Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Till personalen

hero icon left
hero icon right

27.1.2022

Bästa Attendo-anställd,

I januari för två år sedan hade jag inte kunnat tro att corona kunde röra till vår vardag under så här lång tid. Jag tror att många av oss känt en enorm frustration över att pandemin inte ger med sig. Och över att vi om och om igen måste hitta kraft någonstans för att orka fungera i dessa undantagsförhållanden.

Attendo-hemmens anställda skyddar våra boende varje dag på många olika sätt. Ni berörs av noggranna anvisningar, regler och nu allra senast även coronavaccination av social- och hälsovårdspersonal. Alla skulle säkert vilja slippa bära munskydd varje dag.

Personer som arbetar inom servicefunktioner arbetar i sin tur hemifrån. Många lever ensamma, vilket innebär att den mänskliga kontakten under en dag kan begränsas till endast oändliga Teams-möten. Eller så stökar övriga familjemedlemmar runt i bakgrunden, vilket gör att man inte får bästa möjliga arbetsro.

Jag vill tacka just dig och er alla tillsammans. Ni har gjort ett fantastiskt arbete tillsammans i dessa mycket exceptionella arbetsförhållanden. Jag uppskattar just din insats enormt.

Var och en av oss kan visa att vi bryr oss och stödja varandra genom att stanna upp och i lugn för att ro möta en arbetskamrat. Fråga och lyssna hur den mår. Jag hoppas att ni fortsätter att sprida vardagsglädje i Atso, för där kan alla Attendo-anställda i Finland se hur viktiga bra, mänskliga möten är.  Det har varit en glädje att se att ni utfört ert arbete med stort hjärta även mitt under en pandemi. Vi i Attendos ledning gör allt vi kan för att vardagen på Attendo-hemmen ska fungera så smidigt som möjligt.

Samuli Putros låt ”Älkää unohtako toisianne” innehåller dessa fina ord:

När vardagen tenderar att upprepa sig, hitta på undantag

Ett enkelt tack kan genljuda i flera månader

När ni är sköra, är ni starka, som berg

Kasta er ut på livets resa och njut av färden

Glöm inte varandra

Låt oss tänka på dessa ord. Ljuset i pandemitunneln syns redan. 

Med vänlig hälsning,

Virpi