• Attendo Möllerintupa - slideshow - MÂllerintupa-04
  • Attendo Möllerintupa - slideshow - MÂllerintupa-07
  • Attendo Möllerintupa - slideshow - MÂllerintupa-06
  • Attendo Möllerintupa - slideshow - MÂllerintupa-05
  • Attendo Möllerintupa - slideshow - MÂllerintupa-03
  • Attendo Möllerintupa - slideshow - MÂllerintupa-02
  • Attendo Möllerintupa - slideshow - MÂllerintupa-01

Attendo Möllerintupa

Kuntoutusyksikkö Möllerintupa on Ilmajoella sijaitseva 27- paikkanen asumispalvelu- ja kuntoutusyksikkö mielenterveys- ja päihdeongelmaisille asiakkaille. Kuntoutusyksikkö Möllerintuvassa asukaspaikkoja on yhteensä 16, joiden lisäksi samassa pihapiirissä on myös 12 tukiasuntoa kuntoutujille, jotka opettelevat itsenäistä elämää omassa kodissa.

Kuntoutusyksikön päällikkö

Marjo Takkunen

Puhelin: p. 044 780 0442

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin ohjaajat (tavoitettavissa klo 7-21): p. 044 7800 441
Tukiasuntojen ohjaajat (tavoitettavissa 7.30-15): p. 044 7800 743
Palvelukodin ohjaajat (tavoitettavissa klo 7-21): p. 044 7800 441
Tukiasuntojen ohjaajat (tavoitettavissa 7.30-15): p. 044 7800 743

Osoite

Jussintie 2, 60800, Ilmajoki

Lisätietoja

Kuntoutusyksikkö Möllerintupa on Ilmajoella sijaitseva asumispalvelu- ja kuntoutusyksikkö, joka palvelee monipuolisesti ja yksilöllisesti mielenterveys- ja päihdeongelmaisia asiakkaita. Möllerintupa sijaitsee viihtyisällä alueella, osoitteessa Jussintie 2 Ilmajoki kävelyetäisyyden päässä keskustan palvelu- ja harrastetarjonnasta. Kuntoutusyksikkö Möllerintuvassa asukaspaikkoja on yhteensä 16, joiden lisäksi samassa pihapiirissä on myös 12 tukiasuntoa kuntoutujille, jotka opettelevat itsenäistä elämää omassa kodissa.

Kotoisaa asumista

Möllerintuvalla jokaisella asukkaalla on huoneensa, oma koti. Huoneensa asukas saa niin halutessaan sisustaa ja kalustaa mieleisekseen. Kodin muut viihtyisät tilat, kuten keittiö-, ruokailu- ja oleskelutilat sekä sauna ja pihamaa ovat asukkaiden yhteisessä käytössä.

Möllerintupa - Hyvän Olon koti

Möllerintuvalla eletään monipuolista ja aktivoivaa arkea, jossa asukkaita kannustetaan ja rohkaistaan opettelemaan uusia taitoja sekä vahvistamaan jo olemassa olevia. Kuntoutusyksikön asukkaiden itsetuntoa ja sosiaalisen kanssakäymisen taitoja rakennetaan ja vankistetaan kuntouttavalla toiminnalla ja arjen viriketoiminnoilla. Kodin arkea ohjaavat arvot rehellisyydestä, luottamuksesta, yhteisöllisyydestä ja tasa-arvosta. Jokainen kuntoutusyksikön asukas kohdataan omana ainutlaatuisena yksilönä, jonka yksityisyyttä ja mielipiteitä kunnioitetaan.

Aktiivista arkea

Möllerintuvan toimintaan kuuluu tavallisten elämään sekä henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyvien asioiden hoito ja opettelu. Yhdessä asukkaiden kanssa asioidaan muun muassa kaupassa, pankissa sekä apteekissa. Myös arkipäiväisten asioiden, kuten esimerkiksi ruuanlaiton, siivoamisen ja hygienian hoidon opettelu kuuluvat Möllerintuvan toimintaan. Asukkaita kannustetaan osallistumaan toimintaan, jokaisen voimavarat ja toimintamahdollisuudet huomioiden. Kodin innostavasta ja monipuolisesta viriketoiminnasta löytyy jokaiselle kuntoutujalle mieleistä tekemistä. Virikkeitä asukkaille tarjotaan muun muassa liikunnan, käsitöiden, työtoiminnan, keskustelun ja ulkoilun parista. Lisäksi kuukausittaiset retket ja tutustumiskäynnit vaihteleviin kohteisiin tuovat arkeen rikkautta ja vaihtelevuutta. Möllerintuvalla asukkaat saavat myös rentoutua ja viettää vapaa-aikaa toiveidensa mukaisesti.

Yksilöllistä kuntoutusta

Jokaiselle kuntoutusyksikön asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, joka toimii kulmakivenä asukkaan kuntoutukselle ja palvelulle Möllerintuvalla. Kuntoutussuunnitelmassa huomioidaan kuntoutujan elämäntilanne ja -tarina, tarpeet ja toiveet. Kuntoutussuunnitelman avulla motivoidaan kuntoutujaa sekä luodaan elämänmyöteistä asennetta ja luottamusta itseensä ja tulevaisuuteen.

Osaava henkilökunta

Vankan ja monipuolisen työkokemuksen omaava ammattitaitoinen henkilökunta on luonut Möllerintupaan inhimillisen, turvallisen, viihtyisän, kodinomaisen ja tasa-arvoisen ympäristön, jossa kuntoutujat voivat siirtyä, kunkin valmiuksien kehittymisen mukaisesti asumaan vähemmän tuetumpaan asumismuotoon, tukiasuntoon tai jopa omaan asuntoon. Henkilökuntaa Möllerintuvalla on paikalla aamuisin ja iltaisin asukkaiden tukena ja apuna.

 

Lue omavalvontasuunnitelmamme tästä.