Attendo Jokirinne Kotipolku

Palvelukoti Kotipolku ja Kotikolo muodostavat Muhoksen Jokirinteellä sijaitsevan 23-paikkaisen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukodin.

Palvelukodin johtaja

Merja Pitkälä

Puhelin: 040 848 7041

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

faksi. 08 533 4462

Ohjaajat: 0400 405 137
Ohjaajat: 0400 405 137

Osoite

Sairaalantie 29, 91410, Jokirinne

Lisätietoja

Palvelukoti Kotipolku ja Kotikolo muodostavat Muhoksen Jokirinteellä sijaitsevan 23-paikkaisen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukodin, jossa on kaksi eri palvelukokonaisuutta, tehostettu palveluasuminen (Kotipolku) ja palveluasuminen (Kotikolo). Lisäksi Kotipolussa tarjotaan tukiasumista ja “saattaen kotiin” -palvelua asukkaan omaan asuntoon. Palvelukoti Kotipolku on osa Palvelukoti Jokirinnettä, kuitenkin omana yksikkönään.

Palvelukoti Kotipolku ja Kotikolo - Hyvän Olon kodit

Palvelukodissa käytössä on 3-portainen kuntoutusmalli, jossa asukas siirtyy oman kuntoutussuunnitelmansa mukaisesti kohti itsenäistä elämää. Toiminnan tavoitteena on tukea asukkaiden toimintakykyä sekä kuntouttaa asteittain vaativampaan ja vähemmän tuettuun asumismuotoon, kuten tukiasuntoon tai omaan asuntoon. Palvelukodissa asukkaiden kanssa opetellaan ja luodaan valmiuksia toimia itsenäisesti kodissaan ja sen ulkopuolella.

Itsenäisen arjen opettelua

Toiminta kodissa on ulospäin suuntautuvaa, joka tarkoittaa asukkaan omien asioiden hoidon opettelua mahdollisimman itsenäisesti, itsestä huolehtimista ja muiden huomioon ottamista. Jokainen kodin asukas kohdataan yksilönä, ja yksilölliset tarpeet, toiveet ja elämäntarina huomioidaan kiinteänäosana asukkaan kuntoutusta. Asukkaat ovat fyysisesti hyväkuntoisia ja pystyvät ohjauksen avulla selviytymään jokapäiväisistä askareistaan. Kuntoutumisessa tärkeä osa-alue on omaohjaajien ja asukkaan väliset keskustelut, joissa käydään läpi asukkaan elämää, sen solmukohtia ja tavoitteita. Arjen kulku, harrastukset ja erilaiset ryhmät ovat hyviä keinoja käsitellä kipeitäkin asioita. Henkilökohtaisten keskustelujen lisäksi yhteisöllisyys on tärkeä osa hoitoa. Yhdessä sovitaan pelisäännöt, jaetaan kodin työt ja suunnitellaan elämää eteenpäin. Omaiset ovat mukana kuntoutuksen tukemisessa.

Oma koti

Jokaisella asukkaalla on oma viihtyisä huone, oma kotinsa. Lisäksi palvelukodista löytyvät viihtyisät oleskelutilat, ryhmätoimintatilat, keittiöt, ruokailutilat, peseytymistilat, sauna sekä kodinhoitohuone. Myös kodin pihamaalle on asukkaiden mahdollista mennä ulkoilemaan ja virkistymään. Kaikki Kotipolun ja Kotikolon ohjaajat ovat sosiaali- ja / tai terveydenhoitoalan ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet mielenterveystyöhön. Kodissa työskentelee sosionomeja, lähihoitajia tai sairaanhoitajia. Konsultoiva psykiatri käy palvelukodissa viikottain.

Toimintaa:

- yhteiset ruokailuhetket, aamuporinat, joissa käydään läpi päivän kulku - kodin kunnostus ja siivoukset vastuualueiden mukaan - asioinnit; pankkiasiat, ostokset, lääkärikäynnit ja yleensä kaikki arkeen kuuluva asiointi - ruoanlaitto; keittiövuorolainen huolehtii yksin tai yhdessä ohjaajan kanssa ruuanlaitosta ja muista keittiötehtävistä - ryhmätoiminta; esimerkiksi liikuntaryhmä, musiikkiryhmä, luovaryhmä ja elämänhallintaryhmä - työtoiminta sovitun jaon mukaan - retket ja harrastukset - yhdessäolo ja keskustelut