Attendo toimii koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty toistaiseksi.

Korona-info

Olemme koonneet tälle sivulle infoa ja vastauksia muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Muistathan, että voit aina olla yhteydessä Attendo-kodin johtajaan, jos haluat keskustella vierailukiellosta tai muista asioista. Keskustelemme mielellämme teidän kanssanne.

Lue ajankohtaisia artikkeleitamme koronaan liittyen täällä

Saanko vierailla hoivakodeissa?

Olemme päivittäneet käytäntöjämme niin, että tapaamiset kotiemme pihalla kahden metrin turvaväliä noudattaen ja hyvin suojautuen onnistuvat jatkossa, jos kunta tai kuntayhtymä omalta osaltaan sallii tällaiset kohtaamiset.

Ulkotapaamiset sovitaan aina erikseen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa. Tapaamisessa tulee huomioida seuraavat seikat:

  • Tapaamisten aikana tulee säilyttää vähintään 2 metrin turvaväli.
  • Sekä asukkaan että läheisen tulee suojautua suu-nenäsuojaimella ja huolehtia käsihygieniasta, vaikka suoraa kosketusta ei synnykään.
  • Kun tapaamisesta on sovittu, hoitaja kertoo teille suu-nenäsuojaimen käytöstä. Attendo tarjoaa suu-nenämaskin myös vierailijoille.
  • Hoitaja ohjaa teitä turvallisessa maskin käytössä sekä käsihygieniassa.

On hyvä muistaa, että viranomaisten asettama vierailukielto ympärivuorokautisen hoivan asumispalveluyksiköihin on edelleen voimassa pois lukien saattohoidossa olevien läheisten tapaamiset. Suosimme edelleen ensisijaisesti yhteydenpitoa ikkunan takaa, puheluita tai videopuheluita.

Attendo-kodeissa asuvat ovat herkkiä infektioille. Sen vuoksi on erittäin tärkeää toimia yhdessä välttääksemme koronaviruksen (Covid-19) leviämisen palvelukoteihimme. Korostamme, että kaikenlaiset suojaamattomat lähikontaktit aiheuttavat riskiryhmään kuuluvien asukkaidemme kanssa suuren riskin koronatartunnalle. Mikäli suojaamaton lähikontakti ohjeistuksista huolimatta kuitenkin syntyisi, noudatamme asukkaan kohdalla samoja ohjeistuksia ja suojavaroaikaa kuin altistuneen tai virustartunta epäilyn kohdalla.

Löydät attendo.fi -sivuilta läheisesi hoivakodin yhteystiedot hakemalla hakupalkista yksikön nimellä. Jokaisen kodin yhteystietosivulla on myös puhelinnumero, johon voit soittaa, jos läheiselläsi ei ole omaa puhelinta.

Olemme lähettäneet videopuheluyhteydellä varustettuja tabletteja hoivakoteihin, ja tarkoituksena on saada tabletit kaikkiin koteihin huhtikuun puoliväliin mennessä. Lue juttu tableteista täältä

Mikäli läheisesi viettää elämänsä viimeisiä hetkiä, sovimme yhdessä, kuinka voit olla läheisesi luona. Muistathan, että voit muutenkin aina olla yhteydessä Attendo-kodin johtajaan, jos haluat keskustella vierailukiellosta tai muista asioista. Keskustelemme mieluusti teidän kanssanne.

Miten voin auttaa?

Tule tekemään kanssamme tärkeää työtä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Työkavereiksesi saat rautaisia ammattilaisia, jotka opastavat ja auttavat sinua tarvittaessa. Pääasiassa etsimme apuihin henkilöitä, joilla on hoiva-alaan liittyvää ammattiosaamista. Tarjolla saattaa olla myös avustavaa työtä, johon et tarvitse alan koulutusta. Hoitoapulaisen tehtävissä voit auttaa mm. keittiö- siisteys- ja pyykihuoltotehtävissä sekä asukkaiden viriketuokioiden järjestämisessä, jotka ovat Attendo-kotien sujuvan arjen edellytys. Hallituksen linjauksen mukaisesti emme tällä hetkellä työllistä yli 70-vuotiaita henkilöitä.

Voit ilmoittautua auttamaan koronavirusepidemian aikana, lue lisää täältä

Paras apu tällä hetkellä on kunnioittaa vierailukieltoa ja keskittyä piristämään läheisesi arkea etänä. Puhelut, viestit, kortit ja kirjeet piristävät varmasti päivää.

Hoiva- ja palvelukotiemme työntekijät ovat äärimmäisen arvokas ja kriittinen voimavara. Pyydämme luottamusta henkilökuntamme ammattitaitoon, jokainen työntekijämme haluaa pitää asukkaamme turvassa ja hyvinvointisina.

Jos haluat jakaa kannustavan kommentin, kiitoksen tai tsemppiviestin hoivakotiemme henkilökunnalle, lupaamme toimittaa sen perille oikeaan osoitteeseen!

Saavatko asukkaat käydä päivätoiminnassa?

Attendo-kotien ulkopuolinen päivätoiminta on kielletty, mutta asukkaat voivat edelleen jatkaa virikkeisiin ja harrasteisiin osallistumista Attendo-kodeissa. Näihin kuuluvat esimerkiksi piirtäminen, maalaaminen, bingo, yhteislaulutuokiot, leipominen- ja ruuanlaitto, pelien pelaaminen, ulkoilu hallitusti pienryhmissä, yhteiset juttutuokiot ja oikeastaan kaikki mukava toiminta jota mahtavat hoitajamme päivien piristykseksi keksivät.

Miten huolehditte että työntekijät pysyvät terveinä?

Vierailukielto turvaa asukkaiden lisäksi myös henkilökuntaamme. Olemme ohjeistaneet henkilökuntaa kattavasti erilaisten tilanteiden varalle. Jokainen 13.3.2020 jälkeen ulkomailla matkustanut työntekijä asettuu 14 vuorokauden sosiaaliseen eristykseen Suomeen palatessaan ja olemme kehottaneet työntekijöitä siirtämään tai perumaan lomamatkojaan.

Työntekijät tarkkailevat omaa terveyttään ja meillä ei tulla töihin kipeänä. Attendo-kodeissa noudatetaan oikeaoppista käsihygieniaa ja olemme myös tiukentaneet hygieniaohjeistusta tarvittavilta osin.

Olemme varautuneet monin tavoin virukselta suojautumiseen ja toimintaan, kun tartunta todetaan meillä.  Lue lisää toimenpiteistä täällä.

Voinko seurata hoiva- ja palvelukoteja somessa?

Hyvin moni Attendo-koti löytyy myös somesta. Ota läheisesi hoiva-tai palvelukoti seurantaan Instagramissa, tileille päivitetään sisältöä hoivakotien arjesta.
Facebookista hoiva- ja palvelukotimme löytyvät kootusti seuraavien sivujen alta:

Attendo Mummola
Attendo Kotola
Attendo Mielekkäät
Attendo Lastensuojelu

Instagramissa voit seurata @attendo_suomi -tiliä jonne kokoamme hoivakotiemme sisältöjä ja tiedotamme tärkeistä asioista.

Milloin viimeksi kirjoitit kirjeen? Pyydämme Attendo-kotien asukkaiden läheisiä kirjoittamaan heille kirjeitä, nyt kun vieraileminen ei ole mahdollista. Lue lisää täältä