• Attendo Porlamminloiste - slideshow - Porlammi-885x590px

Attendo Porlamminloiste

Palvelukoti Porlammin Loiste on syksyllä 2017 avautunut uusi kehitysvammaisten asukkaiden välittävä ja lämminhenkinen palvelukoti, joka sijaitsee Porlammilla Lapinjärven kunnassa.

Aluejohtaja

Piia Rantasalmi

Puhelin: 0447304590

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin päällikön sähköposti: piia.rantasalmi@mikeva.fi Palvelukodin ohjaajien puhelinnumero: puh. 044 773 4856

Puhelin: 0447304590

Osoite

Ruhantie 2, 07820 Lapinjärvi, Suomi

Lisätietoja

Lokakuussa 2017 avautunut Palvelukoti Porlammin Loiste tarjoaa elämäntäyteistä oloa ja eloa 15 kehitysvammaiselle asukkaalle, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Kodin asunnoista viisi on tarkoitettu kevyemmän tuen tarvitsijoille. Näissä kodeissa on minikeittiöt sekä omat sisäänkäynnit.

Porlammin Loiste luo Hyvää Oloa

Porlammin Loiste sijaitsee luonnonkauniissa maalaismaisemassa Lapinjärvellä, osoitteessa Ruhantie 2, 07820 Porlammi (Lapinjärvi). Porlammin kodin ihmislähtöisyys, liikunnallisuus ja aktiivinen arki kuuluvat tärkeänä osana asukkaiden eloon. Kodissa jokaisella asukkaalla on oma huone eli oma koti, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Asukas saa halutessaan sisustaa oman kotinsa itsensä näköiseksi, viihtyisäksi ja kotoisaksi. Läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita kotiin vieraisille. Asukkaan niin halutessaan kutsutaan läheiset ja ystävät osallistumaan mahdollisimman paljon asumisen suunnitteluun ja toteuttamiseen yhdessä asukkaan sekä palvelukodin moniammatillisen työryhmän kanssa.

Mielekästä ja aktiivista eloa

Erityisesti kehitysvammaisille asukkaille suunnitellut tilat ja sisustus mahdollistavat mielekkään ja turvallisen asumisen. Palvelukodin suunnittelussa on huomioitu asukkaiden tarpeet yksilöllisyyden, yhteisöllisyyden sekä toiminnallisuuden osalta. Kodissa eletään rikasta ja elämänmakuista arkea päivittäisten askareiden, työtoiminnan, harrastusten ja retkien parissa. Vieressä sijaitseva Taitotalo tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet työtoimintaan, jonka tavoitteena on työllistyminen. Kodin arjessa on paljon mukavia yhteisiä tapahtumia ja yhdessäoloa, mutta jokaiselle taataan myös omaa rauhaa ja aikaa, asukkaan niin toivoessaan.

Ihmislähtöistä arkea

Kodin toiminnassa päämääränä on asukkaan persoonalähtöinen ohjaaminen, aktivointi liikunnan pariin sekä hyvän elämän mahdollistaminen. Lisäksi Porlammin kodissa punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Kodilla tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat sekä luottamus toisia ihmisiä kohtaan.

Välittävä henkilökunta

Asukkaiden kanssa hääräävät päivittäisissä askareissa ja puuhissa sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattilaiset, jotka ovat paikalla ympäri vuorokauden. Heiltä löytyy myös erityisosaamista kehitysvammaisten kanssa tehdystä työstä. Osaava ja motivoitunut henkilökunta ohjaa, auttaa ja tukee jokaista asukasta yksilöllisiä tarpeita kunnioittaen. Asukkaita rohkaistaan ja kannustetaan opettelemaan uusia taitoja ja kehittämään kykyjään.