Hammasimplantti

Hammasimplantti palauttaa persoonallisen hymysi

Puuttuuko hymystäsi hammas – tai oletko menettänyt jopa useampia hampaita? Korkealaatuinen hammasimplantti on pysyvä ratkaisu, jonka jälkeen olet taas oma itsesi ja voit hymyillä vapautuneesti.

Moni suomalainen kärsii puuttuvista hampaista niin ettei hymyileminenkään tunnu mukavalta. Paitsi ulkonäköön, hampaan puuttuminen voi vaikuttaa myös purentaan ja sitä kautta yleiseen terveyteen ja elämänlaatuun.

Hammasimplantti eli keinojuuri on erittäin kestävä ja pitkäikäinen ratkaisu, jolla puuttuva hammas voidaan korvata jopa loppuelämäksi. Ammattilaisen toteuttama laadukas hammasimplantti ei myöskään vaadi erikoishoitoa, tavallinen hampaista huolehtiminen ja tarkastukset riittävät.

Kenelle hammasimplantti soveltuu?

Hammasimplantti soveltuu lähes kaikille, joilta puuttuu yksi tai useampia hampaita. Yläikäraja ei ole, mutta lapsille ja nuorille keinojuuria ei voida asettaa ennen kuin leukojen kasvu ja hampaiden kehitys on pysähtynyt. Myös irtoproteeseja käyttävälle voidaan asentaa implantteja, niin että purenta tukevoituu ja proteesi pysyy hyvin paikoillaan.

Hoito on sinulle yksinkertaista ja osaavien ammattilaistemme implanttihoidoissa onnistumisprosentti on yli 98%.

Miten hammasimplantti kiinnitetään?

Implantin eli keinojuuren kiinnittäminen on ammattilaisen suorittamana kivuton toimenpide, joka tehdään yleensä paikallispuudutuksessa, mutta nukutuskin on mahdollista asiakkaan toivomuksesta. Implanttihoito aloitetaan suun kliinisellä tutkimuksella ja röntgenkuvauksilla. Oma hammaslääkärisi laatii sinulle henkikökohtaisen hoitosuunnitelman. Seuraavassa vaiheessa toteutetaan itse implanttileukkaus, jolloin titaaniruuvi asetetaan leukaluuhun. Itse leikkaus kestää noin 1-2 tuntia. Titaanista valmistettu ruuvi eli implantti korvaa hampaan juuren. Implantti luutuu ensin leukaluussa noin kolme kuukautta, jonka jälkeen keinojuuren päälle rakennetaan posliinipintainen kruunu eli näkyvä hammas.

Paljonko hammasimplantti maksaa?

Puuttuvan hampaan korvaaminen luonnollisen näköisellä ja laadukkaalla implantilla tehdään aina yksilöllisesti potilaan tarpeet huomioiden. Pystymme tarjoamaan potilaille monia eri vaihtoehtoja, joista potilas saa ammattilaisen ohjeistuksella valita itselleen sopivimman vaihtoehdon. Hintaan vaikuttavat hammasimplantin rungon ja kruunun materiaali sekä asennuksen vaativuus, ja oman implantin tarkka hinta selviää implanttikonsultaatiossa.

Älä enää kärsi puuttuvista hampaista, vaan varaa aika implanttikonsultaatioon.

Implanttihoidon vaiheet

Jokaiseen implanttihoitoon sisältyy viisi vaihetta riippumatta siitä, kohdistuuko hoito vain yhteen hampaaseen tai laajaan leuka-alueeseen. Hoidon pituus riippuu yksilöllisestä tilanteesta, ennakoivasta perushoidosta ja henkilökohtaisista toiveistasi. Kokonaishoidon kesto on muutaman kuukauden – diagnoosista protetiikan asentamiseen.

1. Diagnoosi

Hammaslääkärisi arvioi lähtötilanteesi mukaan, mikä on kohdallasi oikea hoitovaihtoehto. Hän ottaa röntgenkuvia ja tekee mallinnuksia suusi anatomiasta. Joissakin tapauksissa on hyvä tehdä lisäksi tietokonekuvantamisia. Nämä toimenpiteet täydentävät diagnoosia ja auttavat yksilöllistä hoidon suunnittelua. Osana näitä tutkimuksia arvioidaan vaihtoehtoisia hoitomahdollisuuksia.  

2.  Ennakoiva perushoito

Implanttihoito on laadukas ja pitkäikäinen ratkaisu, joka parantaa suun terveyttä ja elämänlaatua. Kun implantointipäätös on tehty, perushoidon suorittaminen on joskus välttämätöntä ennen implantointileikkausta. Siihen kuuluu esimerkiksi karieksen ja ientaskujen hoito, mahdollinen hampaiden oikominen tai luun lisäys. Luun lisääminen ennen implantointia on välttämätöntä, mikäli luu on vähentynyt menetetyn hampaan kohdalla. Perushoito on usein onnistuneen implanttihoidon edellytys. Se on erittäin tärkeä vaihe joka edistää myös pitkäaikaista suun terveyttä.

3. Implantointi

Vaikka implantteja asetetaan paikoilleen vuosittain erittäin suuria määriä ja implantointia voidaan pitää rutiinitoimenpiteenä, tulee muistaa, että implantointi on kirurginen toimenpide. Nykyaikaisten puudutus- ja implantointitekniikoiden ansiosta toimenpide suoritetaan mahdollisimman hellävaraisesti. Toimenpiteen kesto vaihtelee huomattavasti riippuen asennettavien implanttien lukumäärästä sekä yksilöllisestä tilanteesta.

On tärkeää, että implantin ympärillä on mahdollisimman paljon luuta jossa on hyvä verenkierto. Implantoinnin jälkeisinä viikkoina luun kasvusolut kiinnittyvät implantin pintaan sen joka puolelta. Tätä tapahtumaa kutsutaan osseointegraatioksi. Hammaslääkärisi kertoo, mitä seikkoja tulee huomioida ennen implantointia ja sen jälkeen.

 

4. Kruunun kiinnittäminen

Implantin asentamisen jälkeen siihen voidaan kiinnittää väliaikainen hampaankruunu, kunnes hammasteknikko on valmistanut lopullisen kruunun. Hoitotiimisi kertoo myös mahdollisista välivaiheista parhaan toiminnallisen ja esteettisen lopputuloksen varmistamiseksi. Kun lopullisen kruunun tai proteesin toimivuus ja ulkonäkö on varmistettu, se voidaan kiinnittää implanttiin. Uusi hammas kestää nyt täyden rasituksen, jonka esimerkiksi purenta aiheuttaa.

5. Jatkohoito

Kuten omatkin hampaat, myös hammasimplantit vaativat säännöllistä hoitoa. Implantin ollessa tiukasti kiinnitettynä leukaluuhun, hoitotoimenpiteet kohdistuvat ienkruunurajaan sekä kruunuun itseensä. Hyvän puhdistuksen ja säännöllisten tarkastusten avulla varmistetaan implanttihampaan pitkäikäisyys. Mikäli plakkia ei poisteta kruunusta tai proteesista, seurauksena voi olla ientulehdus ja syventyneet ientaskut. Ajan myötä tämä saattaa vaurioittaa implanttia. Säännöllisen hoidon avulla vältät tämän riskin.

Päivittäisen hampaiden ja niiden välien puhdistamisen lisäksi määräaikaiset käynnit hammaslääkärin ja suuhygienistin vastaanotolla ovat paras keino hammasimplantin kestävyyden takaamiseksi. Hammaslääkärisi ja muu hoitohenkilökunta opastavat sinua hampaiden hoidossa ja siihen tarvittavien välineiden käytössä. Säännöllisten tarkastusten avulla varmistat implanttien pitkäikäisyyden ja oman tyytyväisyytesi hammasimplanttihoitoon.