Lasten hammashoito

Lasten hammashoito

Lasten hammashoidon tavoitteena on, että lapsi varttuu tervein hampain aikuiseksi asti ja hammaslääkärikäynneistä jää positiivinen tunne, ilman pelkoa.

Lasten hammashoito vaatii hoitotiimiltä perehtymistä lapsiin, iloista ja innostunutta asennetta ja kokemusta lasten kanssa työskentelystä. Tärkeä osa lasten hammashoidosta on ennaltaehkäisevää huolenpitoa kotihoidon konstein sekä säännöllisin tarkastuksin hammaslääkärillä ja suuhygienistillä. Ammattilaisemme tukevat ja neuvovat vanhempia lapsen suun terveyden varmistamisessa kaikkina ikäkausina.

Lasten hammashoidossa on erityisen tärkeää että hoitava hammaslääkäri tulee lapselle tutuksi ja hoitotilanteet ovat rauhallisia ja etenevät lapsen ehdoilla. Joskus hoitokokonaisuudet voivat olla liian laajoja lapsen ikään nähden tai hoito ei muuten ota sujuakseen. Silloin voidaan käyttää myös nukutushammashoitoa.

Lapsen hammashoito suunnitellaan aina yksilöllisesti. Suunnitelmassa huomioidaan kasvavan suun ja leukojen erityispiirteet ja hampaiden kasvua seurataan säännöllisesti. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä hampaiden oikomishoitoon erikoistuneiden hammaslääkärien kanssa.

 

MIten oikomishoito etenee?

Oikomishoidosta tehdään aina yksilöllinen hoitosuunnitelma. Ensin hampaistosta otetaan röntgenkuva ja tehdään kipsinen jäljennös, joiden avulla suunnitellaan yksilöllinen hoito-ohjelma. Hoidon etenemistä seurataan alkumalleihin vertaamalla.

Oikomishoito on usein pitkäaikaista ja riippuu purentavirheen laadusta. Oikomishoidossa on yleensä monia vaiheita ja oikomiskojeiden päivittäistä käyttöaikaa vaihdellaan hoidon edetessä. Pitkäjänteisyys on tärkeää, kun hampaita siirretään ja niiden asentoa korjataan, siirtovoimien tulee olla riittävän pieniä jotta hampaat eivät vahingoitu. 

Hampaiden oikomista seuraa yleensä ylläpitovaihe, jotta siirretyt hampaat eivät palaudu takaisin virheelliseen asentoon. Tämä tehdään joko irrotettavalla muovilevyllä tai hampaiden taakse liimatulla teräslangalla. 

Oikomishoitoa tarjoavat seuraavat yksiköt:

Attendo Hammaslääkäri, Itäkeskus, Asiakkaankatu 3 A, Helsinki

p. 09 341 7710

Attendo Hammaslääkäri, Ogeli, Kylänvanhimmantie 29, Helsinki

p. 09 720 6200

Esteettistä oikomishoitoa tarjoavat yksiköt:

Attendo Hammaslääkäri, Tilkka, Mannerheimintie 164, A, Helsinki

p. 030 6343 626 (varaa aika ilmaiseen konsultaatioon)

Attendo Hammaslääkäri, Olavinkatu, Olavinkatu 53, Savonlinna

p. 015 51160

Attendendo Hammaslääkäri, Rautatientori, Kaisaniemenkatu 4A, Helsinki

p. 09 687 7770