Attendo Jakobintupa sv

Attendo Jakobintupa är servicehem med 24 platser för mentalvårds- och missbruksklienter i Jakobstad. Vi erbjuder serviceboende på olika nivåer samt stödboende för personer som klarar sig mer självständigt.

Yhteystiedot

 • 044 7478 228
 • Ohjaajat 24/7

Osoite

 • Permontie 34

 • 68600 Jakobstad

 • Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 24

  Huoneen koko - n. 25 m2

  Palvelua kielillä - suomi, svenska

  Valmistunut - 2016

  Palveluseteli käy - Kyllä

 • Omavalvontasuunnitelma - FI
Story image

Individuellt stöd

Jakobintupa är avsedd för sådana boende som dygnet runt behöver stöd och hjälp med hanteringen av den egna vardagen och de utmaningar som missbruket för med sig. Vid rehabiliteringen beaktas individens resurser och den boende stöds på vägen mot en bättre vardags- och livshantering. I hemmet får var och en lära sig metoder för att förebygga att missbruket börjar på nytt. Personalen finns på plats som stöd för de boende, hela tiden och dygnet runt.

Stödboendet är däremot avsett för personer som har fått så mycket kontroll över sitt missbruk att stödet och hjälpbehovet riktas mot att lära sig leva ett liv utan rusmedel, att kunna bo självständigt och att lära sig vardagliga färdigheter. I Jakobs stödbostäder fortsätter användningen av de vanor man har lärt sig i Jakobs servicebostäder och med vilka man kan förebygga missbruk.

Story image

Fungerande, trygg och trivsam miljö

Servicen som stöder rehabilitering består av hemtrevligt och trivsamt boende som motsvarar klientens personliga behov samt av tillvägagångssätt som främjar välbefinnandet och rehabiliteringen. Klienterna bor i egna bostäder och har även tillgång till trivsamma gemensamma utrymmen. I Attendo Jakobintupa får den boende möjlighet att med hjälp av aktivering, stöd och individuell rehabilitering återgå till en bättre vardag. Enheten stöder den boendes initiativförmåga samt stärker känslan av trygghet och gemenskap. Med hjälp av hemmets olika boendeformer är det möjligt för den boende att ta steget mot ett självständigare liv utan missbruk.

Story image

Lev livet på ditt eget sätt

Vardagen i hemmet görs trevligt och tillsammans, med hänsyn till var och ens personliga behov och intressen. Hemmets vardag levs på det boendes sätt, det är mångsidigt och aktivt. Inom all verksamhet i hemmet är utgångspunkten alltid att stöda de boendes rehabilitering.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Lue lisää

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Lue lisää

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää
Katso ruokalista täältä

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä kokkimme laittavat ruuaksi tänään!

Katso ruokalista täältä