Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Henkilöstölle

Arkisto

hero icon left
hero icon right

28.9.2020 

Esittelyssä uusi ATSO-viestintäsovellus!

Attendon oma ATSO otetaan käyttöön kaikille attendolaisille tiistaina 29.9.2020. klo 09:00. Katso videolta mitä kaikkea ATSOsta löytyy!

ATSO on attendolaisten oma viestintäsovellus. ATSOssa voit vaihtaa kuulumisia, jakaa työhösi liittyvää osaamista ja onnistumisia, sekä sopia työhön liittyvistä asioista. ATSOsta löydät myös paljon työhösi ja Attendoon liittyvää informaatiota. 

Lataa ATSO ja löydät sieltä ohjeet myös työhyvinvointi-kisaan osallistumiseen. Kisan voittajatiimi saa työyhteisölleen yhteistä tyhy-rahaa!

ATSO-app on toistaiseksi saatavilla vain suomenkielisenä

25.6.2020

Hyvä attendolainen,

Sinä olet minun silmissäni todellinen arjen sankari.

Olet työkaveriesi kanssa tämän poikkeuksellisen kevään aikana työskennellyt vaativissa ja joskus pelottavissakin olosuhteissa. Olet onnistunut pitämään omalta osaltasi huolta siitä, että Attendo-kodeissa asuvilla on turvallinen olo ja arki on toiminut sujuvasti. Pidimme porukalla kädet puhtaina, pään kylmän ja sydämen lämpimänä. Lämmin kiitos juuri sinulle!

Selvisimme koronakeväästä hyvin: tartuntoja todettiin asukkailla lopulta vain muutamissa Attendo-kodeissa. Surullisiakin hetkiä koettiin, mutta toivoa loivat iäkkäidenkin asukkaiden parantuminen koronasta. Testasimme satoja ihmisiä, niin työntekijöitä kuin asukkaita. Opimme paljon ja muutimme toimintaamme asioiden muuttuessa. Toivotaan kovasti, että emme koe Suomessa viruksen toista, puhumattakaan kolmatta aaltoa

Saimme kevään aikana kokea upeaa yhteen hiileen puhaltamista, joustamista ja uuden oppimista – nopeasti. Sitä kaikkea tulemme tarvitsemaan myös tulevaisuudessa, kun alamme tavoitella asemaa Suomen arvostetuimpana ja houkuttelevimpana hoiva-alan yrityksenä.

Me attendolaiset teemme merkityksellistä työtä ihmisten kanssa, jotka jossain elämänkaarensa vaiheessa tarvitsevat arkensa sujumiseksi tukea tai hoivaa. Meidän mielestämme jokaisen pitää saada elää elämänmakuista, hyvää elämää - alusta loppuun asti.

Viime vuoden hoivakriisi horjutti suomalaisten luottamusta meitä kohtaan. Luottamusta ei voi ostaa, eikä toista ihmistä voi pakottaa luottamaan. Luottamus kasvaa vähitellen tekojen tuloksena. Suuri osa suomalaisista, joiden kanssa me attendolaiset kohtaamme päivittäin, luottavat meihin jo nyt. Olemme onnistuneet kohtaamaan ihmisen ihmisenä, katsomaan silmiin ja kuuntelemaan. Olemme saaneet toisen ihmisen kokemaan itsensä kuulluksi ja arvostetuksi.

Arvomme - osaaminen, sitoutuminen ja välittäminen - kertovat, miten haluamme työtämme tehdä ja työntekijöitämme ja asiakkaitamme eli asukkaita, heidän läheisiään ja kuntia palvella.

Meillä työskentelee sinun lisäksesi noin 13 000 muuta hoiva-alan ammattilaista. Me kaikki yhdessä kohtaamme niin toisiamme kuin Attendo-kodeissa asuvia ja heidän läheisiään päivittäin yhteenlaskettuna satoja tuhansia kertoja. Jokainen näistä kohtaamisista on merkityksellinen ja jokaisessa kohtaamisessa lunastetaan lupaus hyvästä työilmapiiristä, hyvästä hoivasta, tuesta ja mielekkäästä arjesta. Näissä kohtaamisissa vahvistuu luottamus Attendon ja suomalaisten kesken. Siksi ne ovat yhtä kuin Attendon toiminnan sydän.

Me Attendolla työskentelemme ihmiseltä ihmiselle, ihmisiä varten. Kiitos, että olet mukana.

Hyvää kesää toivottaen,

Virpi
ps. Tänään lähettämässämme tekstiviestissä oli pieni tekninen ongelma: ajatusviivan sijaan viestissä näkyi vastaanottajalle kysymysmerkki. Pahoittelut tästä hämmennyksestä!

25.6.

Bästa Attendo-anställd,

I mina ögon, är du den verkliga hjälten i vardagen.

Under den här exceptionella våren har du och dina kollegor arbetat under krävande och ibland skrämmande förhållanden. För din del, har du lyckats säkerställa att de som bor i Attendo-hemmen har haft det tryggt och att vardagen fungerat bra. Tillsammans höll vi händerna rena, huvudet kallt och hjärtat varmt. Ett varmt tack till just dig!

Vi klarade coronavåren bra: slutligen konstaterades smitta hos boende endast i några Attendo-hem. Vi upplevde också sorgliga stunder, men det att även äldre boende återhämtade sig från coronan ingav hopp. Vi testade hundratals människor, både medarbetare och boende. Vi lärde oss mycket och ändrade vår verksamhet i takt med att sakerna ändrades. Vi hoppas verkligen att vi i Finland inte behöver uppleva en andra, för att inte tala om en tredje våg av viruset.

Under våren fick vi uppleva ett fantastiskt samarbete, flexibilitet, samt lärde oss nya saker - snabbt. Allt detta kommer vi att behöva också i framtiden när vi börjar eftersträva positionen som Finlands mest uppskattade och attraktiva omsorgsföretag.

Vi Attendo-anställda gör ett meningsfullt arbete med människor som i något skede av sin livscykel behöver stöd och omsorg för att få vardagen att fungera. Vi tycker att alla ska få leva ett bra liv - från början till slut.

Fjolårets vårdkris rubbade finländarnas förtroende för oss. Man kan inte köpa förtroende och man kan inte tvinga en annan människa att lita på en. Förtroendet och tilliten växer gradvis som ett resultat av handlingar. En stor del av finländarna som vi Attendo-anställda möter varje dag, litar på oss redan nu. Vi har lyckats bemöta människan som en människa, se i ögonen och lyssna. Vi har fått en människa att känna sig hörd och uppskattad.

Våra värderingar - kompetens, engagemang och omtanke - berättar om hur vi vill göra vårt arbete, hur vi vill tjäna våra medarbetare, våra kunder dvs. de boende, deras närstående och kommunerna.

Förutom du, arbetar cirka 13 000 andra professionella inom omsorgssektorn hos oss. Vi alla tillsammans möter varandra, de boende och deras närstående dagligen sammanlagt hundra tusentals gånger. Varje sådant här möte är betydelsefullt och vid varje möte infrias löftet om en bra arbetsmiljö, god omsorg, stöd och en meningsfull vardag. Vid dessa möten stärks förtroendet mellan Attendo och finländarna. Därför utgör de hjärtat i Attendos verksamhet.

Vi på Attendo arbetar från en människa till en människa, för människor. Tack för att du är med.

Trevlig sommar,

Virpi

Tervehdys valmiustyöryhmästä

Tervehdys Attendon valmiustyöryhmästä. Tämän videon toivomme vastaavan henkilöstömme mielessä oleviin kysymyksiin koronavirusaikana. Videolla kerromme muun muassa suojainten käytöstä, riskiryhmään kuuluvasta henkilökunnasta, työvoiman riittämisestä, henkilökunnan koronavirustesteistä sekä kesälomista. - Ystävällisin terveisin valmiustyöryhmän puolesta: Virpi Holmqvist, Tuija Haatainen ja Terhi Lindgren

Hälsingar från beredskapsarbetsgrupp

Hälsingar från Attendos beredskapsarbetsgrupp. Vi hoppas att den här videon ska ge svar på vår personals frågor om coronaviruset - Med vänlig hälsning Virpi Holmqvist, Tuija Haatainen och Terhi Lindgren

30.4.

Hyvä attendolainen,


Maanlaajuinen t
aistelu koronavirusta vastaan jatkuu. Suuri kiitos juuri sinulle, että jokapäiväisillä toimillasi suojelet asukkaitamme, työkavereitasi ja tietysti itseäsi tartunnalta. Sinun työlläsi on valtava merkitys.

Viime viikot ovat olleet poikkeukselliset paitsi jokaisen meidän töissämme, myös mediassa. Julkisuudessa on käsitelty etenkin Kiuruveden hoivakoti Kallionsydämen koronaepidemiaa. Osa jutuista on tuntunut ainakin minusta kohtuuttomilta. En tunnista niistä meidän yhtiötämme tai henkilöstöämme, joka elää mukana asukkaiden arjessa lämmöllä ja ammattitaidolla.

Haluan kertoa sinulle jo etukäteen, että poliisi harkitsee esitutkinnan aloittamista Kallionsydämen toimista koronatartunnan aikaan. Meistä esitutkinta on tervetullut, sillä emme ole tehneet mitään väärää. Toivon, että jokainen teistä on rauhallisin mielin, vaikka ajatus poliisitutkinnasta voi herättää huolia ja kysymyksiä. Minä ja yhtiön muu johto kannamme vastuun, jos tutkinnassa havaitaan epäkohtia toiminnassa.

Julkisuudessa ei aina kuulu meidän äänemme, vaikka teemme paljon töitä sen eteen. Haluammekin parantaa viestintäämme ulospäin kertomalla ihmisille avoimesti mitä meille kuuluu ja mitä Attendo-kodeissa tapahtuu.

Olemme aloittaneet viikoittaisen videosarjan, jossa käymme läpi saamiamme palautteita ja esille nousseita kysymyksiä. Nämä palautteet ja kysymykset ovat tulleet teiltä, asukkaidemme läheisiltä tai median kautta. Ensimmäinen video julkaistaan tänään 30.4. meidän verkkosivuillemme ja somekanavissamme. Puhun siinä heisviestinnästä ja läheisten meille antamista palautteista. Palaute on lahja, ja sellaisena se tulee antaa ja vastaanottaa. Toivon, että jokainen teistä löytää pienen hetken videon katsomiselle. Voit katsoa videon täältä.

Tämän kirjeen myötä haluan toivottaa jokaiselle teistä hyvää vappua poikkeusolosuhteista huolimatta! Muistakaa pitää huolta itsestänne, toisistanne ja asukkaistamme.Ystävällisesti, Virpi Holmqvist
toimitusjohtaja

8.4.2020:

Aivan ensimmäiseksi: Kiitos.

Kiitos että olet tässä yhteisessä virustaistelussa etulinjassa pitämässä huolta yhteiskuntamme hauraimmista ja heikoimmista. Kiitos, että tulet töihin joka päivä, olet asiakkaillemme läsnä ja puhallat kollegoidesi kanssa yhteen hiileen. Kiitos, että välität.

Viime kuukaudet ovat olleet hurjia. Koko Suomi on testannut oman kestokykynsä rajoja ja ihmiset ovat aivan uuden arjen edessä. Meidän henkilökuntamme on astunut etulinjaan, ja taistelee tällä hetkellä rohkeasti heikompien puolesta. Rohkeuden sisällä on myös sallittua tuntea pelkoa. Pelkoa asukkaidemme ja oman terveyden puolesta, huolta suojavarusteiden riittämisestä ja omasta jaksamisesta. Kaiken tämän huolen ja epävarmuuden keskellä Sinä tartut töihin täydellä sydämellä, ammattitaidolla ja läsnäololla joka päivä. Ja siitä jokainen Suomen kansalainen on sinulle kiitollisuudenvelassa.

Tässä poikkeustilanteessa meidän tulee jatkuvasti omaksua uusia käytäntöjä. Poikkeusolosuhteet vaativat tällä hetkellä äärirajoille venymistä jokaisessa Attendo-kodissa. Työtaakka ei ole poikkeusolojen myötä keventynyt, päinvastoin: vaatimukset vain kasvavat. Nyt vaaditaan enemmän yhteydenpitoa läheisiin, enemmän vastuuta ohjeistuksien noudattamisessa, enemmän kärsivällisyyttä ja enemmän paineensietokykyä. Enemmän huolenpitoa itsestä ja työkavereista.

Kaikki tämä vaatii henkistä ja fyysistä kanttia. Onneksi Attendo-kodeissa on töissä Suomen parhaimmat hoivasankarit. Tiedän sen, koska koronapandemian on ollut ilo kuulla tällaisia terveisiä Attendo-kodeista:

”Meidän huipputiimi puskee tämän läpi yhdessä.”

”Onneksi on työkaverit, jotka auttavat jaksamaan.”

”Meidän työpaikkamme on lämmin, sydämellinen ja avoin. Yhdessä olemme vahvoja.”

”Yhdessä me selviämme, kunhan autamme toinen toisiamme.”

Nämä lauseet ovat tällä hetkellä enemmän totta kuin koskaan. Me selviämme tästä yhdessä. Mutta voidaksemme selvitä, tarvitsemme juuri sinua. Huolehdi siis itsestäsi ja jaksamisestasi tämän kaiken keskellä. Puhu läheisillesi peloistasi ja iloistasi. Kaikki tunteet ovat luonnollisia ja niitä kannattaa tutkailla. Ilo ja huumori auttavat jaksamaan ja nauru voi tuoda lohtua tämän tilanteen keskellä.
Huolehdi sekä aivojesi että kehosi hyvinvoinnista. Vedä työkaverin kanssa yhtä köyttä ja tee kaikkesi, jotta kaikilla on töissä mukava olla. Pyydä apua, kun sitä tarvitset ja tarjoa apua, kun näet että joku on sen tarpeessa.

Sinä olet avainasemassa ja sinun työsi on äärimmäisen tärkeää. Tässä poikkeustilassa voi kestää pitkäänkin, mutta yhdessä me selviämme tästä. Sinä et ole yksin.

Ystävällisesti, Virpi Holmqvist
toimitusjohtaja

8.4.2020:

Jag vill börja med att säga: Tack.

Tack för att du står i främsta linjen i vår gemensamma kamp mot viruset och sköter om de mest sårbara och svagaste i vårt samhälle. Tack för att du kommer till jobbet varje dag, för att du finns där för våra kunder och arbetar för samma mål som dina kollegor. Tack för att du bryr dig.

De senaste månaderna har varit omtumlande. Hela Finland har testat gränserna för sin uthållighet och människorna står inför en helt ny vardag. Vår personal har ställt sig i främsta linjen och kämpar modigt för de svagaste. Mitt i allt mod är det ändå tillåtet att känna rädsla. Rädsla för våra boendes hälsa och för vår egen hälsa, oro för att skyddsutrustningen inte ska räcka till och för att inte orka. Mitt i all denna oro och osäkerhet tar du ändå helhjärtat itu med ditt arbete, utför det med stor yrkesskicklighet och närvaro varje dag. För detta står alla Finlands medborgare i tacksamhetsskuld till dig.

Under rådande undantagstillstånd måste vi konstant tillägna oss nya handlingsmodeller. De exceptionella förhållandena kräver för närvarande att vi gör vårt yttersta i varje Attendo-hem. Arbetsbördan har inte minskat på grund av undantagsförhållandena, tvärtom: kraven bara ökar. Nu krävs mer kontakt med närstående, större ansvar för att följa anvisningar, mer tålamod och större stresstålighet. Större omsorg om sig själv och om kollegorna.

Allt detta kräver mental och fysisk styrka. Som tur är arbetar Finlands bästa vårdhjältar i Attendo-hemmen. Det vet jag efter att med glädje ha tagit emot följande hälsningar från Attendo-hemmen under coronapandemin:

”Vårt toppenteam tar sig igenom det här tillsammans.”

”Som tur är har vi kollegor som hjälper oss att orka.”

”Vår arbetsplats är varm, hjärtlig och öppen. Tillsammans är vi starka.”

”Tillsammans klarar vi oss bara vi hjälper varandra.”

Dessa meningar är i dagens läge mera sanna än någonsin. Vi kommer att klara det här tillsammans. Men för att vi ska klara oss behöver vi just dig. Kom ihåg att ta hand om dig själv för att du ska orka med allt. Prata med dina närmaste om dina rädslor och glädjeämnen. Alla känslor är naturliga och det lönar sig att reflektera över dem. Glädje och humor hjälper dig att orka och skratt kan inge tröst i situationen.

Se till att både din hjärna och din kropp mår bra. Dra åt samma håll som din kollega och gör allt för att alla ska trivas på jobbet. Be om hjälp då du behöver det och erbjud hjälp, om du ser att någon är i behov av det.

Du spelar en nyckelroll och ditt arbete är synnerligen viktigt. Undantagstillståndet kan pågå länge, men tillsammans klarar vi det. Du är inte ensam.

Virpi Holmqvist
Verkställande direktör