Hampaan paikkaus

Hampaan paikkaus

Hampaan paikkaus on yleisintä hammaslääkärin työtä. Ammattitaito, uusimmat laitteet  ja modernit paikka-aineet takaavat sinulle parhaan, yksilöllisen lopputuloksen.  

Jos ennakoivasta hoidosta huolimatta hampaaseesi on syntynyt reikä, tai hammas tai vanha paikka on lohjennut, saat avun nopeasti ja yhdellä käyntikerralla. Kokenut hammastiimisi tekee tarkkaa ja kestävää työtä, joten reiän paikkaus on pitkäikäinen ja kestävä. Hampaan paikkaus tehdään kivuttomasti paikallispuudutuksessa tai tarpeen vaatiessa nukutuksessa tai kevytnukutuksessa. Myös hellävarainen, laserilla tehtävä paikkaus on myös mahdollista.

 Oikea paikkamateriaali yksilölliseen tarpeeseen

Hammaslääkärisi valitsee tarpeeseen sopivan, laadukkaan paikka-aineen, joka täyttää esteettiset vaatimukset ja kestää hampaaseen kohdistuvan pururasituksen. Mikäli paikkausta tarvitaan hymysi alueella, paikka-aineeksi valitaan yleensä valokovetteinen yhdistelmämuovi, jolloin lopputulos on täsmälleen omien hampaittesi värinen ja huomaamaton.

Parhaiten taka-alueella kestävät keraamiset täytteet. Keraamipaikkojen etuja ovat kaunis ulkonäkö ja erinomaiset lujuusominaisuuden. Amalgaamipaikkojen korvaushoidossa voidaan käyttää muovi- ja posliinitekniikan yhdistelmää.

CEREC-menetelmällä tehty keraaminen paikka on erittäin kestävä ja esteettisesti korkeatasoinen. Se soveltuu erinomaisesti taka-hampaiden laajoihin, useiden hammaspintojen korjaukseen. 

Lue lisää CEREC –hoidosta tästä.

 

 

Hammaslaserilla hampaan paikkaus kivuttomasti

Hellävaraista ja hiljaista hammaslaseria käytettäessä paikallispuudutusta ei tarvita lainkaan. Samalla kun laserpora poistaa kariesta hammasluusta, se puhdistaa reiän reuna-alueen bakteereista. Laserpora on erittäin tarkka, joten sillä saadaan muotoiltua hyvä istuvuus paikka-aineelle. Laserpora ei kuitenkaan sovi ihan kaikkiin paikkauksiin, kuten vanhojen amalgaamipaikkojen tai posliinipaikkojen poraamiseen.

Hammaslaserilla hoidetaan myös tehokkaasti tulehtuneita juurikanavia juurihoidon yhteydessä, hoidetaan ientulehdusta ja poistetaan limakalvolla tapahtuneita muutoksia (huuliherpes, haavaumat ja aftat). Laser tappaa bakteereita ja vähentää tulehdusten uusiutumista, jonka ansiosta haavat paranevat nopeammin.

Hammaslaseria tarjoavat seuraavat yksiköt:

Attendo Hammaslääkäri, Rautatientori, Kaisaniemenkatu 4A, Helsinki

p. 09 687 7770

Attendo Hammaslääkäri, Tilkka, Mannerheimintie 164 A, Helsinki

p. 030 6343 626

Attendo Hammaslääkäri, Kauppiaskatu, Kauppiaskatu 11 E 44, Turku

p. 02 251 7555

Attendo Hammaslääkäri, Olavinkatu, Olavinkatu 53, Savonlinna

p. 015 51160

Attendo Hammaslääkäri, Valtakatu,            Valtakatu 13, Rauma

p. 02 822 1711

 Jos haluat hoidon hammaslaserilla, niin mainitse siitä aikaa varatessasi. Silloin varaamme vastaanottohuoneen, jossa on hammaslaser.