Attendo toimii koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty toistaiseksi.

Korona-info

Olemme koonneet tälle sivulle infoa ja vastauksia muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Muistathan, että voit aina olla yhteydessä Attendo-kodin johtajaan, jos haluat keskustella vierailukiellosta tai muista asioista. Keskustelemme mielellämme teidän kanssanne.

Lue liiketoimintajohtaja Virpi Holmqvistin blogi Attendon toimenpiteistä korona-aikana täällä

Saanko vierailla hoivakodeissa?

Attendo-kodeissa noudatetaan Suomen hallituksen linjaamaa vierailukieltoa. Kuten Suomen hallitus linjasi maanantaina 16.3.2020, vierailut niin ikäihmisten kuin muiden riskiryhmien hoiva- ja palvelukoteihin on turvallisuussyistä toistaiseksi kielletty. Tämä koskee sekä läheisiä, vapaaehtoisia että muita yhteistyökumppaneitamme.

Attendo-kodeissa asuvat ovat herkkiä infektioille. Sen vuoksi on erittäin tärkeää toimia yhdessä välttääksemme koronaviruksen (Covid-19) leviämisen palvelukoteihimme.

Jos olet tulossa tapaamaan läheistäsi, pyydämme sinua soittamaan hänelle vierailun sijaan.

Löydät attendo.fi -sivuilta läheisesi hoivakodin yhteystiedot hakemalla hakupalkista yksikön nimellä. Jokaisen kodin yhteystietosivulla on myös puhelinnumero, johon voit soittaa, jos läheiselläsi ei ole omaa puhelinta.

Olemme lähettäneet videopuheluyhteydellä varustettuja tabletteja hoivakoteihin, ja tarkoituksena on saada tabletit kaikkiin koteihin huhtikuun puoliväliin mennessä. Lue juttu tableteista täältä

Mikäli läheisesi viettää elämänsä viimeisiä hetkiä, sovimme yhdessä, kuinka voit olla läheisesi luona. Muistathan, että voit muutenkin aina olla yhteydessä Attendo-kodin johtajaan, jos haluat keskustella vierailukiellosta tai muista asioista. Keskustelemme mieluusti teidän kanssanne.

Miten voin auttaa?

Tule tekemään kanssamme tärkeää työtä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Työkavereiksesi saat rautaisia ammattilaisia, jotka opastavat ja auttavat sinua tarvittaessa. Pääasiassa etsimme apuihin henkilöitä, joilla on hoiva-alaan liittyvää ammattiosaamista. Tarjolla saattaa olla myös avustavaa työtä, johon et tarvitse alan koulutusta. Hoitoapulaisen tehtävissä voit auttaa mm. keittiö- siisteys- ja pyykihuoltotehtävissä sekä asukkaiden viriketuokioiden järjestämisessä, jotka ovat Attendo-kotien sujuvan arjen edellytys. Hallituksen linjauksen mukaisesti emme tällä hetkellä työllistä yli 70-vuotiaita henkilöitä.

Voit ilmoittautua auttamaan koronavirusepidemian aikana, lue lisää täältä

Paras apu tällä hetkellä on kunnioittaa vierailukieltoa ja keskittyä piristämään läheisesi arkea etänä. Puhelut, viestit, kortit ja kirjeet piristävät varmasti päivää.

Hoiva- ja palvelukotiemme työntekijät ovat äärimmäisen arvokas ja kriittinen voimavara. Pyydämme luottamusta henkilökuntamme ammattitaitoon, jokainen työntekijämme haluaa pitää asukkaamme turvassa ja hyvinvointisina.

Jos haluat jakaa kannustavan kommentin, kiitoksen tai tsemppiviestin hoivakotiemme henkilökunnalle, lupaamme toimittaa sen perille oikeaan osoitteeseen!

Saavatko asukkaat käydä päivätoiminnassa?

Attendo-kotien ulkopuolinen päivätoiminta on kielletty, mutta asukkaat voivat edelleen jatkaa virikkeisiin ja harrasteisiin osallistumista Attendo-kodeissa. Näihin kuuluvat esimerkiksi piirtäminen, maalaaminen, bingo, yhteislaulutuokiot, leipominen- ja ruuanlaitto, pelien pelaaminen, ulkoilu hallitusti pienryhmissä, yhteiset juttutuokiot ja oikeastaan kaikki mukava toiminta jota mahtavat hoitajamme päivien piristykseksi keksivät.

Miten huolehditte että työntekijät pysyvät terveinä?

Vierailukielto turvaa asukkaiden lisäksi myös henkilökuntaamme. Olemme ohjeistaneet henkilökuntaa kattavasti erilaisten tilanteiden varalle. Jokainen 13.3.2020 jälkeen ulkomailla matkustanut työntekijä asettuu 14 vuorokauden sosiaaliseen eristykseen Suomeen palatessaan ja olemme kehottaneet työntekijöitä siirtämään tai perumaan lomamatkojaan.

Työntekijät tarkkailevat omaa terveyttään ja meillä ei tulla töihin kipeänä. Attendo-kodeissa noudatetaan oikeaoppista käsihygieniaa ja olemme myös tiukentaneet hygieniaohjeistusta tarvittavilta osin.

Voinko seurata hoiva- ja palvelukoteja somessa?

Hyvin moni Attendo-koti löytyy myös somesta. Ota läheisesi hoiva-tai palvelukoti seurantaan Instagramissa, tileille päivitetään sisältöä hoivakotien arjesta.
Facebookista hoiva- ja palvelukotimme löytyvät kootusti seuraavien sivujen alta:

Attendo Mummola
Attendo Kotola
Attendo Mielekkäät
Attendo Lastensuojelu

Instagramissa voit seurata @attendo_suomi -tiliä jonne kokoamme hoivakotiemme sisältöjä ja tiedotamme tärkeistä asioista.

Milloin viimeksi kirjoitit kirjeen? Pyydämme Attendo-kotien asukkaiden läheisiä kirjoittamaan heille kirjeitä, nyt kun vieraileminen ei ole mahdollista. Lue lisää täältä