• Attendo Kalevankoti - slideshow - Kalevankoti-01
  • Attendo Kalevankoti - slideshow - Kaleva-ja-Koto3
  • Attendo Kalevankoti - slideshow - kalevankoti
  • Attendo Kalevankoti - slideshow - kalevankoti-1

Attendo Kalevankoti

hoivakoti · Riihimäki · Tuettu palveluasuminen

Palvelukoti Kalevankoti on Riihimäen keskustassa sijaitseva tuetun palveluasumisen koti 24:lle ikääntyneelle asukkaalle.

Hoivakodin päällikkö

Timo Huitsi

Puhelin: 040 905 1361

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin ohjaajien puhelinnumerot: puh. 019 716 2519 Tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: Ohjaajat 24/7 p. 019 716 2519
Sähköposti: timo.huitsi@attendo.fi

Osoite

Uramontie 12, 11100, Riihimäki

Lisätietoja

Attendo Kalevankoti on Riihimäen ydinkeskustassa sijaitseva tuetun palveluasumisen koti 24:lle ikääntyneelle asukkaalle, osoitteessa Uramontie 12, Riihimäki. Kalevankodin vieressä, kadun toisella puolella sijaitsee Palvelukoti Kotokolmonen, joka tarjoaa tehostettua asumispalvelua ikääntyneille. 

Palvelukoti Kalevankoti - hyvä Olla

Kalevankodin tuettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on terveydentilan tai jonkin muun syyn vuoksi tarve monipuolisiin palveluihin turvallisessa ja valvotussa ympäristössä arjessa pärjäämisen tukena. Kodin asukkaat pärjäävät kuitenkin vielä melko itsenäisesti, omissa asunnoissaan palvelukodissa.

Turvallista asumista omassa kodissa

Kalevankodissa on 20 tilavaa yksiötä ja neljä kaksiota. Asuntojen koot Kalevankodissa vaihtelevat 36-49,5 m² välillä. Kodin kaikissa asunnoissa on omat parvekkeet sekä keittiöt. Turvallisuudesta on huolehdittu muun muassa turvaliesien, savuhälyttimien ja turvapuhelimien avulla. Asuntoihin on lisäksi asennettu automaattinen sammutusjärjestelmä. Kodin tuntu ja kotoisuus luodaan asukkaiden omilla rakkailla tavaroilla ja kalusteilla, sillä asunnot vuokrataan kalustamattomina.

Elämänmakuista arkea

Kalevankodissa asukkaiden käytössä on ensimmäisen kerroksen yhteinen kerhohuone, jota käytetään monipuolisesti erilaisiin virike- ja harrastetoimiiin sekä omaehtoiseen rentoutumiseen ja ajan viettoon. Omaa ruokailutilaa ei talossa ole, vaan ruokailut on järjestetty kadun toisella puolella sijaitsevan Kotokolmosen viihtyisässä ruokasalissa. Sairauden tai muun syyn sattuessa ruoka voidaan myös tuoda asukkaalle suoraan kotiin. Iltapalan asukkaat saavat nauttia omissa kodeissaan. Kodin erinomainen sijainti Riihimäen keskustassa takaa hyvät mahdollisuudet harrastuksiin, asioiden hoitoon sekä ulkoiluun.

Kuntouttavaa arkea

Asukkaan kanssa tehdään vuokrasopimus sekä palvelusopimus tuki- ja hoitopalveluista. Palveluntarve arvioidaan yhteisessä asukkaan, omahoitajan ja läheisten kanssa laadittaessa hoito- ja palvelusuunnitelmaa. Kalevankodin toiminnan tavoitteena on luoda asukkaalle turvallinen koti, missä jokainen voi elää omaa itsenäistä elämää ja käyttää talon palveluita omien tarpeidensa mukaan. Kodissa eletään kuntouttavaa arkea asukkaan ehdoilla. Toiminnan punaisena lankana on toimintakyvyn ylläpito ja kehittäminen sekä mielekkään elämän mahdollistaminen. Erilaiset kerho- ja ryhmätoiminnot, retket, tapahtumat ja tilaisuudet tuovat iloa arkeen.

Kalevankodin palvelut

Kalevankoti tarjoaa asukkaille siivous- asiointi- ja kotihoidonpalveluita, jotka räätälöidään asukkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kodin palveluilla tuetaan asukkaan elämänhallintaa ja omatoimisuutta päivittäisissä toiminnoissa. Asukasta avustetaan ja ohjataan niissä toimissa, joista hän ei itsenäisesti selviydy, kuten liikkumisessa, ruokailuissa, lääkehoidossa tai vaikkapa kodinhoidossa.