Attendo Fregatti Hannala

Palvelukoti · Ikääntyneet · Oulu

Attendo Hannala tarjoaa 17:lle ikääntyneelle asumis- ja kuntoutuspalveluita Oulun Toppilansaarella. Palvelukoti toimii osana Palvelukoti Fregattia.

Johtaja

Hanna Siltakoski

Hanna Siltakoski

Puhelin: 040 9650 887

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Tiimivetäjä Emma Alaluusua 044 7808084

Ohjaajat 24/7: p. 044 7800 454
Sairaanhoitaja, arkisin klo 7-15: p. 044 7800 450
Tiiminvetäjä Emma Alaluusua, arkisin klo 7-15: p. 044 780 8084
Ohjaajat 24/7: p. 044 7800 454
Sairaanhoitaja, arkisin klo 7-15: p. 044 7800 450
Tiiminvetäjä Emma Alaluusua, arkisin klo 7-15: p. 044 780 8084

Osoite

Isopurjeentie 3, 90510, Oulu

Lisätietoja

Attendo Hannala toimii Oulun Toppilansaarella merimaiseman äärellä, osana Palvelukoti Fregatin muodostamaa palvelukotien kokonaisuutta. Vuonna 2009 toimintansa aloittaneessa Palvelukoti Fregatissa on yhteensä 5 erillistä palvelukotia, jotka tarjoavat eri tasoisia hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita ikääntyneille ja muistisairaille asukkaille. Fregatin muita palvelukoteja ovat Isopurje, Muistola, Kotipirtti  sekä Bella Rosa.

Yksilölliset tarpeet toiminnan lähtökohtana

Palvelukoti Hannalassa on yhteensä 17 asukaspaikkaa. Kodin asukkaat ovat ikääntyneitä, jotka tarvitsevat fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn alenemisen takia ympärivuorokautista hoitoa, valvontaa, kuntoutusta ja huolenpitoa. Hannalan asukkaat eivät tule toimeen itsenäisesti kotonaan muistiongelmien tai muiden syiden takia, mutta he eivät kuitenkaan tarvitse varsinaista laitoshoitoa. Asuminen palvelukodissa on kodinomaista, lämminhenkistä, kuntouttavaa ja turvallista. Hannalan kaiken palvelun ja kuntoutuksen lähtökohtana ovat asukkaan yksilölliset tarpeet, toiveet ja voimavarat.

Hannala on Hyvän Olon koti

Hannalassa jokaisella asukkaalla on oma huone, eli oma koti, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Oman kotinsa asukas saa itse kalustaa mieleisekseen. Palvelukodin yhteisissä tiloissa vietetään aikaa niin yhdessä kuin erikseenkin, rentoudutaan sekä tehdään erilaisia arjen puuhia. Palvelukoti Fregatin keittiössä valmistuu ikääntyneiden tarpeisiin ja toiveisiin sopivaa terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja kahvihetkiin ja juhliin. Kodin turvalliselle ja viihtyisälle pihalle pääsee ulkoilemaan ympäri vuoden, lisäksi pihalla järjestetään kesäaikaan erilaisia pihajuhlia ja -tapahtumia.

Kuntouttava työote

Kuntouttava työote ohjaa kaikkea kodin toimintaa ja tekemistä. Asukkaiden fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja kuntoutus ovat sydämen asioita Hannalassa. Kodin jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Kodin sairaanhoitaja, sosionomit ja lähihoitajat ovat saaneet koulutuksensa sosiaali- tai terveysalalle.

Monipuolista viriketoimintaa

Palvelukoti Hannalassa asukkaille on tarjolla monipuolista kuntouttavaa viriketoimintaa, johon asukkaat saavat osallistua omien voimavarojensa ja toimitakykynsä sallimissa puitteissa. Viriketoimintaa järjestetään erilaisten toimintaryhmien muodossa, joita ovat esimerkiksi liikunta- ja jumpparyhmät sekä taide- ja musiikkiryhmät. Myös erilaiset keskustelu- ja muisteluryhmät ovat osa kodin viriketoimintaa. Retkiä ja asiointikäyntejä tehdään pienissä ryhmissä ja päivittäin myös ulkoillaan. Seurakunta järjestää säännöllisesti hartaushetkiä palvelukodin tiloissa ja kodilla käy erilaisia vieraita viihtyttämässä ja tapaamassa asukkaita. Omaiset ovat tervetulleita osallistumaan kodin ja läheistensä arkeen.

Terapia- ja kuntoutuspalvelut

Hannalassa työskentelee Fregatin palvelukodin oma fysioterapeutti, jonka palvelut ovat asukkaiden käytettävissä. Lisäksi Palvelukoti Fregatin tiloissa toimii myös Fregatin terapia- ja kuntoutuspalvelut, jonka toimintaterapia- ja fysioterapiapalvelut ovat sekä Hannalan asukkaiden että myös kodin ulkopuolisten asiakkaiden käytettävissä. Terapeutit osallistuvat asukkaiden kuntoutuksen suunnitteluun ja toteutukseen.