• Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-05
  • Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-12
  • Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-11
  • Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-10
  • Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-09
  • Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-08
  • Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-06
  • Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-04
  • Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-03
  • Attendo Jalmarintupa - slideshow - Jalmarintupa-02

Attendo Jalmarintupa

Rauma · Kehitysvammiset Kuntoutus Asumispalvelut

Palvelukoti Jalmarintupa on Raumalla viihtyisällä asuinalueella sijaitseva kodinomainen ja kaunis koti kehitysvammaisille asukkaille. Vuoden 2012 lopulla toimintansa aloittanut nykyainen koti tarjoaa elämäntäyteistä eloa ja oloa 15:lle kehitysvammaiselle asukkaalle. Kodin asukkaat tarvitsevat eritasoista ympärivuorokautista kodinomaista ja yksilöllistä tukea, ohjausta ja kuntoutusta. Koti on suunniteltu ja toteutettu vastaamaan erityisesti kehitysvammaisten asukkaiden tarpeisiin.

Palvelukodin päällikkö

Janika Vauto

Puhelin: 044 711 0824

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin ohjaajat puhelinnumero: puh. 044 7800 814 Tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: Hoitajat 24/7 p. 044 780 0814

Osoite

Päiväsenkatu 61, 26660, Rauma

Lisätietoja

 

Palvelukoti Jalmarintupa - eloa kolmessa siivessä

Jalmarintupa on jaettu kolmeen siipeen, joissa kaikissa on viisi huonetta ja pieni oleskelutila. Kodissa on lisäksi yhteinen viihtyisä oleskelutila sekä ruokasali, jotka kutsuvat ajanviettoon ja rentoutumiseen yhdessä tai erikseen, ruokailemaan ja kahvittelemaan sekä touhuamaan monia arjen puuhia. Jalmarintuvan keittiöstä asukkaille tarjoillaan monipuolista ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin.

Oma koti

Kodin jokaisella asukkaalla on 24 m² kokoinen huone eli "oma koti", jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Jokaisessa huoneessa on oma wc sekä suihku. Kotinsa asukas saa sisustaa itsensä näköiseksi, kotoisaksi ja mieluisaksi. Huoneista seitsemän on valmiiksi kalustettu. Jalmarintuvalla saunomaan pääsee aina niin haluetessaa, lisäksi kodin asukkaat pääsevät myös ulkoilemaan kodin viihtyisälle ja turvalliselle piha-alueelle aina niin halutessaan.

Yksilöllistä hoivaa

Palvelukodin toiminnassa tähdätään asukkaan yksilölliseen persoonalähtöiseen hoivaan sekä hyvän ja monipuolisen elämän toteuttumiseen. Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arkea rytmittävät päivittäisten askareiden puuhailu, koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat.

Virikkeellistä ja suunnitelmallista arkea

Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä. Lisäksi Jalmarintuvassa pyritään vahvistamaan asukkaiden luottamusta toisia ihmisiä kohtaan sekä heidän pärjäämistä sosiaalisissa tilanteissa. Jokaiselle asukkaalle laadittava asumis- ja kuntoutussuunnitelma ohjaa tämän yksilöllistä hoivaa ja kuntoutusta kodin arjessa. Monipuolinen ja vaihteleva virike- ja kuntoutustoiminta tukevat kuntoutusta ja toimintakyvyn tavoitteen mukaista ylläpitoa tai kehittämistä.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Sydämellään ohjaajan työtä tekevät sosiaali- tai terveydenhuoltoalan ammattilaiset ovat paikalla ympäri vuorokauden antamassa apua ja tukea asukkaille arjessa selviytymisessä. Kodin ammattitaitoiseen henkilökuntaan kuuluu sosionomeja, lähihoitajia ja toimintaterapeutti. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muut tärkeät tukiverkostot ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan asukkaiden arjen eloon ja oloon, kuntoutukseen ja kodin toimintaan.   Jalmarintuvan Omavalvontasuunnitelmaan voi tutustua täältä