Attendo Kirsikkakoti

Ylitorniossa sijaitseva 10-paikkainen palvelukoti Kirsikkakoti on välittävä ja lämmin koti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Palvelukodin päällikkö

Minna Kokko

Puhelin: 0400 395 437

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat Puh. 050 540 6533 tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: 050 540 6533 (ohjaajat)
Sähköposti: minna.kokko@attendo.fi

Osoite

Sahaherrantie 9 C 9-11, 95600, Ylitornio

Lisätietoja

Ylitorniossa viihtyisällä alueella ja monipuolisten palveluiden lähellä sijaitseva Palvelukoti Kirsikkakoti on välittävä ja lämmin koti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Kirsikkakoti tarjoaa asiakkailleen psykiatrista kuntoutusta sekä kattavia asumispalveluita. Kirsikkakotiin voivat tulla asumaan eritasoista tukea ja apua tarvitsevat kuntoutujat. Kodin portaittaisesta palvelutarjonnasta on mahdollista löytää jokaiselle mielenterveyskuntoutujalle yksilöllisesti sopiva asumispalvelu- ja kuntoutuskokonaisuus. Kirsikkakoti tarjoaa asumis- ja kuntoutuspalveluita asumispalvelusta, tuettuun asumiseen ja itsenäiseen asumiseen tukiasunnoissa. Lisäksi Kirsikkakodille on mahdollista tulla myös lyhytaikaiseen kuntoutukseen. Kodissa on intervallipaikkoja tehokasta jaksohoitoa tarvitseville kuntoutujille.

Kotoisaa asumista

Kodissa jokaisella asukkaalla on oma huone, oma koti. Huoneensa asukas voi halutessaan sisustaa ja kalustaa kotoisaksi ja mieleiseksi. Kodin yhteiset tilat ovat asukkaiden vapaassa käytössä ja niissä vietetään yhdessä aikaa, rentoudutaan, kahvitellaan ja vaihdetaan kuulumisia sekä puuhataan erilaisia arjen askareita ja viriketoimia. Myös ulkoilun kodin pihalla ja sen lähimaastossa on mahdollista turvallisesti ja viihtyisästi.

Kirsikkakoti - Hyvän Olon koti

Kirsikkakodissa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja arvokkaana yksilönä, jonka mielipiteitä ja oikeutta itsenäisyyteen kunnioitetaan ja vaalitaan. Kodin jokapäiväisen toiminnan kulmakivinä ovat arvot rehellisyys, avoimuus, yksilöllisyys ja yhteisöllisyys. Hyvää olo ja turvallisuutta asukkaiden arjen eloon luovat myös läheisyys, välittäminen ja ymmärtäminen. Asukkaita kannustaan ja ohjaataan osallistumaan kodin yhteisiin toimintoihin jokaisen voimavarojen ja toimintamahdollisuuksien rajoissa. Kodissa opetellaan ja kehitetään yhdessä ja erikseen asukaiden omia arjessa selviytymisen, itsenäisyyden taitoja sekä sosiaalisten tilanteiden osaamista ja hallintaa.

Suunnitelmallista kuntoutusta

Asukkaan kuntoutusta ohjaa yhdessä omaohjaajan, kuntoutujan ja tarvittaessa tämän lähiverkoston kanssa laadittu asumis- ja kuntoutussuunnitelma. Suunnitelmasssa huomioidaan asukkaan elämäntarina, toiveet ja tarpeet. Suunnitelman ja sitä seuraavan kuntoutuksen tavoitteena on yhdessä asetetettujen tavoitteiden saavuttaminen sekä kuntoutujan selviytyminen arjesta mahdollisimman vähän tuetussa asumisyksikössä tai jopa omassa kodissaan.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Kirsikkakodin ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta on saanut koulutuksensa sosiaali- ja / tai terveysalalle, lisäksi heillä on monipuolisesti kokemusta ja osaamista mielenterveyskuntoutujien kanssa tehdystä työstä.