Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Korona-info

Olemme koonneet tälle sivulle infoa ja vastauksia muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin.

hero icon left
hero icon right

Päivitetty 18.1.2022

Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut Suomessa. Valitettavasti osassa Attendo-kodeista on henkilöstöllä todettuja koronavirustartuntoja, koronavirusepäilyjä tai -altistuksia. Meillä on tarkat toimintatavat ja ohjeistukset, joita noudatamme tartunnan leviämisen rajoittamiseksi. Kaikkien toimenpiteiden tarkoituksena on estää tartunnan leviäminen asiakkaiden ja henkilöstön kesken. 

1.2.2022 voimaan astuneen lakimuutoksen mukaan hoivahenkilön ja palveluntarjoajan työntekijän tulee esittää työnantajalleen riittävä ja luotettava selvitys koronavirusta vastaan saamastaan suojasta.

Toivomme myös sinun suojaavan asukkaita ja suojautuvan itse tartunnoilta noudattaen hyvää käsihygieniaa, käyttämällä maskia koko vierailun ajan ja pitämällä turvavälit mahdollisuuksien mukaisesti.

Muistathan, että voit aina olla yhteydessä Attendo-kodin johtajaan, jos haluat keskustella vierailuasioista tai muista asioista. Keskustelemme mielellämme teidän kanssanne. Ajantasaisimman tilanteen saat aina ensisijaisesti Attendo-kodin henkilökunnalta. Henkilökunta pyrkii tiedottamaan läheisiä erikoisjärjestelyistä.

Saanko vierailla hoivakodeissa?

Kodeissamme asuvat ovat iäkkäitä ja näin ollen herkkiä infektioille. Sen vuoksi on erittäin tärkeää toimia yhdessä välttääksemme koronaviruksen (Covid-19) leviämisen hoivakoteihimme. 

Jokainen oireetonkin viruksen kantaja on aina riski kaikille samassa ryhmäkodissa asuville, joten vetoamme siksi teihin kaikkiin edelleen: noudatetaan yhdessä ohjeita ja pidetään koronavirus Attendo-kotien seinien ulkopuolella. Vierailut Attendo-kodeissa ovat sallittuja, jos alueellinen sairaanhoitopiiri sallii ne. 

Sovithan vierailun etukäteen olemalla yhteydessä Attendo-kotiin, jotta se saadaan järjestettyä mahdollisimman sujuvasti.

Noudatamme alueellisesti sairaanhoitopiirien ja/tai kuntatilaajiemme antamia ohjeita vierailuihin liittyen. Mahdollisista vierailukielloista päättää erikseen tartuntatautilääkäri. On hyvin tärkeää, että vierailulle tullaan vain oireettomana. Jos sinulla on pienimpiäkin yskä- tai muita koronaan viittaavia oireita tai sinä tai perheenjäsensi on altistunut koronavirukselle, et voi valitettavasti tulla vierailulle. 

Sovi ystävällisesti vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa

Sisätiloissa vieraillaan asukkaan omassa huoneessa, maskia tulee käyttää koko vierailun ajan.

  • Saat Attendo-kodin työntekijöiltä ohjeet turvalliseen vierailuun samalla, kun sovit tapaamisesta.

  • Vierailijat käyttävät tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta, jonka Attendo-koti tarjoaa. Muistathan, että vierailut ovat riski myös vierailijoille.

  • Tarpeetonta liikkumista Attendo-kodin yhteisissä tiloissa tulee välttää.

  • Saat työntekijöiltämme ohjeet, miten kutsut heidät tarvittaessa avuksi puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.

  • Vierailujen aikana asukkaan ja läheisten on edelleen hyvä noudattaa 2 metrin turvaväliä. Tämä tarkoittaa, että lähikontaktia, kuten halaamista, on edelleen pyrittävä välttämään.

  • Voitte ulkoilla yhdessä vapaasti, esim. käydä kävelyllä. Mikäli työnnät läheistäsi pyörätuolissa, huolehdi suojavarusteiden käyttämisestä sekä läheisesi riittävästä turvavälistä muihin ihmisiin. Hoitajien ei tarvitse olla mukana tapaamisissanne.

Milloin et voi tulla vierailulle ikäihmisten Attendo-kotiin?

  • Jos Sinut tai on määrätty koronavirustartunnan vuoksi eristykseen tai koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin, tai olet ollut viime aikoina lähikontaktissa sairastuneiden henkilöiden kanssa.

  • Jos perheenjäsenesi on altistunut koronavirukselle.

  • Jos Sinulla on vähäisiäkään tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia, ripulia tai muita vatsaoireita. Sinun tulee olla ollut oireeton viimeisten kahden viikon ajan.

  • Jos olet matkustanut kahden viikon sisällä missä tahansa ulkomailla.

Mikäli läheisesi viettää elämänsä viimeisiä hetkiä, sovimme yhdessä, kuinka voit olla läheisesi luona. Muistathan, että voit muutenkin aina olla yhteydessä Attendo-kodin johtajaan. Keskustelemme mieluusti teidän kanssanne.

Löydät attendo.fi -sivuilta läheisesi hoivakodin yhteystiedot hakemalla hakupalkista yksikön nimellä. Jokaisen kodin yhteystietosivulla on myös puhelinnumero, johon voit soittaa, jos läheiselläsi ei ole omaa puhelinta.

Olet lämpimästi tervetullut vierailulle. Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Lue uutisemme 17.11.2020 "Vetoamme läheisiin: jaksetaan suojata ja suojautua" täällä.

Miten voin auttaa?

Tule tekemään kanssamme tärkeää työtä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Työkavereiksesi saat rautaisia ammattilaisia, jotka opastavat ja auttavat sinua tarvittaessa. Pääasiassa etsimme apuihin henkilöitä, joilla on hoiva-alaan liittyvää ammattiosaamista. Tarjolla saattaa olla myös avustavaa työtä, johon et tarvitse alan koulutusta. Hoitoapulaisen tehtävissä voit auttaa mm. keittiö- siisteys- ja pyykihuoltotehtävissä sekä asukkaiden viriketuokioiden järjestämisessä, jotka ovat Attendo-kotien sujuvan arjen edellytys. Hallituksen linjauksen mukaisesti emme tällä hetkellä työllistä yli 70-vuotiaita henkilöitä.

Voit ilmoittautua auttamaan koronavirusepidemian aikana, lue lisää täältä

Hoiva- ja palvelukotiemme työntekijät ovat äärimmäisen arvokas ja kriittinen voimavara. Pyydämme luottamusta henkilökuntamme ammattitaitoon, jokainen työntekijämme haluaa pitää asukkaamme turvassa ja hyvinvointisina.

Jos haluat jakaa kannustavan kommentin, kiitoksen tai tsemppiviestin hoivakotiemme henkilökunnalle, lupaamme toimittaa sen perille oikeaan osoitteeseen!

Miten huolehditte että työntekijät pysyvät terveinä?

Turvalliset vierailut turvaavat asukkaiden lisäksi myös henkilökuntaamme. Olemme ohjeistaneet henkilökuntaa kattavasti erilaisten tilanteiden varalle.

Työntekijät tarkkailevat omaa terveyttään ja meillä ei tulla töihin kipeänä. Attendo-kodeissa noudatetaan oikeaoppista käsihygieniaa ja olemme myös tiukentaneet hygieniaohjeistusta tarvittavilta osin.

Olemme varautuneet monin tavoin virukselta suojautumiseen ja toimintaan, kun tartunta todetaan meillä.  Lue lisää toimenpiteistä täällä.

Voinko seurata hoiva- ja palvelukoteja somessa?

Hyvin moni Attendo-koti löytyy myös somesta. Ota läheisesi hoiva-tai palvelukoti seurantaan Instagramissa, tileille päivitetään sisältöä hoivakotien arjesta.
Facebookista hoiva- ja palvelukotimme löytyvät kootusti seuraavien sivujen alta:

Attendo Mummola
Attendo Kotola
Attendo Mielekkäät
Attendo Lastensuojelu

Instagramissa voit seurata @attendo_suomi -tiliä jonne kokoamme hoivakotiemme sisältöjä ja tiedotamme tärkeistä asioista.

Milloin viimeksi kirjoitit kirjeen? Pyydämme Attendo-kotien asukkaiden läheisiä kirjoittamaan heille kirjeitä, nyt kun vieraileminen ei ole mahdollista. Lue lisää täältä