Hampaan poisto

Hampaan poisto

Hampaan poisto on yleensä viimeinen vaihtoehto, jos mikään muu ei auta. Osaavan hammastiimin tekemä poisto on nopea ja kivuton toimenpide.

Joskus hammas on niin pahoin vaurioitunut, reikiintynyt tai tulehtunut, ettei sitä voida enää hoitaa terveeksi, jolloin poistaminen on ainoa ratkaisu. Useimmiten poistetaan virheasentoisia tai kipeytyneitä viisaudenhampaita. 

Kivuton hampaan poisto

Tärkeää on, että hampaan poistaminen on sinulle kivuton ja mahdollisimman nopea toimenpide. Vaikka kyse olisi vaativastakin poistosta, se on mahdollista tehdä kivuttomasti. Voit keskustella etukäteen poistosta rauhassa oman hammaslääkärisi kanssa, joka kertoo sinulle halutessasi tarkkaan miten toimenpide tehdään.

Jos hampaan poisto on erityisen vaativa, sen suorittaa suu- ja leukakirurgi. Hammasleikkaukset tehdään aina tarvittaessa nukutuksessa, jolloin paikalla on hoitotiimin lisäksi myös anestesialääkäri. 

Saat hampaan poiston jälkeen yksityiskohtaiset ohjeet kotihoidosta. Jos poiston yhteydessä limakalvoa on avattu, haava suljetaan ompeleilla, jotka sulavat itsestään pois muutaman viikon kuluessa.

 

Mitä poistetun hampaan tilalle?

Jos hammas on jouduttu poistamaan hymysi alueelta tai sen merkitys on purennan kannalta tärkeä, suosittelemme hampaan korvaamista hammasimplantilla eli keinojuurella. Se on kuin oma hammas ja kestää jopa koko loppuelämän. Meiltä saat myös hammasproteesit, kun hampaita on jouduttu poistamaan isommalta alueelta. Esteettinen hammashoito kattaa monipuolisen valikoiman erilaisia toimenpiteitä ylläpitämään hymyäsi.

Lue lisää hammasimplanteista »

Viisaudenhampaan poisto kirurgisesti, lue lisää »

Hampaan poiston hinta löytyy toimipisteen omasta hinnastosta.