• Attendo Jaakontupa - slideshow - palvelukoti-jaakon-tupa

Attendo Jaakontupa

Palvelukoti Jaakon tupa on Ilmajoelle toukokuussa 2016 avautunut ympärivuorokautista tukea tarvitsevien kehitysvammaisten asukkaiden asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava palvelukoti. Koteja Jaakon tuvassa on yhteensä 15:lle asukkaalle. Koti sijaitsee viihtyisällä Laidunalueen asuntoalueella lähellä keskustan monipuolisia palveluita, osoitteessa Paimenkuja 8 Ilmajoki.

Palvelukodin johtaja

Marjo Takkunen

Puhelin: 044 722 2991

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Puhelin: Hoitajat 24/7 p. 044 7815 694

Osoite

Paimenkuja 8, 60800, Ilmajoki

Lisätietoja

 

Tukea ja apua vuorokauden ympäri

Asuminen autetussa yksikössä on tarkoitettu ympärivuorokautista tukea tarvitseville kehitysvammaisille aikuisille. Tavoitteena on tarjota paljon tukea tarvitseville henkilöille mahdollisuudet osallistua ja harjoitella elämiseen ja asumiseen liittyviä taitoja sekä osallistua harrastus- ja työtoimintaan palvelukodin ulkopuolella omat voimavarat ja taidot huomioiden.

Attendo Jaakontupa - eloa omassa kodissa

Jaakon tuvan fyysiset tilat ovat esteettömät ja niissä on turvallista liikkua. Koti on suunniteltu kehitysvammiaisten asukkaiden tarpeita huomioiden. Hoivakodissa on 10 tehostetun palveluasumisen paikkaa ja 5 palveluasumisen paikkaa. Palvelukodissa asukkaalla on käytössään oma huone, jossa on myös ajanmukaiset wc- ja kylpyhuonetilat. Kodin viidessä huoneessa on oma erillinen sisäänkäynti sekä pieni keittiönurkkaus. Nämä huoneet on tarkoitettu itsenäisempään elämään kykeneville henkilöille. Kodin asukkaat saavat kalustaa ja sisustaa huoneensa omilla tavaroillaan mieleisekseen ja kodikkaaksi. Jokainen asukashuone on oma koti, jonka rauhaa ja yksityisyyttä kunnioitetaan. Omien kotien lisäksi asukkailla on käytössään viihtyisät yhteiset tilat joissa ruokaillaan, kahvitellaan, touhutaan kodin arjen puuhien ja viriketoimintojen parissa sekä nautitaan yhdessä olosta ja rentoudutaan.

Yksilöllistä ja voimavaralähtöistä arkea

Jaakon tuvassa jokaisen asukkaan omat yksilölliset voimavarat sekä kommunikaatioon, oppimiseen ja vuorovaikutukseen liittyvät erityistarpeet tulevat huomioiduksi kuntoutussuunnitelmaa tehtäessä. Toiminnassa hyödynnetään Toimi- menetelmää voimavarojen ja psykososiaalisen toimintakyvyn kuvaamiseen. Jokainen asukas kohdataaan yksilönä, jolla on omat toiveet, tarpeet ja elämäntarina.

Jokaisen omilla ehdoilla kulkien

Kodissa eletään normaalia arkea, johon kuuluvat erilaiset jokapäiväiset kodin askareet, työ- ja viriketoiminta, harrastukset, opiskelu sekä erilaiset retket ja tutustumiskäynnit, kuitenkin niin, että jokaisen asukkaan yksilölliset toimintakyvyn luomat mahdollisuudet huomioidaan. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muu tukiverkosto ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan asukkaan arkeen ja kuntoutukseen. Ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta huolehtii Jaakon tuvan asukkaiden hyvästä olosta vuoden jokaisena päivänä.