Attendo Parkanokoti

Palvelukoti Parkanokodit on 27 -paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalvelun koti Parkanossa.

Yksikön päällikkö

Piia Sarmeen

Puhelin: 044 494 3510

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat puh. 044 7800 485 Tavoitettavissa ympäri vuorokauden faksi: 03 448 0120

Puhelin: 044 494 3510
Sähköposti: piia.sarmeen@attendo.fi

Osoite

Kunnalliskodintie, 39700, Parkano

Lisätietoja

Palvelukoti Parkanokodit on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu 27 -paikkainen kuntoutus- ja asumispalveluita tarjoava koti. Parkanokodissa on myös intervallipaikkoja lyhytaikaisesti apua ja kuntoutusta tarvitseville asukkaille. Kodin 20-65 -vuotiaiden asukkaiden fyysinen kunto on yleisesti hyvä mutta he tarvitsevat eri tasoista apua, tukea ja ohjausta arjen toiminnoista selviämiseen. Jokaisen asukkaan palvelun ja avun tarve määritellään aina yksilöllisesti. Kodin toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle asukkaalle mahdollisimman itsenäinen ja monipuolinen elämä kodilla.

Parkanokodit - Hyvän Olon koti

Parkanokodit sijaitsee luonnonkauniilla puistoalueella Parkanossa, jonka keskustaan on matkaa vain noin viisi kilometriä. Matkaa Tampereelle on 90 km, Seinäjoelle 100 km, Poriin 100 km ja Raumalle 140 km. Palvelukotia ympäröi rauhallinen, ulkoiluun ja virkistyskäyttöön hyvin sopiva, kahdeksan hehtaarin puistoalue. Ulkona liikkuminen yksin tai ohjaajan kanssa on turvallista ja pihapiirin viihtyisät ja laajat oleskelutilat antavat mahdollisuuden pelata erilaisia seuraleikkejä ulkona. Puutarhan ja kasvimaiden hoitaminen on hyvin suosittua.

Viihtyisät tilat

27 kuntoutujaamme asuvat 1.500 m² yhteisökodissa, joka toimii kolmessa kerroksessa. Alakerrassa sijaitsevat muiden muassa kuusi asukaiden omaa huonetta, yhteissauna sekä henkilöstön sosiaaliset tilat. Keskikerroksessa ovat ruokasali, toimisto, keittiö sekä seitsemän asukashuonetta. Yläkerroksesta löytyvät 14 asukashuonetta ja kaksi yhteistä olohuonetta. Kaikki kooltaan 14-25 m² olevan kodin asuinhuoneet ovat kodikkaasti valmiiksi sisustettuja. Asukas voi aina tuoda myös omia tavaroitaan ja kalustaa kotinsa mieltymystensä mukaiseksi. Henkilökohtaisia vaatteita ja lääkkeitä lukuun ottamatta kaikki muu sisältyy palveluun.

Peruspalvelut:

  • asuminen, oma huoneisto tai yksityishuone
  • päivittäiset ateriat, myös erikoisruokavaliot huomioidaan
  • siivous ja vaatehuolto
  • ympärivuorokautiset turvapalvelut
  • hoito ja huolenpito, esimerkiksi: hygienian hoito, asiointiapu, sosiaalietuuksien hakeminen, terapiakeskustelut, kuljetuspalvelut sekä erilaiset ohjatut virkistys-harrastus- ja työtoiminnan muodot

Ammattitaitoinen henkilökunta

Parkanokodeissa työskentelee erityisesti mielenterveydellisten ongelmien hoitoon erikoistunut henkilökunta. Moniammatilliseen henkilökuntaan kuuluu keskimäärin 10 kokoaikaista työntekijää, joita ovat palvelukodin päällikkö, sairaanhoitajat, lähihoitajat sekä kodin emäntä. Lisäksi monelle terveys- ja sosiaalialan opiskelijalle on Parkanokodeilla tarjolla monipuolisia työharjoittelupaikkoja. Kodissa onkin järjestetty vuosittain toistakymmentä opinnäytetyön näyttötilaisuutta.