• Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-02
  • Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-01
  • Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-10
  • Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-09
  • Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-08
  • Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-07
  • Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-06
  • Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-05
  • Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-04
  • Attendo Jokirinne Kielokoti - slideshow - Kielokoti-Muhos-03

Attendo Jokirinne Kielokoti

Palvelukoti Kielokoti 17 -paikkainen kuntouttavan asumispalvelun koti mielenterveyskuntoutujille Muhoksen Jokirinteellä. Kielokodin kuntouttavan toiminnan tarkoitukserna on mahdollistaa asukkaille puitteet, joissa se voivat opetella turvallisesti kohti itsenäisempää elämää ja vahvistaa voimavarojaan.

Palvelukodin päällikkö

Eija Lakkapää

Puhelin: 0400 385 785

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat puh. 044 7800 313 faksi. 08 533 1178

Puhelin: Ohjaajat p. 044 780 0313
Sähköposti: eija.lakkapaa@attendo.fi

Osoite

Sairaalantie 29, 91410, Jokirinne

Lisätietoja

 Palvelukoti Kielokoti osana Palvelukoti Muhosta

Kotoisa, turvallinen ja lämminhenkinen Palvelukoti Kielokoti toimii osana Palvelukoti Jokirinnettä, jonka kaksi itsenäistä palvelukotiyksikköä muodostavat isomman Palvelukoti Jokirinteen kokonaisuuden mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Yksiköt toimivat kuitenkin täysin itsenäisesti omissa tiloissaan.

Voimavaralähtöinen kuntoutuminen

Kielokodin toiminta-ajatuksena on jokaisen asukkaan voimavaroista ja toiveista lähtevä kuntoutumisen ja hyvän elämänlaadun löytyminen. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Jokaiselle asukkaalle annetaan aikaa, huomiota sekä välittämistä. Kielokodissa eletään rikasta ja elämänmakuista arkea ja juhlaa, mahdollisimman lähellä asukkaan normaalia arkea. Kuntoutumisen lähtökohdat ovat asukkaan yksilöllisten voimavarojen löytymisessä ja kehittämisessä. Asukkasta kannustetaan löytämään oma sisäinen motivaatio kuntoutumiseen, jonka avulla kuntoutuminen on todella mahdollista. Asukkaiden kanssa opetellaan taitoja, joita kuntoutuja tarvitsee jokapäiväisessä arjessa, kuten kykyä huolehtia itsestään, asioiden hoitamista sekä sosiaalisten tilanteiden hallintaa. Kuntouttavan toiminnan "punaisena lankana" onkin mahdollistaa asukkaille puitteet, joissa se voivat opetella turvallisesti kohti itsenäisempää elämää ja ylläpitää kuntoaan.

Henkilökunta tukena

Kielokodin henkilökunnan tehtävänä on tukea asukasta kohti asukkaan omia tavoitteita. Kielokodissa työskentelee osaava ja välittävä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- ja / tai terveydenhuoltoalalle. Lisäksi sydämellään työskentelevästä henkilökunnasta löytyy erityisosaamista mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parissa työskentelyyn. Asukasturvallisuuden vuoksi Kielokodilla on lukitut ovet.

Virikkeellistä ja monipuolista arkea

Kielokodin virkistys- ja viriketoimintaa toteutetaan ja kehitään kodin yleisen suunnitelman mukaisesti. Lähtökohtana viriketoiminnan suunnittelussa on huomioida jokaisen asukkaan mahdollisuudet osallistua muun muassa palvelukodin yhteisiin viikoittaisiin elokuva- ja peli-iltoihin, kahvittelureissuihin palvelukodin ulkopuolella sekä yhteisökokouksiin, joissa suunnitellaan retkiä ja muihin palvelukodin ulkopuolella tapahtuviin harrastuksiin osallistumista. Kielokodissa tärkeänä pidetään jokaisen asukkaan omia yksilöllisiä toiveita ja tarpeita ja ryhmätoiminnan lähtökohtana ovatkin olleet yhteisökokouksista lähtevät ideat. Viriketoiminnalla opetellaan uusia taitoja sekä ylläpidetään asukkaiden motivaatiota kuntoutumiseen.