Suuhygienistin palvelut

Suuhygienistimme palvelevat monipuolisesti

Suuhygienistin tekemä hammashoito sisältää suun hoidon tarpeen arviointeja sekä suun puhdistamista hammaskivestä ja värjäytymistä, mikä on tärkeää iensairauksien ehkäisemiseksi. Jos hampaita ei puhdisteta säännöllisesti, niiden pinnalle, väleihin ja ienrajaan muodostuu plakkia eli bakteerimassaa, joka voi aiheuttaa ikenissä tulehduksen. Hampaiden puhdistusväli määräytyy kunkin oman tarpeen mukaan. Suuhygienisti voi lähettää tarvittaessa potilaan jatkohoitoon hammaslääkärille. Suuhygienistimme palveluita ovat

 • hammaskiven poisto, jonka jälkeen voidaan tehdä pastapuhdistus ja fluoraus. Hammashygienistiltä saat myös hyvät kotihoito-ohjeet sekä omahoidon ohjauksen. Kts. alempaa Omahoito-ohjaus.
 • sooda-puhdistus (jauhe-puhdistus), jolla hampaista poistetaan pinnalliset värjäytymät puhdistavalla jauheella ja sen jälkeen hampaat fluorataan. Soveltuu myös vaativampaan ientaskujen puhdistukseen.
 • omahoito-ohjaus, jolla pyritään ennaltaehkäisemään suusairauksia. Oikealla omahoidolla on suuri merkitys suun sairauksien torjumisessa. Suuhygienisti neuvoo jokaisen omaan suuhun sopivat omahoitotuotteet ja –välineet ja opastaa mm. hammaslangan käytössä hampaanvälien puhdistamiseksi sekä hampaiden harjauksessa. Proteettisten rakenteiden, hammasimplanttien, -kruunujen ja -siltojen puhdistaminen vaatii usein eritysvälineitä ja osaamista asiantuntijan avustuksella.

Suuhygienistin tekemät valkaisuhoidot

Tavoitteenamme on terve, kaunis hymy ja tyytyväinen asiakas.

Pidämme aina tarkasti huolta, että suusi hyvinvointi ei vaarannu. Käytämme vain turvallisia ja laadukkaita hoitotoimenpiteitä ja materiaaleja. Alla on esimerkkejä valkaisupalveluistamme. Tule kertomaan toiveistasi ja keskustelemaan eri hampaidenvalkaisu vaihtoehdoista.

 • Kevytvalkaisu (Beyond)
  Vastaanotolla tehtävä valkaisu, joka lähinnä kirkastaa hymyä. Jokaiselle valkaisun teho on yksilöllinen.
 • Tehovalkaisu (Beyond)
  Vastaanotolla tehtävä valkaisu, joka on tehokas ja vaalentaa useamman asteen verran. Jokaiselle valkaisun teho on yksilöllinen.
 • Laservalkaisu (Gloss)
  Vastaanotolla tehtävä laservalkaisu. Valmis yhdellä käynnillä. 
 • Kotivalkaisu
  Vastaanotolla tehdään yksilölliset valkaisumuotit ja annetaan ohjaus käyttöön sekä kotivalkaisuaineet. Kotivalkaisu on hyvä vaihtoehto, kun sinulla on aikaa sen suorittamiseen ja on varmaa, että suun ja hampaittesi terveys on kunnossa. Varaa aika kotivalkaisun suunnitteluun ja valkaisulusikoiden mitoitukseen suuhygienistille. Aikaa kuluu ensimmäisellä käynnillä n. 20 min. Suuhygienisti ottaa hampaistostasi jäljennöksen, jonka avulla hammasteknikkomme valmistaa sinulle yksilölliset valkaisulusikat. Seuraavalla vastaanotolla saat tarkat ohjeet valkaisulusikoiden ja kotivalkaisugeelin käyttöön. Yleensä haluttu tulos saavutetaan kotivalkaisulla noin viikossa.