Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu nuorentaa ilmettä ja piristää mieltä

Haluaisitko valkoisemman hymyn nopeasti, helposti ja turvallisesti? Jos pelkkä värjäytymien poisto tehopuhdistuksella ei riitä, hampaiden valkaisu valkaisugeelillä on hyvä vaihtoehto, joka sopii lähes kaikille.

Kenelle valkaisu sopii?

Vaaleat hampaat sopivat kaikille, samoin kuin valkaisukin; miehille ja naisille, kaiken ikäisille, tosin alle 18-vuotiaille emme tee valkaisuja, koska nuorten ja lasten hampaiden kehitys on vielä kesken.   

Hampaittesi tulee kuitenkin olla ehjät ja ikenien terveet, jotta valkaisu ei aiheuta terveydellisiä ongelmia. Siksi suosittelemme ensin hampaiden tarkastusta, jossa todetaan voidaanko valkaisu tehdä ilman muita toimenpiteitä.

Jos sinulla on hammaskiveä, se poistetaan ja mahdollinen ientulehdus täytyy aina hoitaa ennen valkaisua. Turvallinen ja laadukas valkaisu tehdään terveeseen ja puhtaaseen hampaistoon.

Valkaisu tehoaa vain omiin hampaisiin, ei esimerkiksi paikkamateriaaleihin, kruunuihin tai hammasimplantteihin. Myös valkaisutulos on yksilöllinen ja riippuu pitkälti omien hampaittesi lähtöväristä. Siksi on tärkeää että valkaisun suunnittelee oma ammattitaitoinen hammaslääkärisi – näin vältyt yllätyksiltä ja tiedät millaista lopputulosta voit odottaa.

Miten valkaisu tehdään?

Hampaiden valkaisu vastaanotollamme on yleisin vaihtoehto, mutta myös kotivalkaisu on mahdollista ja sitä varten saat meiltä tarkat ohjeet ja luotettavat, helppokäyttöiset materiaalit ja välineet.

Vastaanottovalkaisu tehdään joko vetyperoksidipohjaisella valkaisugeelillä tai laservalkaisuna. Valkaisugeelillä tehtävä hampaiden vaalennus kestää noin 45–60 minuuttia ja sen suorittaa yleensä suuhygienisti. 

 

Vastaanotolla valkaisu

Ensin kartoitamme hampaittesi lähtövärin sekä odotuksesi ja toiveesi lopputuloksen suhteen. Sävyvaihtoehtoja on monia ja tavoitteena on aina sinun toiveittesi mukainen, yksilöllinen ja kaunis lopputulos. Joskus toiveena voi olla vitivalkoinen, hohtava lopputulos, jonka voi saavuttaa vain laminaattien avulla, mutta yleisesti asiakkaamme toivovat valkoisempaa hymyä, joka saavutetaan hyvin valkaisugeelin avulla.

Ennen valkaisugeelin levittämistä ikenet suojataan valokovetteisella suoja-aineella. Sen jälkeen hampaiden pinnalle levitetään noin 35% vetyperoksidigeeli, joka vaikuttaa hampaisiin noin 40 minuuttia. Kun geeli on poistettu hampaistasi, näet heti lopputuloksen: kauniimmat, valkoisemmat hampaat! Valkaisu on täysin kivuton ja helppo toimenpide, jonka tulokset ilahduttavat sinua heti.

Valkaisun jälkeen sinun tulee olla tunti syömättä ja seuraavan 48 tunnin kuluessa kannattaa välttää värjääviä ruoka-aineita sekä tupakointia tai nuuskan käyttöä. Valkaisun jälkeen hampaita voi joskus vihloa, mutta se menee ohi muutamassa päivässä. Vihlomista voi lievittää käyttämällä vihloville hampaille tarkoitettua hammastahnaa.

Valkaisu kotona

Kotivalkaisu on myös hyvä vaihtoehto, kun sinulla on aikaa sen suorittamiseen ja on varmaa, että suun ja hampaittesi terveys on kunnossa. Saat meiltä seikkaperäiset ohjeet ja markkinoiden turvallisimmat valkaisuaineet kotikäyttöön. Tarvitset kotivalkaisuun hammaslaboratoriossa teetetyt yksilölliset muotit eli valkaisulusikat sekä kotivalkaisugeeliä.

Varaa aika kotivalkaisun suunnitteluun ja valkaisulusikoiden mitoitukseen suuhygienistille. Aikaa kuluu ensimmäisellä käynnillä noin 20 minuuttia. Suuhygienistimme ottaa hampaistostasi jäljennöksen, jonka avulla hammasteknikko valmistaa sinulle yksilölliset valkaisulusikat. Seuraavalla vastaanotolla saat tarkat ohjeet valkaisulusikoiden ja kotivalkaisugeelin käyttöön.

Kotikäyttöön tarkoitettu valkaisugeeli on miedompaa kuin vastaanotolla käytetty geeli, joten sinun ei tarvitse suojata ikeniä, mutta toisaalta sinun tulee käyttää geeliä useampia kertoja – joko yöllä tai päivällä. Yleensä haluttu tulos saavutetaan kotivalkaisulla noin viikossa.

Laservalkaisu

Osalla vastaanotoista on mahdollista tehdä hampaiden valkaisu laseria käyttäen. Laservalkaisu on saatavilla seuraavilla toimipisteillä: