• Attendo Ilona - slideshow - dementiakoti-ilona-1
  • Attendo Ilona - slideshow - Ilona-01

Attendo Ilona

hoivakoti · Riihimäki · Ikääntyneet

Muistikoti Ilona on Riihimäellä sijaitseva tehostettua palveluasumista tarjoava 19-paikkainen palvelukoti ikääntyneille asukkaille.

Palvelukodin päällikkö

Merja Åstedt

Puhelin: 044 7928 959

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ilona Hoitajat: puh. 019 716 2527 puh. 019 716 2528 Tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Hoitajat 24/7: p. 019 716 2527
Hoitajat 24/7: p. 019 716 2527

Osoite

Uudenmaankatu 10, 11100, Riihimäki

Lisätietoja

Muistikoti Ilona on Riihimäen ydinkeskustassa sijaitseva 18-paikkainen tehostettua palveluasumista ikääntyneille asukkaille tarjoava hoivakoti, joka on perehtynyt erityisesti muistisairaiden hoivaan. Kodin palveluihin kuuluvat yksilölliset hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalvelut. Muistikoti Ilona toimii Kotokaarteen toisessa kerroksessa, osoitteessa Uudenmaankatu 10, Riihimäki.

Muistikoti Ilona - Hyvä Olla

Ilonan asuinhuoneet ovat esteettömiä yhden hengen asuntoja, lisäksi kodissa on yksi kahden hengen asunto. Asuntonsa jokainen asukas saa sisustaa ja kalustaa mieleiseksi omilla rakkailla tavaroillaan. Kodin kaikissa asunnoissa on hoivasängyt ja hygieniapatjat, sekä turvapuhelimet asukkaiden turvana. Lisäksi paloturvallisuus on hyvä automaattisen sammutus- ja paloilmaisinjärjestelmän ansiosta. Kodin yhteiset ruokailu-, oleskelu- ja saunatilat ovat aina asukkaiden käytettävissä.

Tehostettua palveluasumista

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon tarve. Ilonan asukkaat ovat usein muistisairaudesta kärsiviä ikääntyneitä henkilöitä. Jokaisen asukkaan kanssa tehdään vuokra- ja palvelusopimus. Kodin toiminnan tavoitteena on turvallinen ja kodinomainen asuminen hoidollisessa ja yhteisöllisessä ryhmäkodissa.

Yksilöllistä kuntoutusta

Muistikoti Ilonassa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, tapoja ja tottumuksia kunnioitetaan. Jokaiselle asukkaalle laadittava hoito- ja kuntoutussuunnitelma takaa hoivan ja kuntoutuksen tapahtuvan yksilöllisesti asukkaan tarpeet huomioiden. Asukkaalle tarjotaan hoito-, ateria-, siivous- ja muita tukipalveluja henkilökohtaisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti.

Aktiivista arkea

Turvallisen ja kodinomaisen palveluasumisen ohella asukkaan hyvään arkipäivään kuuluu myös monipuolinen kerho- ja viriketoiminta sekä sosiaalinen yhdessäolo. Jokaista kodin asukasta rohkaistaan ja kannustetaan tekemään ja liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti, joko apuvälineitä hyödyntäen tai ilman niitä. Asukkaan yksilölliset toimintakyvyn sekä muistisairauden luomat mahdollisuudet ja puitteet huomioidaan osana kuntoutusta ja arjen tekemistä.

Osaavaa hoivaa

Muistikoti Ilonan osaava ja sydämellään työtään tekevä henkilökunta pitää huolta asukkaiden hyvästä olosta vuorokauden jokaisena hetkenä, vuoden jokaisena päivänä. Kodin välittävä henkilökunta on saanut koulutuksen sosiaali- ja/tai terveysalalle. Lisäksi heiltä löytyy erityisosaamista ja -koulutusta muistisairaiden kanssa tehtävästä työstä. Läheiset, ystävät ja muu asukkaiden tukiverkosto on tervetullut osallistumaan asukkaiden arkeen ja kodin toimintaan.