• Attendo Rinnetupa - slideshow - Rinnetupa-01

Attendo Rinnetupa

Palvelukoti Rinnetupa on 16-paikkainen mielenterveyskuntoutujille asumis- ja kuntoutuspalveluja tarjoava palvelukoti Kokkolassa.

Yksikön johtaja

Sanna Aspegren

Puhelin: 0400 267023

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Rinnetupa ohjaajat, päivystys 24h puh. 044 7800 453

Ohjaajat : 044 7800 453
Puhelin: 0400 496250
Ohjaajat : 044 7800 453

Osoite

Lepokodinkatu 3, 67100, Kokkola

Lisätietoja

Palvelukoti Rinnetupa on 16-paikkainen mielenterveyskuntoutujille asumis- ja kuntoutuspalveluja tarjoava palvelukoti, joka sijaitsee Kokkolassa. Palvelukoti Rinnetupa tarjoaa myös tuettua soluasumista viidelle kuntoutujalle, joka on vähemmän tuettu asumismuoto.

Kodinomaista ja yksilöllistä arkea

Palvelukoti Rinnetupa on kodinomainen ja viihtyisä, jossa huomiodaan jokaisen kuntoutujan yksilölliset tarpeet ja tilanteet. Rinnetupa sijaitsee keskustan läheisyydessä, monipuolisten palveluiden äärellä. Palvelukodissa jokaisella asukkaalla on oma huoneensa, oma koti. Huoneet ovat valmiiksi kalustettuja, mutta asukkailla on mahdollisuus halutessaan sisustaa ja kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan kotoisaksi ja viihtyväksi. Palvelukodissa on myös viihtyisät monipuoliset tilat, jotka on tarkoitettu asukkaiden yhteiskäyttöön. Yhteisissä tiloissa vietetään yhteistä aikaa, ruokaillaan ja kahvitellaan, vaihdetaan kuulumisia sekä tehdään erilaisia arjen puuhia ja askareita.

Palvelukoti Rinnetupa - Hyvän Olon koti

Palvelukodin toiminta-ajatuksena on tuottaa asumis- ja kuntoutuspalveluja pääasiassa mielenterveyskuntoutujille, jotka eivät kykene itsenäisesti selviytymään arkipäiväisistä toiminnoista ja elämästä sekä tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Tuetussa soluasumisessa kuntoutujan on mahdollista harjoitella oma itsenäistä elämää ja arkea turvallisessa ympäristössä, jossa apua on kuitenkin saatavilla aina niin tarvittaessa.

Kuntoutusta asukkaan ehdoilla

Jokaisella asukkaalla on nimetty omaohjaaja, joka toimii kuntoutujan lähimpänä tukihenkilönä ja ohjaajana. Omaohjaaja yhdessä asukkaan, omaisten ja yhteistyötahojen kanssa laativat yksilöllisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman, jolla tuetaan asukkaan päivittäistä selviytymistä. Hoito- ja kuntoutussuunnitelmaa päivitetään aina tarpeen vaatiessa, kuntoutujan hoito- ja kuntoutustarpeen muuttuessa. Kuntoutujan valmiuksien ollessa riittäviä, on hänen mahdollista siirtyä tuetun soluasumisen asumismuotoon. Tuettu soluasuminen antaa kuntoutujalle monipuolisia valmiuksia itsenäiseen asumiseen ja elämiseen.

Yksilöllisesti kuntoutuen, yhdessä tehden

Palvelukoti Rinnetuvan tärkeimpiä arvoja arkipäiväisessä olossa ja elossa ovat yksilöllisyys, tasavertaisuus ja toisen kunnioittaminen. Palvelukodin toiminnassa panostetaan laadukkaan asumis- ja kuntoutuspalvelun toteutumiseen ja niiden jatkuvaan kehittämiseen. Kodissa toimitaan yhteisöllisyyden periaatteiden mukaisesti. Palvelukodin jokapäiväisen toiminnan tavoitteena on että Mikevan arvolupaus Hyvä Olla toteutuu kuntoutujien ja työntekijöiden arjessa joka päivä.

Henkilökunta

Rinnetuvan henkilökuntaan kuuluu yhdeksän ohjaajaa, joista yksi toimii tukiasunto asukkaiden ohjaajana. Kodin henkilökunta on saanut koulutuksensa sosiaali- tai terveysalalle. Rinnetuvan toiminnasta vastaa palvelukodin päällikkö. Lisäksi palvelukodin moniammatilliseen työyhteisöön kuuluu ravitsemistyöntekijä, jotka huolehtii osaltaan asukkaiden terveellisestä ravinnosta osana kuntoutusta. Palvelukodin ohjaajat ovat paikalla ympäri vuorokauden, joka takaa turvallisen asuinympäristön asukkaillemme. Lääkäri käy palvelukodilla kerran kuukaudessa ja häntä voidaan konsultoida tarvittaessa.  

Terapia- ja kuntoutuspalvelut Kokkola

Palvelukodin yhteydessä, omana erillisenä yksikkönä toimii samassa kiinteistössä Mikevan terapia- ja kuntoutuspalvelut Kokkola, joka tarjoaa terapia- ja kuntoutuspalveluita Kokkolan seudun kuntoutujille. Lisätietoa terapia- ja kuntoutusyksiköstä löytyy kuntoutusyksikön sivuilta: Terapia- ja kuntoutuspalvelut Kokkola