Attendo Fregatti Muistola

Attendo Muistola tarjoaa 17:lle ikääntyneelle asukkaalle hoiva- ja asumispalveluita Oulun Toppilansaarella, osana palvelukoti Fregattia.

Johtaja

Hanna Siltakoski

Puhelin: 040 965 0887

Tavoitettavissa arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Tiimivetäjä Emma Alaluusua 044 7808084

 

Ohjaajat, 24/7: p. 044 7800 302
Sairaanhoitaja, arkisin klo 7-15: p. 044 7800 303
Tiiminvetäjä Emma Alaluusua, arkisin klo 7-15: p. 044 780 8084
Ohjaajat, 24/7: p. 044 7800 302
Sairaanhoitaja, arkisin klo 7-15: p. 044 7800 303
Tiiminvetäjä Emma Alaluusua, arkisin klo 7-15: p. 044 780 8084

Osoite

Isopurjeentie 3, 90510, Oulu

Lisätietoja

Palvelukoti Muistola toimii Oulun Toppilansaarella idyllisen merimaiseman äärellä, osana Palvelukoti Fregatin muodostamaa palvelukotien kokonaisuutta. Vuonna 2009 toimintansa aloittaneessa Palvelukoti Fregatissa on yhteensä 5 erillistä palvelukotia, jotka tarjoavat asumis- ja kuntoutuspalveluita eri tasoista hoivaa ja palvelua tarvitseville ikääntyneille ja muistisairaille asukkaille. Fregatin muita palvelukoteja ovat Isopurje, Hannala, Kotipirtti  sekä Bella Rosa.

Palvelukoti Muistola

Palvelukoti Muistolassa on yhteensä 17 asukaspaikkaa. Kodin asukkaat ovat ikääntyneitä, jotka tarvitsevat fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn alenemisen takia ympärivuorokautista hoitoa, valvontaa, kuntoutusta ja huolenpitoa. Muistolan asukkaat eivät tule toimeen yksin kotona muistisairauksien takia, ja asukkaiden kunto vaihtelee itsenäisesti liikkuvista aina asukkaisiin, jotka tarvitsevat apua kaikessa toiminnassaan. Asuminen palvelukodissa on kodinomaista, lämminhenkistä, kuntouttavaa ja turvallista. Muistolan kaiken palvelun ja kuntoutuksen lähtökohtana ovat asukkaan yksilölliset tarpeet ja voimavarat sekä turvallisuus ja läheisyys. Muistolassa tärkeää on yhdessäolo, välittäminen, rauhallisuus ja kiireettömyys.

Kotoisaa asumista

Muistolassa jokaisella asukkaalla on oma huone, eli oma koti. Oman kotinsa asukas saa itse kalustaa mieleisekseen. Palvelukodin yhteiset tilat on tarkoitettu rentoutumiseen, omaehtoiseen ajanviettoon yhdessä ja erikseen sekä erilaisten arjen puuhien tekoon. Palvelukoti Fregatin keittiössä valmistuu terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin. Kodin pihalla on turvallista ulkoilla ympäri vuoden, lisäksi pihalla järjestetään kesäaikaan erilaisia pihajuhlia ja -tapahtumia.

Kuntouttavaa arkea

Kuntouttava työote ohjaa kaikkea kodin toimintaa ja tekemistä. Asukkaiden fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja kuntoutus ovat sydämen asioita Muistolassa. Kodin jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta on paikalla avustamassa ympäri vuorokauden kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Henkilökunta on saanut koulutuksensa sosiaali- tai terveysalalle ja kodissa työskentelee sairaanhoitaja, sosionomeja (AMK) sekä lähihoitajia.

Monipuolisesti virikkeitä ja tekemistä

Palvelukoti Muistolassa asukkaille on tarjolla monipuolista ja kuntouttavaa toimintaa, johon asukkaat saavat osallistua omien voimavarojensa ja toimitakykynsä sallimissa puitteissa. Aktiviteetteja kodilla järjestetään erilaisten toimintahetkien muodossa, joita ovat esimerkiksi liikunta- ja jumpparyhmät sekä askartelu- ja musiikkihetket. Myös erilaiset keskustelu- ja muistelutuokiot ovat osa kodin arkea. Retkiä ja asiointikäyntejä tehdään pienissä ryhmissä ja päivittäin myös ulkoillaan. Seurakunta järjestää säännöllisesti hartaushetkiä palvelukodin tiloissa ja kodilla käy erilaisia vieraita viihtyttämässä ja tapaamassa asukkaita. Läheiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin ja asukkaiden arkeen.

Terapia- ja kuntoutuspalvelut

Muistolassa työskentelee Fregatin palvelukodin oma fysioterapeutti, jonka palvelut ovat asukkaiden käytettävissä. Lisäksi Palvelukoti Fregatin tiloissa toimii myös Fregatin terapia- ja kuntoutuspalvelut, jonka toimintaterapia- ja fysioterapiapalvelut ovat sekä Muistolan asukkaiden että myös kodin ulkopuolisten asiakkaiden käytettävissä. Terapeutit osallistuvat asukkaiden kuntoutuksen suunnitteluun ja toteutukseen.