Juurihoito

Juurihoito säästää oman hampaan

Juurihoidon tavoitteena on aina säilyttää oma hammas ja välttyä hampaan poistolta. Juurihoitoja tehdään klinikallamme päivittäin.

Juurihoito tulee kyseeseen silloin, kun hampaan ytimeen on päässyt mikrobeja, jotka aiheuttavat hampaassa tulehduksen. Tai jos hampaassa on niin syvä reikä, että se ulottuu hampaan hermoon asti. Myös hampaaseen kohdistuva trauma tai purentaperäiset vaivat voivat edetä niin pitkälle, että lopulta vaaditaan juurihoitoa. Usein juurihoidon tarve ilmenee röntgenkuvauksessa.

Miten juurihoito tehdään?

Juurihoidossa vaurioitunut hampaan ydin puhdistetaan niin, että ympäröivät kudokset pääsevät parantumaan. Tulehtunut kudos poistetaan, juurikanavat desinfioidaan ja hoidetaan lääkeaineella. Lopuksi hoidettu juurikanavaontelo täytetään ja hammas paikataan.

Juurihoito vaatii yleensä useamman hoitokäynnin. Käytössämme on alan viimeisintä teknologiaa, jonka avulla voimme tehdä juurihoidon aikaisempaa nopeammin ja tehokkaammin, vähemmillä hoitokäynneillä. Hoidossa voidaan käyttää muun muassa hammaslaseria, joka on tehokas bakteerien tappaja, se sterilisoi hammasjuuren ja nopeuttaa paranemista.

Voiko juurihoito olla kivuton?

Juurihoito tehdään aina vahvassa puudutuksessa, joten toimenpide on lähtökohtaisesti kivuton. Myös ien voidaan ensin puuduttaa geelillä tai puudutussuihkeella, jolloin varsinaisen puudutuksen antaminenkin on kivutonta. Tarpeen vaatiessa voidaan antaa myös rauhoittava esilääkitys. Voit keskustella kivunlievityksestä ja toimenpiteen yksityiskohdista oman hammaslääkärisi kanssa ja kertoa omat toiveesi ja huolenaiheesi. Meille on tärkeää, että hammashoito on sinulle aina mahdollisimman nopeaa, kivutonta ja helppoa.

Mitä juurihoidon jälkeen?

Juurihoidetussa hampaassa ei ole hermoa, joten se ei enää tunne kipua. Se voi kuitenkin reikiintyä ihan samalla tavalla kuin muutkin hampaasi, joten säännölliset hammastarkastukset ovat entistäkin tärkeämpiä.

Paras keino välttyä juurihoidolta on säännöllinen hammaslääkärin tekemä hammastarkastus.