• Attendo Kalkku - slideshow - Kalkku-885x590px
  • Attendo Kalkku - slideshow - Kalkku-6
  • Attendo Kalkku - slideshow - Kalkku-5
  • Attendo Kalkku - slideshow - Kalkku-4
  • Attendo Kalkku - slideshow - Kalkku-3
  • Attendo Kalkku - slideshow - Kalkku-2
  • Attendo Kalkku - slideshow - Kalkku-1

Attendo Kalkku

Palvelukoti Kalkku on 15 -paikkainen asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti kehitysvammaisille asukkaille Tampereella.

Aluejohtaja

Erja Kaksonen

Puhelin: 050 355 4453

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin päällikön sähköposti johanna.santala@mikeva.fi Palvelukodin ohjaajat puhelinnumero puh. 044 7800 808 tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: Ohjaajat 24/7: 044 7800 808
Sähköposti: erja.kaksonen@attendo.fi

Osoite

Juoksuhaudankatu 7, 33330, Tampere

Lisätietoja

Palvelukoti Kalkku on Tampereella Kalkun viihtyisällä ja monipuolisella alueella toimiva kodikas ja viihtyisä koti kehitysvammaisille asukkaille. Keväällä 2013 toimintansa aloittanut nykyainen ja kodikas palvelukoti tarjoaa elämäntäyteistä eloa ja oloa 15:lle kehitysvammaiselle asukkaalle. Kodin asukkaat tarvitsevat eri tasoista ympärivuorokautista kuntouttavaa ja yksilöllistä tukea, ohjausta ja apua. Koti on suunniteltu ja toteutettu vastaamaan erityisesti kehitysvammaisten asukkaiden tarpeisiin.

Palvelukoti Kalkku - Hyvän Olon koti

Kalkussa jokaisella asukkaalla on oma huone, oma koti, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Asukas saa halutessaan sisustaa oman kotinsa itsensä näköiseksi, kotoisaksi ja mieluisaksi. Kodissa yhteinen viihtyisä oleskelutila sekä ruokasali kutsuvat asukkaita ajanviettoon ja rentoutumiseen, kahvittelemaan ja herkuttelemaan sekä puuhailemaan muita arjen puuhia. Kalkun keittiöstä asukkaille tarjoillaan monipuolista ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin. Asukkaiden toiveet huomioidaan viikottaisissa ruokalistoissa. Kodin asukkaat pääsevät myös ulkoilemaan ja virkistymään kodin viihtyisälle ja turvalliselle piha-alueelle aina niin halutessaan ja kodin sauna lämpenee halukkaille saunojille.

Persoonalähtöistä hoivaa

Palvelukodin toiminnassa tähdätään asukkaan yksilölliseen persoonalähtöiseen hoivaan sekä hyvän ja monipuolisen elämän toteuttumiseen. Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arkea rytmittävät päivittäisten askareiden puuhailu, koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä. Lisäksi Kalkussa pyritään vahvistamaan asukkaiden luottamusta toisia ihmisiä kohtaan sekä heidän pärjäämistä sosiaalisissa tilanteissa. Jokaiselle asukkaalle laadittava asumis- ja kuntoutussuunnitelma ohjaa tämän yksilöllistä hoivaa ja kuntoutusta kodin arjessa. Monipuolinen ja vaihteleva virike- ja kuntoutustoiminta tukevat kuntoutusta ja toimintakyvyn tavoitteen mukaista ylläpitoa tai kehittämistä.

Ammattitaitoista hoivaa

Sydämellään ohjaajan työtä tekevät sosiaali- tai terveydenhuoltoalan ammattilaiset ovat paikalla ympäri vuorokauden antamassa apua ja tukea asukkaille arjessa selviytymisessä. Kodin ammattitaitoiseen henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, sosionomeja ja lähihoitajia ja kotiavustajia. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muut tärkeät tukiverkostot ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan asukkaiden arjen eloon ja oloon, kuntoutukseen ja kodin toimintaan.