• Clone of Attendon hoivakodeissa eletään viihtyisää ja toiminnallista arkea.

Attendo Mäntytuuli Hoivakoti

vanhustenhoito · Vanhainkoti · Vanhainkoti Alajärvi · Tehostettu palveluasuminen · Vanhuspalvelut · Hoivakoti Alajärvi · Vanhusten palveluasuminen

Hoivakotimme sijaitsee kauniin maalaisidyllin keskellä Alajärven Kortekylässä, Etelä-Pohjanmaalla.Hoivakoti Mäntytuuli tuottaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista ihmisille, jotka sairautensa tai vammansa vuoksi tarvitsevat jatkuvaluontoisesti toisen henkilön tukea/apua päivittäisissä toiminnoissa. Hoivakoti Mäntytuulessa asiakkaan hyvä arki muodostuu jokaiselle mielekkäästä tekemisestä tai rauhoittumisesta omiin puuhiin. Tärkeintä on asukkaan täysipainoinen viihtyminen omassa arjen ympäristössään.

Hoivakodin johtaja

Eija Korpikoski

Puhelin: 044 494 0310

Hei, olen Eija Korpikoski. Soita ja kysy lisää Attendo Mäntytuulen hoivakodista.

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Department
Nurse 0768000000
Hoitajat:
045 699 1690
Mäntytuuli lankanumero: 06 557 0400
Hoitajat:
045 699 1690
Mäntytuuli lankanumero: 06 557 0400

Osoite

Kortekyläntie 212, 62900 Alajärvi

Ruoka

Attendo Mäntytuulen hoivakodissa on oma keittiö, jossa valmistetaan herkulliset, ikäihmisille sopivat ateriat. Jokainen saa tarvittaessa apua ruokailussa. Ateriahetki on myös tärkeää yhdessäolon aikaa. Erityisruokavaliota noudattavilla on mahdollisuus saada ohjeistuksen mukaiset ateriat.

Lisätietoja

Hoivakoti lyhyesti

Hoivakodissamme on 11 viihtyisää asukashuonetta, jotka kooltaan vaihtelevat 12 - 16 neliön välillä. Huoneet on täysin kalustettuja, mutta asukkaat voivat halutessaan tuoda omat rakkaat ja tärkeät kalusteensa ja sisustaa huoneensa niillä. Asukkaille tarkoitettuja vessoja on viisi kappaletta ja kaikissa on invaliditason varustus, peseytymismahdollisuudella.

Laajennusosassa on nykyaikaiset sauna-, peseytymis-, wc- ja pukeutumistilat. Kodinhoito- ja siivoushuone löytyvät niin ikään samasta laajennusosasta kuin toimisto ja kaksi asukashuonetta. Loput asukashuoneet ja henkilöstön sosiaalitila on rakennettu koulun kiinteistöön. Hoivakodin sydän suurtalouskeittiö, sijaitsee ruokasalin ja suuren oleskelutilan välittömässä läheisyydessä. Aulat ja käytävät ovat tilavia ja vanhusten esteettömästi kuljettavia. Ulkosalle on rakennettu kaksi suurta katettua terassia, molempiin päihin asumisyksikköä. Kiinteistö on varustettu automaattisella sammutus- ja hälytysjärjestelmällä. Suuressa pihapiirissä on asuntolarakennus ja varasto. Suuret piha- ja puutarha alueet tarjoavat mahdollisuuden liikkumiseen turvallisessa ja rauhallisessa ympäristössä.

Toiminta-ajatuksemme

Tavoitteenamme on varmistaa, että asukkaat asuvat kodinomaisissa olosuhteissa. Pyrimme luomaan hyviä vuorovaikutussuhteita ja yhteistoimintaa, sekä huomioimaan jokaisen asukkaan yksilöllisyyden, persoonallisuuden sekä henkilökohtaiset valmiudet. Tuemme asukkaita omahoitaja toiminnalla sekä yksilöllisillä hoito- ja tukimuodoilla. Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja he omaavat kuntouttavan työotteen. Jokainen asukas huomioidaan yksilöllisesti hänen itsemääräämisoikeuttaan kunnioittaen, normaaliuden periaatetta noudattaen ja tasa-arvoisesti kaikkien kesken. Hoivakotimme yleisenä arvona on avoimuuden ja sallivuuden periaate.

Viriketoiminta

Suunnittelemme asukkaan arjen toiminnot yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa. Hoivan toiminnassa meillä painottuu kohtaamisen, arvostamisen ja yhteenkuuluvuuden tunne. Arjen toiminnoissa, pesuissa, pukeutumisessa, liikkumisessa ja levossa, asukkaan tukena on hoivatyön ammattilainen. Mäntytuulessa hoitotyön ammattilaiset toteuttavat asukkaan lääkehoidon yhdessä lääkehoidon ammattilaisten kanssa. Meillä Mäntytuulessassa asukkaalla on koti elämän loppuun asti.

Vapaa-ajan toiminnot sisällytetään osaksi asukkaan hoito- ja palvelusuunnitelmaa. Etsimme yhdessä aktiivisuuden muotoja, jotka edistävät hyvinvointia ja hyvää ikääntymisen aikaa. Luemme, nautimme musiikista, ulkoilemme, keskustelemme, muistelemme ja vietämme yhdessä vaihtelevia ja kokemuksellisia tapahtumia.

Toivotamme läheiset ja ystävät osallistumaan asukkaan arkeen ja juhlaan. Mietimme yhdessä, mikä tekee kunkin päivästä hyvän juuri tänään.