Hammastarkastus

Hammastarkastus ja henkilökohtainen hoitosuunnitelma

Kun käyt säännöllisesti hammastarkastuksessa, hammashoitosi pysyy edullisena.

Hampaiden reikiintyminen tai suun limakalvon muutokset voivat olla aluksi täysin oireettomia. Kun ongelmat havaitaan heti alkuvaiheessa, on hoitoyleensä nopeampaa, kivuttomampaa sekä kokonaisuutena edullisempaa kuin vasta myöhemmin, oireiden pahentuessa. Tiesitkö, että suun terveys vaikuttaa myös yleiseen terveyteesi ja hyvinvointiisi? Suun sairauksilla ja hampaiden kunnolla on todettu olevan yhteys mm. sydän- ja verisuonisairauksiin, siksi säännöllinen hammastarkastus ja hammashoito ovat oleellinen osa oman terveytesi ylläpitoa.

 

Mitä hammastarkastuksessa tapahtuu?

Hampaiden ja suun perustarkastuksessa voit käydä hammaslääkärisi kanssa läpi omat toiveesi ja tarpeesi, mahdolliset pelkosi ja kysymykset, jotka sinua askarruttavat. Tarkastuksessa tutkitaan hampaat, niiden kuluneisuus ja esteettisyys. Lisäksi tutkitaan ikenet ja suun limakalvot. Tarpeen vaatiessa otetaan koko leuan alueen röntgenkuvat ja tarkistuskuvat, joista nähdään mahdolliset vanhojen paikkojen alla olevat reiät tai oireettomat juurenpään tulehdukset.

Hammaslääkärisi luo Sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman jos jatkohoito on tarpeen ja se toteutetaan tutussa hoitotiimissä, toiveitasi kuunnellen.