Attendo Fregatti Bella Rosa

Palvelukoti Bella Rosa on 17 paikkainen asumis- ja kuntoutuspalvelun palvelukoti ikääntyneille Oulun Toppilansaarella, joka on osa Palvelukoti Fregattia.

Johtaja

Hanna Siltakoski

Puhelin: 040 9650 887

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat 24/7: p. 044 780 0314
Sairaanhoitaja, arkisin klo 7-15: p. 044 780 0752
Tiiminvetäjä Meeri Kelahaara, arkisin klo 7-15: p. 044 780 8083
Ohjaajat 24/7: p. 044 780 0314
Sairaanhoitaja, arkisin klo 7-15: p. 044 780 0752
Tiiminvetäjä Meeri Kelahaara, arkisin klo 7-15: p. 044 780 8083

Osoite

Isopurjeentie 3, 90510, Oulu

Lisätietoja

Palvelukoti Bella Rosa toimii Oulun Toppilansaarella idyllisen merimaiseman äärellä, osana Palvelukoti Fregatin muodostamaa palvelukotien kokonaisuutta.

Vuonna 2009 toimintansa aloittaneessa Palvelukoti Fregatissa on yhteensä 5 erillistä palvelukotia, jotka tarjoavat asumis- ja kuntoutuspalveluita eri tasoista hoivaa ja palvelua tarvitseville ikääntyneille ja muistisairaille asukkaille. Fregatin muita palvelukoteja ovat Isopurje, Muistola, Kotipirtti  sekä Hannala. Aiemmin Bella Rosa on toiminut Muhoksen Jokirinteellä. Palvelukoti Bella Rosassa on yhteensä 17 asukaspaikkaa. Kodin asukkaat ovat ikääntyneitä, jotka tarvitsevat fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn alenemisen takia ympärivuorokautista hoitoa, kuntoutusta ja huolenpitoa. Asuminen palvelukodissa on kodinomaista, lämminhenkistä, kuntouttavaa ja turvallista. Bella Rosan kaiken palvelun ja kuntoutuksen lähtökohtana ovat asukkaan yksilölliset tarpeet, toiveet ja voimavarat.

Bella Rosa on Hyvän Olon koti

Bella Rosassa jokaisella asukkaalla on oma huone, eli oma koti, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Oman kotinsa asukas saa itse kalustaa mieleisekseen. Palvelukodin viihtyisät yhteiset tilat kutsuvat rentoon ajanviettoon ja kuulumisten vaihtamiseen yhdessä muiden asukkaiden sekä henkilökunnan kanssa sekä erilaisten arjen puuhien ja puhteiden tekemiseen. Palvelukoti Fregatin keittiössä valmistuu maittavaa ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin. Kodin turvalliselle ja viihtyisälle pihalle pääsee ulkoilemaan ja virkistäytymään, lisäksi pihalla järjestetään kesäaikaan erilaisia pihajuhlia ja -tapahtumia.

Kuntouttavaa toimintaa ja tekemistä

Kuntouttava työote ohjaa kaikkea kodin toimintaa ja tekemistä. Asukkaiden fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja kuntoutus ovat sydämen asioita Bella Rosassa. Kodin jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Oma-ohjaaja toimii asukkaan lähimpänä tukena ja apuna kodilla sekä lisäksi hän vastaa asukkaalle laaditun hoiva- ja kuntoutussuunnitelman toteutumisesta.

Monipuolinen viriketarjonta

Palvelukoti Bella Rosassa asukkaille on tarjolla monipuolista ja kuntouttavaa viriketoimintaa, johon asukkaat saavat osallistua omien voimavarojensa ja toimitakykynsä sallimissa puitteissa. Viriketoimintaa järjestetään erilaisten toimintaryhmien muodossa, joita ovat esimerkiksi liikunta- ja jumpparyhmät sekä taide- ja musiikkiryhmät. Myös erilaiset keskustelu- ja muisteluryhmät ovat osa kodin viriketoimintaa. Retkiä ja asiointikäyntejä tehdään pienissä ryhmissä ja päivittäin myös ulkoillaan. Seurakunta järjestää säännöllisesti hartaushetkiä palvelukodin tiloissa ja kodilla käy erilaisia vieraita viihtyttämässä ja tapaamassa asukkaita. Omaiset ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin ja läheistensä arkeen.

Terapia- ja kuntoutuspalvelut

Bella Rosassa työskentelee myös Fregatin palvelukodin oma fysioterapeutti, jonka palvelut ovat asukkaiden käytössä. Lisäksi Palvelukoti Fregatin tiloissa toimii myös Fregatin terapia- ja kuntoutuspalvelut, jonka toimintaterapia- ja fysioterapiapalvelut ovat sekä Bella Rosan asukkaiden että myös kodin ulkopuolisten asiakkaiden käytettävissä. Terapeutit osallistuvat asukkaiden kuntoutuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Fysioterapeutit vetävät asukkaille päivittäin jumppia.

Osaava henkilökunta

Bella Rosan ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta on paikalla avustamassa ympäri vuorokauden kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Henkilökunta on saanut koulutuksensa sosiaali- ja / tai terveysalalle ja kodissa työskentelee 2 sairaanhoitajaa, 7 lähihoitajaa sekä sosionomi.