• Attendo Haapola - slideshow - Neliapila-02
  • Attendo Haapola - slideshow - Neliapila-01
  • Attendo Haapola - slideshow - Neliapila-09
  • Attendo Haapola - slideshow - Neliapila-08
  • Attendo Haapola - slideshow - Neliapila-04
  • Attendo Haapola - slideshow - Neliapila-03
  • Attendo Haapola - slideshow - Neliapila-header-07

Attendo Haapola

hoivakoti · Ikääntyneet · Kuusamo

Palvelukoti Haapola on 45 -paikkainen ikääntyneiden palvelukoti Kuusamossa, Noitiniemen kaupunginosassa.

Hoivakodin johtaja

Sanna Kivelä

Puhelin: 0400 366 326

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Valkoapila puh. 0400 362 733

Puna-apila puh. 044 7800 446

Hoitajat 24/7: 040 036 2733
Tiiminvetäjä Kaisa Maaninka: 044-4072857
Hoitajat 24/7: 040 036 2733
Tiiminvetäjä Kaisa Maaninka: 044-4072857

Osoite

Noitiniementie 24, 93600, Kuusamo

Lisätietoja

Attendo Haapola on vuonna 2007 toimintansa aloittanut palvelukoti Kuusamossa, Noitiniemen kaupunginosassa. Hoivakodissa on 45 paikkaa ikääntyneille, jotka tarvitsevat apua arjen elossaan joko tehostetusti tai avustetusti.

Attendo Haapola

Haapolan hoivakoti jakautuu neljään 'moduuliin', joissa jokaisessa asuu 11-12 asukasta. Jokainen asukas asuu omassa huoneessaan, oma kodissaan, jonka yksityisyyttä ja rauhaa kunnioitetaan. Huoneensa asukkaat voivat kalustaa ja sisustaa kotoisiksi ja viihtyisiksi omilla rakkailla tavaroilla ja esineillä. Hoivakodin yhteiset viihtyisät tilat on suunniteltu mukavaan vapaa-ajan viettoon, rentoutumiseen ja arjen touhuihin. Pihamaalla asukkaat voivat nauttia kauniista luonnosta sekä virkistäytyä vuoden ympäri. Sauna lämpiää aina kun halukkaita löytyy. Kodin keittiössä valmistuu maistuvaa ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja päivän kahvihetkiin ja erilaisiin juhliin.

 

Yksilöllistä arkea

Haapolan toimintaa ohjaavina arvoina korostuvat asukas- ja yksilölähtöinen työskentely, asukkaiden arvostaminen ja heidän itsemääräämisoikeutensa kunnioittaminen. Hoito ja huolenpito toteutetaan ja suunnitellaan tavalla, joka korostaa asukkaan ainutlaatuista elämäntarinaa, tarpeita ja tottumuksia. Kodissa pyritään välttämään rutiineja sekä kiireen tuntua, jokainen asukas saa elää itselle tuttua ja luontevinta arkea, ilman pakottavia kellonaikoja. Hoivakodin toiminnassa huomioidaan asukkaan omat voimavarat ja rohkaistaan asukkaita osallistumaan arjen puuhiin ja puhteisiin mahdollisimman aktiivisesti ja omatoimisesti. Kuntouttava työote on läsnä kaikessa Haapolan toiminnassa. Asukkaiden toimintakyvyn kehittäminen ja ylläpito ovat kodin toiminnan "punainen lanka".

Elämänmakuista eloa

Kodissa eletään virikkeellistä ja elämänmakuista arkea. Haapolan monipuolinen viriketoiminta tuo iloa ja toimintaa asukkaiden arkeen. Viriketoimintaa tarjotaan asukkaille muun muassa erilaisten liikunta-, musiikki-, taide- sekä keskusteluryhmien muodossa. Myös aikaa rentoutumiselle, lepäämiselle sekä vapaalle oleskelulle ja ajanvietolle muiden asukkaiden kanssa löytyy Haapolan arjesta.

Osaavaa hoivaa

Asukkaiden hoivasta ja kuntoututuksesta vastaavat asukkaille nimetyt henkilökohtaiset omaohjaajat. Elämäntarina-ajattelu on tärkeä osa ohjaajien työtä. Haapolassa uskotaan, että tuntemalla asukkaan elämänhistoriaa, pystytään myös mahdollistamaan asukaalle parempi arki kodissa, tukemaan sekä auttamaan arjen erilaisissa hetkissä. Omaiset ovat tervetulleita osallistumaan kodin arkeen ja läheistensä eloon ja oloon Haapolassa. Haapolan  sydämellään työtään tekevä henkilökunta on sosiaali- ja / tai terveysalan koulutuksen saaneita ohjaajia: sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosiaaliohjaaja ja sosiaalialan ohjaaja.

 

Toimipaikalle on myönnetty ISO 9001:2015-standardin mukainen laatusertifikaatti Bureau Veritas Certification Holding SAS - UK Branchin toimesta.