Hammaslääkäripelko ja pelkopotilaat

Hammaslääkäripelko ja kivun poistaminen

Oma hammaslääkärisi on luottohenkilösi, joka vastaa siitä että hammashoitosi on kivutonta, nopeaa ja laadukasta. Jokainen klinikkamme lääkäri on sitoutunut käyttämään kaikkia mahdollisia kivunlievitys- ja pelonpoistomenetelmiä, joilla hammashoito voidaan tehdä mahdollisimman mukavaksi sinulle.

Kivuton toimenpide on sinulle ja myös hammaslääkärillesi tärkeintä. Puuduttaminen voidaan tehdä myös niin, että puudutuksen antaminen ei tunnu; kun ien tehdään tunnottomaksi geelillä tai puudutussuihkeella, itse puudutuksen antaminen ei enää tunnu. Kevyt nukutus, eli sedaatio on myös aivan tavallista isommissa operaatioissa tai pelkopotilaiden kohdalla. Ja jos halutaan tehdä kerralla kaikki valmiiksi, nukutus on hyvä vaihtoehto.

Hammaslääkäripelko on aivan tavallista. Moni jättää säännölliset hammastarkastuksetkin väliin pelon takia – me ymmärrämme sen!

Tiedämme, että hammaslääkärin varaaminen ei ole kenellekään suosikkijuttu. Siksi me panostamme siihen, että voimme tarjota sinulle ainutlaatuisen rennon, mukavan ja sympaattisen tapaamisen, jossa sinua kuunnellaan ja kuullaan. 
Otamme täysin huomioon sinun yksilölliset toiveesi ja odotuksesi sekä mahdolliset pelkosi – ehdimme aina keskustella kanssasi luottamuksellisesti ja rauhallisesti. Ensimmäinen käyntisi voidaan käyttää kokonaan hoidon suunnitteluun ja keskusteluun. Joten vaikka edellisestä käynnistäsi olisi pitkäkin aika, älä kanna huolta! Pääasia on, että tulet käymään.

Kun voit itse vaikuttaa hammaslääkärisi valintaan, koko tiimisi kokoonpanoon, aikatauluihin ja hoitomenetelmiin, sinulla on vähemmän pelättävää ja huolenaiheita. Tärkeintä on, että sinun ja oman hammaslääkärisi suhde on luottamuksellinen ja rento.

 

Kivuttomampi hammashoito pelkopotilaalle

Ilokaasusedaatio on hyvä ja turvallinen vaihtoehto, jos sinulla on matala kipukynnys tai jännität hammaslääkärille menemistä. Ilokaasu on hellävarainen keholle ja sen vaikutus lakkaa nopeasti hoidon päätyttyä.

Tavoitteemme on aina tehdä hoitokokemuksestasi mahdollisimman mukava, kivuton ja rento. Ilokaasun käyttäminen hoidossa on hyvä keino rentouttaa, lievittää jännitystä ja poistaa epämukavuuden tunnetta. Se aiheuttaa lisäksi pienen pintapuudutuksen limakalvoon, jolloin esimerkiksi puudutuspistos tuntuu vähemmän. Ilokaasusta ei koidu haittaa eikä siitä jää tokkuraista oloa. Monille ilokaasusedaatio on tuonut hyvän avun jännitykseen ja helpottanut erityisesti laajojen hoitojen tekemistä. Myös lasten hammashoidossa voidaan hyvin käyttää apuna ilokaasua.

MIten ilokaasusedaatio tehdään?

Hoitotilanteessa ilokaasun ja ilman seosta hengitetään nenän päällä olevan maskin kautta. Ensin hengitetään ilmaa, jonka joukkoon vähitellen lisätään ilokaasua. Muutamassa minuutissa saavutetaan taso, jossa hoidot voidaan aloittaa. Hammashoito tapahtuu aivan normaalisti. Asiakas on koko ajan tajuissaan ja voi vastata tarvittaessa hammaslääkärin kysymyksiin. Kun tarvittavat hoitotoimenpiteet on tehty, hengitetään nenämaskin kautta vielä muutama minuutti pelkkää ilmaa, jolla ”huuhdotaan” ilokaasu pois. Tämän jälkeen asiakas on valmis jatkamaan päiväänsä normaalisti. Autolla ajamista tosin ei suositella puoleen tuntiin hoidon jälkeen.