Hammaskiven poisto

Kanta-asiakaskortilla saat neljännestä suuhygienistillä käynnistä 50%:n alennuksen

Useimmille hammaskiveä muodostuu, vaikka hampaita puhdistaisi kuinka ahkerasti kotikonstein. Hammaskiven poistaminen ehkäisee monia suun- ja yleisterveyden ongelmia.

Hammaskiveä eli kovettunutta bakteeriplakkia (päivittäistä likaa) muodostuu ajan mittaan vaikeasti puhdistettaviin kohtiin, kuten hammasväleihin,  hampaiden sisä- ja ulkopinnoille lähelle ienrajaa ja  ientaskuihin. Se vaikeuttaa ienrajan puhdistusta, tarjoaa kasvualustan bakteereille ja aiheuttaa ientulehdusta. Tulehtunut ien on kipeä ja vuotaa helposti verta – pahimmassa tapauksessa tulehdus voi levitä kiinnityskudoksiin jaaiheuttaa hampaiden kiinnityskudossairautta eli parodontiittia.

Hammaskiven poisto ja ammattilaisen tekemä puhdistus ehkäisee hampaiden vihlontaa, kroonista ientulehdusta, reikien syntymistä ja pahanhajuista hengitystä. Ja tekee hymystäsi kirkkaamman.

Miten hammaskivi poistetaan?

Hammaskiveä ei saa itse poistettua. Puhdistuksen tekee joko hammaslääkäri tai suuhygienisti ultraäänilaitteella tai käsi-instrumentilla. Ultraäänipudistuksessa korkeataajuinen värähtely yhdessä vesisuihkun kanssa puhdistaa ientaskut ja hampaiden pinnat hammaskivestä ja tummentumista. Useimmiten paras lopputulos saadaan viimeistelemällä ultraäänipuhdistus käsi-instrumentilla rapsuttamalla. Jos koet hammaskiven poiston epämiellyttäväksi, niin ien voidaan myös puuduttaa puhdistuksen ajaksi.

Hampaiden pinta viimeistellään yksilöllisen tarpeen mukaan esimerkiksi puhdistuspastalla ja fluorilla. Hammaskiven poiston ja tehopuhdistuksen jälkeen hampaasi ovat selvästi valkoisemmat, puhtaammat ja tuntuvat sileiltä.