaksolle tuleville asukkaille. Jakson pituus ja sisältö suunnitellaan aina asiakkaan tarpeita vastaavaksi. Kuntoutuskotiin voi tulla esimerkiksi sairaalasta, toimintakyvyn heiketessä, omaishoitajan vapaiden ajaksi tai milloin vain, kun asiakas tarvitsee tukea, kuntoutusta tai piristystä.

Yksilöllistä kuntoutusta

Attendon Helmen jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarina huomioidaan tärkeänä osana arjen oloa ja eloa. Attendon Helmessä asukas, omaiset, henkilökunta ja yhteistyökumppanit toimivat kiinteässä yhteistyössä keskenään. Asukkaille tehdään yksilöllinen hoiva- ja kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan historia, tavat, tarpeet ja toiveet. Suunnitelma toimii asukkaan elon punaisena lankana. Omaohjaaja vastaa suunnitelman toteutumisesta sekä toimii asukkaan lähimpänä tukena ja apuna kodissa.

Monipuolinen arki

Sosiokulttuurinen toiminta ja kuntouttava ote näkyvät Attendon Helmessä jokaisessa arkipäivän tilanteessa. Kodin toiminnan lähtökohtana ovat asukkaan kuntoutuksen ja fyysisen hyvinvoinnin takaaminen ja kehittäminen sekä monipuolinen ja innostava kulttuuritoiminta, johon kuuluvat musiikki, teatteri, tanssi ja kuvataiteet. Kodissa järjestetään runsaasti erilaisia liikunnallisia ryhmiä sekä ulkoillaan asukkaiden kanssa. Asukkaita rohkaistaan ja kannustetaan osallistumaan kodin kattavaan virike- ja kuntoutustoimintaan omien voimavarojen mahdollistamissa rajoissa.

Palveluita

Attendon Helmessä eletään rikasta ja elämänmakuista arkea ja juhlaa. Kodin tunnelmalliset ruokailu- ja kahvihetket monipuolisen ja maittavan kotiruoan parissa ovat asukkaille yksiä päivän kohokohtia. Lisäksi Attendon Helmessä on asukkaiden saatavilla kampaamopalveluita, jalkahoitoja, lääkäri- ja hammaslääkäripalveluita, kotikuntoutusta sekä terveystuotteita.

Osaava henkilökunta

Attendon Helmessä työskentelee ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- tai terveysalalle. Henkilökunta on ympäri vuorokauden asukkaiden apuna ja tukena paikalla kodissa. Henkilökunnan työskentely perustuu Mikevan standardoidun laatujärjestelmän mukaiseen toimintaan. Voit tutustua sosiaalipalveluiden omavalvontasuunnitelmaan oheisesta linkistä: MikevanHelmi_omavalvontasuunnitelma 2017.

Terapiapalvelut

MikevanHelmessä toimii myös Suomen Fysiogeriatrian terapiayksikkö, jonka toimintaterapiapalvelut ovat niin MikevanHelmen palvelukodin asukkaiden että ulkopuolisten asiakkaiden käytössä. Terapia- ja kuntoutuspalveluita tarjotaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.