• Attendo Merituuli - slideshow - 20170324_080308
  • Attendo Merituuli - slideshow - 20170324_080319

Attendo Merituuli

hoivakoti · Kemi · Ikääntyneet

Attendo Merituuli on Kemissä sijaitseva tehostetun palveluasumisen koti 14:lle ikääntyneelle.

Hoivakodin päällikkö

Teija Tervo

Puhelin: 044 7800 549

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat Puh. 044 7800 550 Tavoitettavissa ympäri vuorokauden

Puhelin: Hoitajat 24/7 p. 044 780 0550
Sähköposti: teija.tervo@attendo.fi

Osoite

Oklaholmankatu 22, 94700, Kemi

Lisätietoja

Attendo Merituuli on Kemin Takajärvellä sijaitseva palvelukoti, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista ikääntyneille asukkaille. Palvelukoti aloitti toimintansa vuonna 2010 osoitteessa Oklaholmankatu 22, noin 4 kilometrin päässä Kemin kaupungin keskustan monipuolisesta palvelutarjonnasta. Merituulessa on 14 tehostetun palvelukotiasumisen paikkaa ikärikkaille asukkaille. Merituulen asukkaat tarvitsevat hoivaa, kuntoutusta, huolenpitoa ja valvontaa ympäri vuorokauden, heidän toimintakykynsä alentumisen vuoksi.

Palvelukoti Merituuli - hyvä olla

Jokaisella kodin asukkaalla on käytössään oma yhden hengen asukashuone, jonka he voivat halutessaan sisustaa kotoisaksi omilla huonekaluillaan ja kotoaan tuomillaan rakkailla esineillä. Palvelukoti Merituulessa on tilava ja viihtyisä yhteinen olohuone, jossa kodin asukkaat voivat viettää yhteistä aikaansa, vaihtaa kuulumisiaan, rentoutua sekä tehdä erilaisia arjen toimia yhdessä kodin ohjaajien sekä muiden asukkaiden kanssa. Merituulessa kodin emäntä valmistaa terveellistä ja maittavaa kotiruokaa sekä herkkuja päivän kahvitteluihin ja juhliin. Ruokalistan suunnittelussa huomioidaan myös asukkaiden toiveita ja mieltymyksiä. Lisäksi kodin sauna lämpiää aina kun löytyy halukkaita saunojia ja pihamaalle pääsee ulkoilemaan vuoden ympäri.

Elämänmakuista arkea

Merituulessa eletään monipuolista, elämänmakuista ja vaihtelevaa arkea. Kuntouttava työote näkyy kodin kaikessa toiminnassa ja asukkaille järjestetään monipuolista harraste- ja virkistystoimintaa. Toiminnan tavoitteena on innostaa, viihdyttää, aktivoida sekä kuntouttaa asukkaita. Heitä kannustetaan ja rohkaistaan osallistumaan arkeen, yksilöllisesti omien voimavarojen mukaisesti. Harrastustoimintaan kuuluvat muun muassa erilaiset musiikki-, muistelu- ja jumppatuokiot sekä vierailut ja vieraat. Seurakunta pitää hartauksia säännöllisesti. Asukkaiden omaiset ja läheiset ovat myös lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin arkeen ja asukkaiden eloon Merituulessa. Lääkäri käy Merituulessa kahden viikon välein, sekä kampaaja ja jalkahoitaja vierailevat kodissa aina tarpeen mukaan.

Yksilöllistä kuntoutusta

Jokainen kodin asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, arvoja ja tapoja kunnioitetaan. Asukkaalle nimetty oma-ohjaaja toimii asukkaan lähimpänä tukena ja apuna sekä vastaa asukkaan yksilöllisen hoiva- ja kuntoutussuunnitelman toteutumisesta arjessa. Kodilla eletään aktiivista ja kuntouttavaa arkea vuoden jokaisena päivänä.

Osaavaa hoivaa

Palvelukoti Merituulen ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta koostuu ohjaajista, jotka ovat sosiaali- tai terveysalan koulutuksen saaneita. Sydämellään työtään tekevään henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitaja, lähihoitajia ja keittäjä.  Kodin toimintaa ohjaavana 'punaisena lankana' on asukkaiden hyvä olo!