• Attendo Honkatupa - slideshow - Honkatupa-01
  • Attendo Honkatupa - slideshow - Honkatupa-02

Attendo Honkatupa

Attendo Honkatupa on 12 -paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluiden palvelukoti Kokkolassa.

Yksikön johtaja

Sanna Aspegren

Puhelin: 0400 267023

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Honkatupa ohjaajat, päivystys 24h puh. 044 7800 451

Sairaanhoitaja Susanna Tyynelä puh. 0400 267 023

Ohjaajat: 044 7800 451
Sairaanhoitaja: 0400 267 023
Ohjaajat: 044 7800 451
Sairaanhoitaja: 0400 267 023

Osoite

Lepokodinkatu 3, 67100, Kokkola

Lisätietoja

AttendoHonkatupa on 12 -paikkainen asumis- ja kuntoutuspalveluita mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tarjoava palvelukoti, joka sijaitsee Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla. Honkatuvan asukkaat tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja ohjausta toimintakyvyn alenemisen vuoksi mutta eivät ole tällä hetkellä laitoshoidon tarpeessa.

Attendo Honkatupa palveluiden äärellä

Honkatupa sijaitsee niin sanotun Vanhan Teletalon tiloissa, jotka on remontoitu viihtyisiksi erityisesti mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tarpeita huomioiden. Kodilla on huomioitu esteetön liikkuminen ja kodin sisustuksesta on tehty rauhallinen ja kodinomainen, joka tukee asukkaiden kuntoutumista. Rauhallisella ja viihtyisällä asuinalueella sijaitseva palvelukoti on aivan Kokkolan keskustan tuntumassa ja siten monipuolisten palveluiden sekä harrastemahdollisuuksien äärellä.

Kodinomaista arkea

Honkatuvalla asuvat kuntoutujat asuvat jokainen omassa huoneessaan, eli omassa kodissaan, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Kaikki huoneet ovat valmiiksi kalustettuja, mutta asukas voi halutessaan sisustaa huoneen omilla huonekaluilla ja tavaroillaan viihtyisäksi ja kotoisaksi. Kodin yhteiset tilat kutsuvat asukkaita yhteiseen rentoon ajanviettoon, kuulumisten vaihtamiseen sekä erilaisten puuhien ja puhteiden tekemiseen. Kodin keittiössä valmistuu monipuolista ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin.

Yksilöllisesti kuntoutuen, yhdessä kulkien

Palvelukodin toiminta perustuu yhteisöllisyyden periaatteen mukaiseen toimintaan sekä yksilöllisyyden kunnioittamiseen ja arvostamiseen. Honkatuvan arkea ja toimintaa ohjaavia muita tärkeitä arvoja ovat tasavertaisuus, luottamus, kunnioittaminen ja turvallisuus. Kuntouttava työote kiinteässä osassa kodin asukkaiden eloa ja oloa Honkatuvalla. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka mielipiteitä ja arvoja kunnioitetaan. Jokaisen yksilöllinen elämäntarina huomioidaan tärkeänä osana asukkaan hoivaa ja kuntoutusta. Asukkaalle laadittava hoiva- ja kuntoutussuunnitelma määrittää suunnan ja toiminnan kulmakivet asukkaan asumiselle ja kuntoutukselle.

Palvelukoti Honkatupa luo luottamusta elämään ja omiin taitoihin

Kodin viikkoa rytmittävät monipuoliset toiminnalliset ja kuntouttavat virikeryhmät sekä muu kodin viikko-ohjelman mukainen toiminta. Asukkaat osallistuvat kodin virike- ja muuhun toimintaan voimavarojensa ja toimintakykyjensä mukaisesti. Honkatuvan virikeohjelma on suunniteltu siten, että se tukee ja vahvistaa asukkaiden kuntoutumista, opettaa ja vahvistaa arjen taitoja, luo asukkaille itseluottamusta elämään sekä omiin taitoihin. Myös sosiaalisia taitoja opetellaan erilaisten asiointien, vierailujen ja arjen tilanteiden ja kohtaamisten avulla.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Sydämellään työtään tekevään henkilökuntaan kuuluu seitsemän ohjaajaa sekä yhteinen keittiötyöntekijä palvelukoti Rinnetuvan kanssa. Honkatuvan kaikilla ohjaajilla on sosiaali- ja / tai terveysalan koulutus. Lääkäri käy palvelukodilla säännöllisesti kerran kuukaudessa, jonka lisäksi Honkatuvalla käytetään monipuolisesti terveyskeskuspalveluja.