• Attendo Harakkamäki - slideshow - Pattijoen-palvelukoti-02
  • Attendo Harakkamäki - slideshow - Pattijoen-palvelukoti-03
  • Attendo Harakkamäki - slideshow - Pattijoen-palvelukoti-01
  • Attendo Harakkamäki - slideshow - Pattijoen-palvelukoti-header-01

Attendo Harakkamäki

Kuntoutuspalvelut · kehitysvammaisten asumispalvelut Raahe

Attendo Harakkamäki 12 -paikkainen hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava palvelukoti kehitysvammaisille asukkaille Pattijoella Raahessa.

Palvelukodin johtaja

Marja Vedenoja

Puhelin: 044 780 8081

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat 24/7: 050 465 4178
Ohjaajat 24/7: 050 465 4178

Osoite

Harakkamäentie 15, 92140, Pattijoki

Lisätietoja

Attendo Harakkamäki tarjoaa Raahessa vaikeasti kehitysvammaisille sekä vammautuneille henkilöille ympärivuorokautisesti valvottua ja ohjattua tehostettua kodinomaista palveluasumista sekä tilapäishoitoa. Vuonna 2003 toimintansa aloittanut koti tarjoaa elämäntäyteistä eloa 12 asukkaalle, osoitteessa Harakkamäentie 15, Pattijoki. Kodin asukkaat tarvitsevat eri tasoista ympärivuorokautista kodinomaista ja yksilöllistä tukea, ohjausta ja kuntoutusta. Palvelukoti sijaitsee viiden kilometrin päässä Raahen keskustasta, lähellä monipuolisia palveluja. Lähiympäristö on rauhallista omakotitaloaluetta.

Yhdessä tehden, yksilön omilla ehdoilla

Kodissa on yhteinen viihtyisä oleskelutila sekä ruokasali, jotka on tarkoitettu asukkaiden yhteistä ajanviettoa varten. Tiloissa rentoudutaan, vaihdetaan kuulumisia, kahvitellaan sekä puuhaillaan arjen askareita kukin omien voimavarojensa mukaisesti. Kodin keittiöstä asukkaille tarjoillaan monipuolista ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin.

Eloa omassa kodissa

Asukkailla on 11-14m² kokoinen huone eli ”oma koti”, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Kotinsa saa halutessaan sisustaa itsensä näköiseksi. Asukkailla on mahdollisuus saunoa kodin yhteiskäytössä olevassa saunassa. Ulkoilemaan ja virkistymään kodin viihtyisälle ja turvalliselle piha-alueelle pääsee vuoden jokaisena päivänä.

Parempaa arkea

Palvelukodin toiminnassa tähdätään asukkaan yksilölliseen hoivaan sekä hyvän ja monipuolisen elämän toteutumiseen. Arkea rytmittävät päivittäiset askareet, koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat.

Aktiivista tekemistä

Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä. Palvelukodissa pyritään vahvistamaan asukkaiden luottamusta toisia ihmisiä kohtaan sekä sosiaalisten tilanteiden taitoja. Jokaiselle asukkaalle laadittaan henkilökohtainen asumis- ja kuntoutussuunnitelma sekä asetetaan tavoitteita kuntoutuksen polulle. Monipuolinen ja vaihteleva virike- ja kuntoutustoiminta tukevat kuntoutusta ja toimintakyvyn ylläpitoa tai kehittämistä.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Sydämellään ohjaajan työtä tekevät sosiaali- tai terveydenhoitoalan ammattilaiset ovat paikalla ympäri vuorokauden. Henkilökuntaamme kuuluu sosionomeja, lähihoitajia ja sairaanhoitaja. Toivotamme myös asukkaiden läheiset ja ystävät tervetulleiksi osallistumaan asukkaiden arkeen ja kodin toimintaan!