Attendo Jokirinne

Palvelukoti Muhos on Muhoksen Jokirinteellä 5 palvelukodin kokonaisuus mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä kehitysvammaisille asukkaille.

Palvelukodin päällikkö

Eija Lakkapää

Puhelin: 040 848 7041

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukoti Jokitupa, Kotipolku ja Kotikolo Merja Pitkälä puh. 040 848 7041 merja.pitkala@mikeva.fi Palvelukoti Metsäpolku Maaret Alavesa puh. 0400 700 691 maaret.alavesa@mikeva.fi Palvelukoti Kielokoti Eija Lakkapää puh. 0400 385 785 eija.lakkapaa@mikeva.fi Palvelukoti Rantakoti Maaret Alavesa puh. 0400 652 240 maaret.alavesa@mikeva.fi Työtoiminta Timmipaja Mervi Kuukasjärvi puh. 045 6555 600 mervi.kuukasjarvi@mikeva.fi

Puhelin: 040 848 7041
Sähköposti: eija.lakkapaa@attendo.fi

Osoite

Sairaalantie 29, 91410 Jokirinne, Muhos

Lisätietoja

Palvelukoti Muhos on Muhoksen Jokirinteellä toimiva palvelukoti, joka tarjoaa asumis- ja hoivapalveluita mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä kehitysvammaisille asukkaille. Luonnon kauniissa ympäristössä sijatsevalla Palvelukoti Muhoksella on yhteensä viisi itsenäistä palvelukotia, joista yksi on kehitysvammaisille ja neljä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Palvelukoti Muhos - parempaa arkea

Palvelukodissa eletään normaalia ja elämänmakuista arkea, johon kuuluu muun muassa työ- ja päivätoimintaa, harrastuksia, retkiä, asioidenhoitoa sekä yhdessä oloa ja rentotumista. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Asukkaita autetaan ja tuetaan kodin arjessa ohjaamalla, avustamalla ja rohkaisemalla heitä osallistumaan kodin monipuoliseen ja virikkeelliseen arkeen, yksilöllisten tarpeiden ja toimintakyvyn mukaan. Kodin arjessa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjen- ja itsestä huolehtimisen taitoja sekä sosiaalisten tilanteiden osaamista ja hallintaa. Asukkaiden kanssa opetellaan luottamusta itseensä sekä omaan elämään.

Monipuolista toimintaa

Muhoksella on viihtyisät, isot yhteiset tilat, hulppeat harrastetilat sekä asukkaiden omat, tilavat huoneet. Jokaisella asukkaalla on omaohjaaja, jotka tukee kuntoutus- suunnitelmien teossa, harrastuksiin osallistumisessa sekä asioiden hoidossa. Kodilta kulkuyhteydet kouluun, harrastuksiin ja kodin ulkopuolisiin asiointeihin ovat hyvät. Muhoksella on käytössä 'portaaton kuntoutuksen malli', joka mahdollistaa intervallijaksot, kevyemmän asumisen, päiväkäynnit ja kotiin annettavan tuen.

Tutustu palvelukoteihin:

Palvelukoti Jokitupa (1.krs) Palvelukoti Jokituvan asukkaat ovat pitkäaikaisia mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista valvontaa. Jokitupa on rauhallinen ja kodinomainen palvelukoti 10:lle asukkaalle. Palvelukoti Kotipolku ja Kotikolo (1.krs) Kotipolku on 23 asukaspaikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti, jossa on kaksi eri palvelukokonaisuutta, tehostettu palveluasuminen (Kotipolku) ja palveluasuminen (Kotikolo). 5- portainen kuntoutusmalli mahdollistaa portaittaisen kuntoutumisen aina omaan kotiin asti. Palvelukoti Kielokoti (2.krs) 17 paikkainen Kielokoti tarjoaa kuntouttavaa, kodinomaista ja turvallista asumispalvelua pitkäaikaista mielenterveystukea tarvitseville asiakkaille. Kodissamme asuu mielenterveys- ja päihdekuntoutujia sekä muistihäiriöisiä asukkaita, joiden turvallisuuden takaamiseksi ovemme ovat lukitut. Palvelukoti Rantakoti (3.krs) Kodinomaisessa ja turvallisessa Rantakodissa on 18 paikkaa mielenterveystukea tarvitseville asukkaille. Rantakoti on pitkäaikainen koti, jossa ikääntyminen ja kuntoutus kulkevat rinnakkain. Palvelukoti Metsäpolku (5.krs) 13 paikkainen Metsäpolku on haastavasti käyttäytyvien kehitysvammaisten palvelukoti. Kehitysvamman lisäksi asukkailla voi olla mielenterveysongelmia. Nuoret kuntoutujat, joilla on edellytyksiä myöhemmin siirtyä itsenäisempään asumiseen, voivat asua Metsäpolussa. Työtoiminta Timmipajan (1. krs) toiminta on tärkeää. Toiminta on suunniteltu asukkaiden tarpeiden mukaisesti. Pienet ryhmät mahdollistavat yksilöllisten tarpeiden ja ominaisuuksien huomioinnin. Työtoimintaan kuuluu mm. puuverstaalla ja askartelussa kädentöitä, kanttiinin pitoa, pieniä entisöintejä, liikuntaryhmiä, ulkotöitä, retkiä sekä juhlien järjestelyä.