• Attendo Sotkamonhelmi - slideshow - Sinivakka-04
  • Attendo Sotkamonhelmi - slideshow - Sinivakka-03

Attendo Sotkamon helmi

hoivakoti · Sotkamo · Ikäihmiset

Attendo Sotkamon helmi tarjoaa kodinomaista ja kuntouttavaa palveluasumista ikääntyneille asukkaille. Sotkamon Sopalan viihtyisässä ympäristössä sijaitsevassa Sotkamonhelmessä on 24 pitkäaikaiseen asumiseen tarkoitettua tehostetun palveluasumisen paikkaa sekä 8 tuetun palveluasumisen paikkaa.

Palvelukodin päällikkö

Ulla Pääkkönen

Puhelin: 044 7804 332

Tavoitettavissa arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin hoitajat puhelinnumero: 050 550 6785, tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: Hoitajat 24/7 p. 050 550 6785
Sähköposti: ulla.ohtonen@attendo.fi

Osoite

Kissakuja 1, Sotkamo, Suomi

Lisätietoja

Arkea omassa kodissa

Sotkamonhelmessä jokaisella asukkaalla on oma huone eli oma koti, jonka asukas saa halutessaan sisustaa ja kalustaa mieleisekseen omilla tavaroillaan. Kodin viihtyisät yhteiset tilat, kuten ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunatilat on tarkoitettu asukkaiden yhteistä käyttöä ja ajanviettoa varten. Tiloissa ruokaillaan ja kahvitellaan, rentoudutaan sekä tehdään arjen askareita, niin yhdessä kuin erikseenkin, jokaisen asukkaan yksilölliset voimavarat huomioiden. Palvelukodin pihalla on turvallista ulkoilla ja virkistäytyä luonnossa.

SotkamonHelmi huomioi yksilöllisen elämäntarinan

SotkamonHelmen toiminta perustuu asukkaan yksilöllisen elämäntarinan ja tarpeiden huomioimiseen ja ymmärtämiseen sekä autonomian kunnioittamiseen, siten että arjen toimintojen ja kuntoutuksen suunnittelua ja toteutusta ohjaavat asukkaan yksilölliset tarpeet ja toiveet. SotkamonHelmessä asukkaalla on koti, jossa huomioidaan asukkaat omat tavat, tottumukset sekä elämänkaari. SotkamonHelmi luo turvallisen ja lämminhenkisen ympäristön asumiseen. SotkamonHelmi on välittävä koti pitkäaikaiseen asumiseen, jossa asukkaan hyvinvointi on arjen toiminnan keskiössä.

Virikkeellistä eloa

SotkamonHelmessä eletetään virikkeellistä, elämänmakuista ja kuntouttavaa arkea. Palvelukodin viriketoimintaan kuuluu monipuolista toimintaa aina jumpparyhmistä erilaisiin askartelu- ja puuharyhmiin. Jokaisen palvelukodin asukkaan kuntouksessa ja hoidossa huomioidaan toiminnallisuus ja itsenäisyys. Asukasta kannustetaan osallistumaan arjen askareisiin, toimintaryhmiin sekä muihin palvelukodin toimintoihin, kuitenkin siten, että jokaisen yksilöllinen tilanne ja voimavarat huomioidaan. Asukasta kannustetaan tekemään asioita ja puuhia itse sekä aktivoidaan. Asioita ei tehdä tehdä asukkaan puolesta hänelle valmiiksi vaan niitä tehdään yhdessä asukkaan kanssa. Apua ja tukea on aina tarjolla ja asukkaan saatavilla hänen niin toivoessaan.

SotkamonHelmen henkilökunta 

SotkamonHelmen asukkaista huolta pitää sydämellään työtään tekevä ammattitaitoinen sosiaali ja / tai terveysalan koulutuksen saanut henkilökunta. Henkilökunnan ammattitaidosta pidetään huolta säännöllisien lisä- ja täydennyskoulutuksien avulla. Asukkaan lähipiiri, ystävät ja muu tukiverkosto on aina tervetullut osallistumaan asukkaan ja palvelukodin arkeen ja juhlaan.

 

Toimipaikalle on myönnetty ISO 9001:2015-standardin mukainen laatusertifikaatti Bureau Veritas Certification Holding SAS - UK Branchin toimesta.