• Attendo Jokirinne Rantakoti - slideshow - Metsñpolku-Muhos-06

Attendo Jokirinne Rantakoti

Palvelukoti Rantakoti on 18 -paikkainen pitkäaikainen palvelu- ja kuntoutuskoti ikääntyneille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Muhoksen Jokirinteellä.

Yksikön päällikkö

Marja Näppä

Puhelin: 044 3536039

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin päällikön sähköpostiosoite: maaret.alavesa@mikeva.fi Palvelukodin ohjaajat puhelinnumero: 0400 405 314 tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: 044 3536039
Sähköposti: marja.nappa@attendo.fi

Osoite

Sairaalantie 29, 91410, Jokirinne

Lisätietoja

Palvelukoti Rantakoti on 18 paikkainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, joka toimii luonnon keskellä kauniissa ympäristössä, osoitteessa Sairaalantie 29, Jokirinne Muhos. Rantakodin toiminta-ajatuksena on tarjota ympärivuorokautista, kodinomaista, turvallista ja kuntouttavaa tai kuntoa ylläpitävää asumispalvelua pitkäaikaista mielenterveys- ja päihdetukea sekä kuntoutusta tarvitseville asukkaille. Samassa kiinteistössä, erillisissä tiloissa sijaitsee myös kolme muuta mielenterveys- ja päihdekuntoutuksen yksikköä sekä yksi yksikkö kehitysvammaisille asukkaille. Nämä viisi erillistä palvelukotia muodostavat Palvelukoti Muhoksen kokonaisuuden.

Parempaa arkea

Palvelukoti Rantakodin kotoisassa ja turvallisessa pitkäaikaisessa kodissa ikääntyminen ja kuntoutus kulkevat rinnakain huomioiden jokaisen asukkaan yksilöllisen elämäntarinan ja tarpeet. Rantakodin arki on monipuolista ja virikkeellistä. Kodissa eletään normaalia arkea, johon kuuluu työtoimintaa, harrastuksia, retkiä, asioidenhoitoa sekä yhdessä oloa ja rentoutumista. Asukkaan arkea ohjataan ja avustetaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Palvelukodissa pyritään yhteisöllisin keinoin löytämään asukkaiden unohtuneita elämäntaitoja, edistämään omatoimisuutta ja itsenäisyyttä sekä oman elämän hallinta.

Kodin toimintatilat

Palvelukodissa on viihtyisät isot yhteiset tilat, hulppeat harrastetilat sekä asukkaiden omat tilavat huoneet, jotka asukkaavat saavat niin halutessaan sisustaa ja kalustaa mieleisikseen. Kodin monipuolisessa arjessa huomioidaan jokaisen asukkaan yksilölliset tarpeet, toiveet ja toimintakyvyn luomat puitteet. Jokaiselle asukkaalle annetaan aikaa, läheisyyttä sekä tukea ja ohjausta. Kodin jokaisella asukkaalla on nimetty oma-ohjaaja, joka ohjaa ja tukee kuntoutujaa kuntoutussuunnitelmien teossa, arkipäivän toimintoihin osallistumisessa sekä asioiden ja henkilökohtaisten asioiden hoidossa. Kulkuyhteydet Rantakodilta kouluun, töihin, harrastuksiin ja kodin ulkopuolisiin asiointeihin ovat hyvät. Muhoksella järjestetään myös työtoimintaa, johon asukkailla on mahdollisuus osallistua.

Portaatonta kuntoutusta

Muhoksella käytössä oleva portaaton kuntoutuksen malli mahdollistaa intervallijaksot, kevyemmän asumisen, päiväkäynnit sekä kotiin annettavan tuen. Ammattitaitoinen sosiaali - ja / tai terveysalan koulutuksen saanut välittävä henkilökunta on Rantakodissa paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden tukena, turvana ja apuna päivittäisessä elämässä ja askareissa.

Palvelukoti Rantakoti tarjoaa:

- päivittäiset askareet, joihin asukkaat osallistuvat sovittujen vuorojen ja yksilön voimavarojen mukaan - päivittäiset yhteiset aamu- ja päiväporinat sekä ulkoilua turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä - viikoittain kokoontuu luova ryhmä, musiikkiryhmä, hyvän mielen ryhmä, yhteisökokous sekä muu viriketoiminta - terveellinen kotiruoka - asukkaiden henkilökohtaiset asioinnit ja virkistäytymiset - retkiä koko porukalla ja pienemmissä ryhmissä - omaisten päivät ja kotilomat - oma-ohjaajuus ja yksilöllinen kuntoutussunnitelma - työtoiminta - TutKa-jaksot