Keraamiset CEREC-paikat

Kestävä keraaminen paikka ja kaunis hammas CEREC-tekniikalla

Keraaminen paikka, pinta tai kruunu syntyy helpoiten CEREC-tekniikalla. Lopputulos on kuin oma, virheetön hammas.

Kun haluat laadukkaan, kestävän ja täysin omaa, luonnollista hammastasi vastaavan lopputuloksen, suosittelemme CEREC-laitteistollamme tehtyä keraamista paikkaa. 

Keraaminen paikka, kruunu tai pinta valmistetaan tietokoneohjatulla CEREC-laitteistolla täysin yksilöllisesti vastaamaan oman hampaasi värisävyä ja muotoa. Korjattua hammasta ei erota aidosta hampaasta ja se myös tuntuu omalta, sillä keraaminen materiaali muistuttaa eniten hampaan luonnollista kiillettä. Keraaminen materiaali ei myöskään kellastu ajan myötä eikä se aiheuta allergioita.

Miten keraaminen CEREC-paikka tehdään?

CEREC-tekniikka on sinulle täysin kivuton ja mukavan nopea. Tarvittavat hionnat tehdään puudutuksessa ja hampaistosi kuvataan 3D-kameralla. Tietokoneohjelma suunnittelee optisen kuvan pohjalta kolmiulotteisen mallin, joka jyrsitään vastaanotolla täsmälleen oikean muotoiseksi paikaksi ja kiinnitetään hampaaseesi. Samalla tavalla valmistetaan myös yksilöllinen keraaminen kruunu, joka kiinnitetään implanttiin sekä keraaminen hampaan pinta eli laminaatti. 

 

Mihin keraaminen CEREC-paikka sopii?

Keraaminen paikkamateriaali on erittäin kestävää, joten se soveltuu erinomaisesti mm. taka-hampaiden laajoihin, useiden hammaspintojen korjaukseen. Keraaminen paikka kestää hyvin pururasitusta, pysyy paikallaan tiiviisti eikä ei kellastu, joten se on huoleton jopa vuosikymmeniksi eteenpäin.

Hymyn alueella keraaminen paikka tai pinta on esteettinen ja luonnollisen näköinen, ja sillä voidaan korjata mm. lohkeamia, virheasentoja, reikiä ja pinttyneitä värjäytymiä. Aivan pienimpien reikien paikkaukseen keraaminen paikka ei välttämättä sovellu. Oma hammaslääkärisi tuntee hampaistosi ja osaa suositella sinulle parhaiten soveltuvaa materiaalia ja hoitomuotoa.

Vastaanotolla valmistettu CEREC-paikka tai -kruunu on usein edullisempi kuin hammaslaboratoriossa valmistettu perinteinen keraaminen paikka tai kruunu. Ja ennen kaikkea se säästää sinulta useamman käyntikerran.