Attendo Myllynsiipi

Palvelukoti Myllynsiipi on Jyväskylässä sijaitseva lämmin ja välittävä kuntouttavan asumispalvelun koti 15:lle kehitysvammaiselle asukkaalle.

Palvelukodin johtaja

Marjut Tapiola-Harju

Marjut Tapiola-Harju

Puhelin: 044 796 1252

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat

Puh. 044 796 1176

Tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Ohjaajat 24/7: 044 796 1176
Ohjaajat 24/7: 044 796 1176

Osoite

 Ylämyllyntie 4, 40640, Jyväskylä

Lisätietoja

Maaliskuussa 2016 ovensa avannut uusi Palvelukoti Myllynsiipi on Jyväskylässä sijaitseva 15 -paikkainen koti, joka tarjoaa kuntouttavia ja voimavaralähtöisiä hoiva- ja asumispalveluita kehitysvammaille asukkaille.

Palvelukoti Myllynsiipi - Hyvän Olon koti

Kodin lähietäisyydellä ovat Myllyjärven monimuotoiset palvelut ja aktiviteetit. Myllynsiiven uudet ja nykyaikaiset tilat ovat esteettömät ja niissä on turvallista liikkua. Palvelukodissa on tilat 15 asukkaalle ja kodin jokaisella asukkaalla on käytössään oma huone, joissa on ajanmukaiset wc -ja kylpyhuonetilat. Asukkaat saavat kalustaa ja sisustaa huoneensa omilla tavaroillaan mieleisekseen ja kotoisaksi. Oman huoneen lisäksi asukkailla on käytössään kodin viihtyisät yhteiset tilat joissa ruokaillaan, rentoudutaan, nautitaan yhdessä olosta sekä osallistutaan viriketoimintaan ja arjen askareisiin.

Aktiivista arkea

Asuminen Palvelukoti Myllynsiiven autetussa yksikössä on tarkoitettu ympärivuorokautista tukea tarvitseville kehitysvammaisille aikuisille. Kodin toiminnan tavoitteena on tarjota paljon tukea tarvitseville kehitysvammaisille henkilöille monipuoliset mahdollisuudet osallistua ja harjoitella elämiseen sekä asumiseen liittyviä taitoja. Kodin asukkaille mahdollistetaan myös osallistuminen erilaisiin harrastus- ja työtoimintoihin niin palvelukodissa kuin sen ulkopuolellakin. Arkipäivää rytmittävät kodin pienten askareitten parissa touhuaminen, työ- ja viriketoiminta, harrastukset, opiskelut sekä erilaiset retket ja tutustumiskäynnit, mielenkiintoisia vieraita unohtamatta.

Suunnitelmallista kuntoutusta

Myllynsiivessä eletään normaalia ja elämänmakuista arkea, johon kuuluvat niin arjen ilot kuin surutkin. Asukkaan yksilölliset voimavarat, elämäntarina, tarpeet ja toiveet huomioidaan luonnollisena osana kodin eloa ja oloa. Kodin jokaiselle asukkaalle tehdään kuntoutussuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti sekä tarpeen mukaisesti. Asukaslähtöisessä kuntoutussuunnitelmassa huomioidaan asukkaan omat voimavarat sekä kommunikaatioon, oppimiseen ja vuorovaikutukseen liittyvät erityistarpeet. Kuntoutussuunnitelmaa toimii arkea ohjaavana punaisena lankana ja sen laadintaan voivat osallistua asukkaan ja tälle nimetyn oma-ohjaajan lisäksi myös läheiset sekä tarvittaessa kunnan tai kaupungin taho. Myllynsiiven toiminnassa hyödynnetään Toimi- menetelmää voimavarojen ja psykososiaalisen toimintakyvyn kuvaamiseen.

Yhteistyöverkosto

Kodin asukkaiden läheiset, ystävät ja muu tukiverkosto ovat aina lämpimästi tervetulleita osallistumaan asukkaan arkeen, kuntoutukseen ja kodin toimintaan. Myllynsiivessä asukkaiden apuna, tukena ja turvana ovat vuorokauden jokaisena hetkenä ammattitaitoinen henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- ja terveysalalle. Heiltä löytyy myös erityisosaamista kehitysvammaisten kanssa tehtävästä työstä ja kuntoutuksesta. Tule tutustumaan uuteen huusholli Palvelukoti Myllynsiipeen!