Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Palveluasuminen Attendolla

Tarjoamme laadukasta palveluasumista ikääntyneille, kun oma asumismuoto ei tunnu enää turvalliselta ja mieluisalta.

hero icon left
hero icon right

Palveluasuminen

Palveluasuminen sopii ikäihmisille, jotka kaipaavat tukea ja turvaa arkeensa, mutta eivät tarvitse jatkuvaa hoivaa. Attendo-kodissa asut omassa asunnossasi, yksiössä tai kaksiossa, mutta sinun ei tarvitse olla yksin. Ryhmämuotoisessa asumisessa asukkaiden yhteisö on tiivis ja käytössäsi on yhteiset tilat sekä asumisen palvelut tarpeesi mukaan. Palveluasumisessa hoitaja on paikalla klo 7-21. Järjestämme kodeissa säännöllisesti erilaista ohjelmaa, kuten musiikki- ja jumppa- tai erilaisia pelituokioita.

Huolella suunnitellut kodit

Attendon palveluasumisen kodit ovat joko uusia tai hiljattain remontoituja, ja ne on suunniteltu varta vasten ikäihmisiä varten. Liikkuminen kodissa on esteetöntä ja vaivatonta. Omat kodit, yksiöt ja kaksiot, ovat tilavia ja niissä on oma esteetön wc ja kylpyhuone. Yleisten tilojen sisutus ja kalustus on laadukasta ja viimeisteltyä. Olemme panostaneet myös kotiemme viheralueisiin ja pihasuunnittelijamme suunnittelemissa puutarhoissa on mukava ulkoilla ja viettää aikaa.

Maittavaa ruokaa

Tarjoamme Attendo-kodeissamme itse tehtyä ja maittavaa ruokaa. Useassa kodissamme on oma kokki ja keittiöhenkilökunta, jotka valmistavat asukkaillemme ruuat joka päivä, aamiaisesta iltapalaan. Kotimaisuus, tuoreus ja alueelliset ruokaperinteet ovat meille ruuanlaiton perusainekset.

Katso tästä ruokalistamme

Miten asukkaaksi?

Palveluasumista tarvitseville myönnetään kuntakohtaisesti maksusitoumuksia tai palveluseteleitä. Hakiessasi kunnan maksusitoumusta tai palveluseteliä, sinun tulee olla ensin yhteydessä kunnan sosiaalityöntekijään, joka kartoittaa tarpeesi ja tekee päätöksen tuesta. Attendo-kotiin pääsee asukkaaksi myös omakustanteisesti.

Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä toimijalta palvelu hankitaan. Palveluseteli ei ole käytössä kaikissa kunnissa ja sen kattamat palvelut ja arvo vaihtelevat kunnittain. Lisätietoa palveluseteleistä saat kaupunkien ja kuntien omilta kotisivuilta.

Mikäli haluat paikan yksityisesti jostakin Attendon hoivakodista, ota yhteyttä sinua kiinnostavan hoivakodin johtajaan ja kysy mahdollisista vapaista asukaspaikoista ja sovi tapaaminen. 

Asumiseen on mahdollista saada myös asumistukea ja kotitalousvähennystä.

Kysy lisää palveluasumisesta oman alueesi aluepäälliköltä, katso yhteystiedot täältä 
tai etsi itsellesi sopivaa Attendo-kotia haun avulla:

Attendo-kodit

Tavallinen palveluasuminen kuntien tukena

Attendon palveluasuminen on välimallin asumista, jolla pystytään vastaamaan kasvavaan hoivan tarpeeseen. Intensiiviseen kotihoitoon (3 krt/vrk) verrattuna palveluasumisella pystytään antamaan enemmän palvelua samalla hinnalla. Muun muassa hoitaja on paikalla aina klo 7-21 ja hoitajavaihtuvuus asukkaalla on huomattavasti pienempi kotihoitoon verrattuna. Lisätietoja kuntatilaajille Attendon palveluasumisesta antaa myyntijohtaja Alex Gullichsen: www.attendo.fi/yhteystiedot