• Ändra språk
  • Attendo Kaarlentupa
  • Attendo Kaarlentupa - slideshow - Kaarlentupa-sis.-Annan-Elsan-Idan-Fannyn-ja-Katariinan-kammarit-sekä-yleinen-esittely-kodista-03
  • Attendo Kaarlentupa - slideshow - Kaarlentupa-sis.-Annan-Elsan-Idan-Fannyn-ja-Katariinan-kammarit-sekä-yleinen-esittely-kodista-02
  • Attendo Kaarlentupa - slideshow - Kaarlentupa-sis.-Annan-Elsan-Idan-Fannyn-ja-Katariinan-kammarit-sekä-yleinen-esittely-kodista-01
  • Attendo Kaarlentupa - slideshow - Kaarlentupa-sis.-Annan-Elsan-Idan-Fannyn-ja-Katariinan-kammarit-sekä-yleinen-esittely-kodista-04

Attendo Kaarlentupa

Vaasa · hoivakoti · Kehitysvammaiset · Ikääntyneet

Palvelukoti Kaarlentupa on 78-paikkainen palvelukoti ikääntyneille ja dementoituneille, jossa on Annan, Elsan, Idan, Fannyn ja Katariinan kammarit. Fannyn kammari on tarkoitettu kehitysvammaisille. Palvelukoti Kaarlentupa sijaitsee Melaniemessä, Vaasan palveluiden tuntumassa.

Vs. Hoivakodin päällikkö

Minna Aro

Puhelin: 044 494 3422

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Annan kammari puh. 044 7800 734

Katariinan kammari puh. 044 7800 733

Elsan kammari puh. 044 7800 732

Idan kammari puh. 044 7800 730

Fannyn kammari puh. 044 7800 731

Puhelin: Hoitajat 24/7 p. 044 7800 731
Sähköposti: minna.aro@attendo.fi

Osoite

Tehokatu 10, 65320, VAASA

Lisätietoja

 

Attendo Kaarlentupa - 5 kammaria

Palvelukoti Kaarlentupa koostuu viidestä erillisestä yksiköstä - kammareista, joita ovat Idan, Fannyn, Elsan, Katariinan ja Annan kammarit. Idan kammari palvelee kokonaan ruotsinkielisiä asukkaita ja henkilökkunnan työskentelykieli on ruotsi. Fannyn kammarissa puolestaan on kehitysvammaisia suomenkielisiä asukkaita.  Elsan-, Katariinan- ja Annan kammarit on tarkoitettu suomea puhuville asukkaille, sillä näissä kolmessa kammarissa henkilökunnan työskentelykielenä on suomi.

omavalvontasuunnitelma 

Plan för egenkontroll 

 

Asuminen Kaarlentuvassa

Jokaisessa kammarissa asukkaalla on käytössään oma huone, jonka asukas saa sisustaa ja kalustaa halutessaan omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Palvelukodissa on yhteensä myös neljä kahden hengen huonetta, jotka on suunniteltu pariskuntien ja sisarusten käyttöön. Kammareissa on viihteisät yhteiset tilat, joissa asukkaat voivat viettää rauhallista vapaa-aikaa ja rentoutua. Jokaisessa kammarissa on omat piha-alueet, jotka mahdollistavat turvallisen ulkoilun ympäri vuoden. Kodin keittiössä valmistuu terveellistä kotiruokaa, jonka valmistuksessa kuunnellaan asukkaiden toiveita.

Intervallijaksot

Pääosin Kaarlentuvan asukkaat asuvat palvelukodissa pitkäaikaisesti mutta Kaarlentupaan voi myös tulla lyhytaikaisesti kuntoutumaan esimerkiksi intervallihoitojaksolle. Intervallijaksot on tarkoitettu asumiseen ja kuntoutumiseen esimerkikisi omaishoitajan lomien ajaksi, pitkän sairaalajakson jälkeen tai kotona pärjäämisen tueksi. Intervallijaksoilla kuntoutuksen tavoitteet sovitaan aina siten, että ne palvelevat kuntoutujan tarpeita mahdollisimman monipuolisesti.

Yksilöllistä kuntoutusta

Attendo Kaarlentuvassa jokainen asukas kohdataan yksilönä. Kodissa asukkaan suunnitelmallinen hoito ja huolenpito perustuvat hänen elämäntarinansa ja voimavarojensa tuntemiseen. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka vastaa yksilöllisesti laaditun kuntoutussuunnitelman toteutumisesta. Kodin moniammatillinen henkilökunta huolehtii asukkaiden hygieniasta, lääkityksestä, pyykin pesusta ja siivouksesta. Kaarlentuvan kaiken toiminnan tavoitteena on aktivoida asukkaita liikkumaan ja tekemään arjen asioita mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti.

Kaarlentuvan palvelut

Käytössämme on ikääntyneitä varten doctacon lääkäripalvelut.  Asukkaat voivat osallistua kodilla järjestettäviin erilaisiin viriketoimintoihin voimavarojensa ja halujensa mukaan. Monipuolisen viriketoiminnan suunnittelussa otetaan huomioon asukkaiten toiveet ja kiinnostusten kohteet. Viriketoimintaan kuuluvat esimerkiksi erilaiset tanssi-, taide-, liikunta ja keskusteluryhmät. Myös omaiset ovat tervetulleita mukaan kodin arkeen ja kuntoutukseen. Saattohoito on myös luonnollinen osa palvelukodin tarjoamia palveluita.