• Attendo Kalmari - slideshow - Kalmari-06
  • Attendo Kalmari - slideshow - Kalmari-02
  • Attendo Kalmari - slideshow - Kalmari-01
  • Attendo Kalmari - slideshow - Kalmari-07
  • Attendo Kalmari - slideshow - Kalmari-05
  • Attendo Kalmari - slideshow - Kalmari-04
  • Attendo Kalmari - slideshow - Kalmari-03
  • Attendo Kalmari - slideshow - Kalmari-header-07

Attendo Kalmari

hoivakoti · Saarijärvi · Ikääntyneet

Palvelukoti Kalmari on Saarijärvellä sijaitseva 16 -paikkainen hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita ikääntyneille asukkaille tarjoava palvelukoti.

Hoivakodin päällikkö

Sirkka Partala

Puhelin: 040 1380 222

Tavoitettavissa arkisin Klo 8-16

Puhelin: Hoitajat 24/7 p. 040 014 2936

Osoite

Saprantie 6 C, 43270, Kalmari

Lisätietoja

Hoivakoti Mistelin toinen kodeista, Hoivakoti Kalmari on ikääntyneiden asukkaiden hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava palvelukoti, joka toimii osoitteessa Saprantie 6, Saarijärvi. 16 -paikkainen koti sijaitsee rauhallisella ja luonnonkauniilla alueella, Kalmarin kylällä noin 15 kilometrin päässä Saarijärven keskustasta. Hoivakodin asukkaille tarjotaan kodissa ympärivuorokautista sekä myös tehostettua asumispalvelua.

Hoivakoti Kalmari - Hyvän Olon koti

Hoivakodin toiminnan kulmakivenä on kodikkuus. Kodin kaikessa toiminnassa tähdätään rikkaaseen, elämänmakuiseen, kotoisaan ja vaihtelevaan eloon hoivakodilla. Kodin jokaisella asukkaalla on käytössään oma, noin 20 m² asukashuone, joissa on oma wc ja suihkuhuone. Yhden hengen asukashuoneiden lisäksi kodilla on myös kaksi on kahden hengen huonetta, johon asukkaaksi voivat muuttaa esimerkiksi pariskunnat tai sisarukset. Hoivakodin yhteiset tilat ovat viihtyisiä ja avaria, ja niissä vietetäänkin paljon yhteistä aikaa erilaisten toimien parissa. Kodilla saunomismahdollisuus on kaikilla asukkailla, ja pihamaalle tai ulkoterassille  pääsee ulkoilemaan turvallisesti ympäri vuoden. Hoivakodissa asustaa myös 2 vuotias Jessi-kissa, joka tuo paljon iloa asukkaille.

Kuntouttavaa arkea

Hoivakoti Kalmarin arjessa kulkee mukana yksilöllinen kuntouttaminen. Kodin jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarina, tarpeet ja toiveet huomioidaan kiinteänä osana kodin arkea. Kuntoutuksen tavoitteena on kannustaa asukkaita mahdollisimman aktiiviseen arkeen ja omatoimiseen tekemiseen, aina asukkaan omien voimavarojensa suomissa rajoissa. Yksilöllisen kuntouttamisen ohella kodin arjessa näkyy vahvasti myös yhteisöllisyys, kodilla tehdään, nähdään ja koetaan paljon yhdessä. Kodissa elo on kiireetöntä ja jokaisen asukkaan omat rutiinit ja tottumukset huomioidaan arjessa.

Virikkeellinen ja aktiivinen koti

Kodilla järjestetään monipuolista ja vaihtelevaa virike- ja harrastetoimintaa, josta jokaiselle asukkaalle löytyy innostavaa tekemistä. Toimintojen suunnittelussa huomioidaan tärkeänä osana asukkaiden esittämät toiveet esimerkiksi taide-, musiikki-, tanssi-, ulkoilu tai vaikkapa keskusteluryhmistä. Kodilla vierailee useasti erilaisia vieraita, kuten esimerkiksi muusikoita, koululaisia, eläinvieraita kuten Jasu-poni sekä vapaa-ehtoisia ja seurakuntalaisia. Asukkaiden kanssa tehdään paljon retkiä museoihin, teattereihin, ostoksille ja kesällä kalastusretkiä läheiselle lohilammelle.  Aktiivinen arki pitää jalattoman vanhuuden poissa! Viriketoimintaa järjestetään yhteistyössä kansalaisopiston ohjaajien kanssa.

Hoivakodin välittävä henkilökunta

Kalmarissa työskentelee ammattitaitoinen ja välittävä sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattilaisista koostuva moniammatillinen tiimi. Lisäksi kodissa on oma kokki, joka huolehtii asukkaiden tarpeita ja toiveita vastaavista ruokaluista ja kahvihetkistä joka päivä. Hoivakodilla käy paljon ulkopuolisia vierailijoita ja omaiset ovat tervetulleita milloin tahansa vierailulle. Tarvittaessa myös omaisten yöpyminen järjestyy esim. saattohoito tilanteissa.

Hoivakoti Kalmari on Hyvän Olon koti!