• Attendo Ruuhikoti - slideshow - Ruuhikoti-03
  • Attendo Ruuhikoti - slideshow - DSC_0056
  • Attendo Ruuhikoti - slideshow - DSC_0053
  • Attendo Ruuhikoti - slideshow - DSC_0052
  • Attendo Ruuhikoti - slideshow - Ruuhikoti-02
  • Attendo Ruuhikoti - slideshow - Ruuhikoti-01

Attendo Ruuhikoti

Attendo Ruuhikoti tarjoaa kuntoutus- ja asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille Lievestuoreella.

Palvelukodin johtaja

Tuija Laitinen

Tuija Laitinen

Puhelin: 044 780 0598

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ylätalo puh. 045 114 4131
Alatalo puh. 045 114 4113

Tavoitettavissa ympäri vuorokauden

Puhelin: 044 780 0598

Osoite

Ruuhimäentie 1, 41400, Lievestuore

Lisätietoja

Attendo Ruuhikoti sijaitsee Lievestuoreella, Laukaalla noin 20 km Jyväskylän kaupungista. Ruuhikodin kiinteistöt, Alatalo ja Ylätalo, sijaitsevat aivan Nokkakiven huvipuiston vieressä, viihtyisällä asuinalueella. Ruuhikodin portaittaiset asumis- ja kuntoutuspalvelut on suunnattu 33:lle päihde- ja mielenterveyskuntoutujille sekä lievästi kehitysvammaisille asukkaille.

Attendo Ruuhikoti - parempaa arkea

Ruuhikodissa asukkailla on käytettävissään omat tilavat huoneet, joista jokaisessa on myös oma suihku sekä Wc. Asukkaat saavat sisustaa kotinsa mieleisekseen. Kodin yhteiset tilat ovat avarat ja viihtyisät. Ruuhikodissa ruokaillaan ja kahvitellaan yhteisessä ruokailutilassa. Ylätalon tilat ovat esteettömät, joten liikkuminen esimerkiksi pyörätuolilla on mahdollista. Kodin takapihalla on kesäisin mukavasti tilaa pelata pelejä, grillailla, hoitaa kasvimaata ja viettää aikaa raittiissa ilmassa, rauhallisessa ympäristössä.

Yksilöllisyys ja yhteisöllisyys toiminnan kulmakiviä

Asukkaan kuntoutuminen ja yhteisöllisyys ovat Ruuhikodin toiminnan kulmakiviä. Jokaista asukasta kohdellaan yksilönä ja jokaisen yksilölliset voimavarat huomioidaan arjen toiminnassa. Ruuhikodissa pyritään tarjoamaan onnistumisen kokemuksia ja siten edesauttamaan kuntoutujan itsetunnon kohoamista. Ruuhikodissa yhteisöllisyys tarkoittaa sitä, että asioista päätetään yhdessä; henkilökunta sekä asukkaat. Kodin jokainen jäsen saa äänensä kuuluviin. Viikoittain Ruuhikodilla kokoonnutaan talokohtaisesti yhteiseen viikkopalaveriin, jossa muun muassa suunnittellaan viikon viriketoiminnat. Kerran kuukaudessa talokohtaisesti järjestetään laajempi palaverin, jossa pohditaan isompia asioita. Palaverien yhteydessä asukkaille jaetaan myös aina seuraavan kuukauden kodinhoidolliset vastuutehtävät, jokaisen voimavarat huomioiden.

Kuntoutussuunnitelma toiminnan tukena

Ruuhikodilla asukkaan kuntoutuminen tarkoittaa arjen toiminnoista suoriutumista omien voimavarojen mukaisesti. Asukkaan yksilöllinen hoito- ja kuntoutumissuunnitelma tehdään omaohjaajan, omaisen sekä sijoittajatahon kanssa ja sitä päivitetään jatkuvasti. Asukkaita kannustetaan ja ohjataan omatoimisuuteen ja aktiivisuuteen oman elämän hallinnassa. Asukkaiden kanssa voidaan harjoitella esimerkiksi oman rahan käyttöä, liikkumista itsenäisesti, suunnitelmallisuutta asioiden hoidossa, itsestä huolehtimista tai sosiaalisten tilanteiden taitoja. Harjoiteltavat taidot tukevat asukkaat kuntoutussuunnitelmaa ja siinä määriteltyjä tavoitteita.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Asukas on tärkein ja heitä varten Ruuhikodissa vallitsee lämminhenkinen, iloinen ja kannustava ilmapiiri. Ruuhikodin sydämellään työtään tekevä ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla vuorokauden jokaisena hetkenä. Kodin 19 työntekijän moniammatilliseen tiimiin kuuluu sairaanhoitajajia, lähihoitajajia, mielenterveyshoitaja, sosionomi sekä kotiavustajia.